Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 15:06 Re: Kociaki z Ursusa szukają domu

Mogę ewentualnie zapewnić domek tymczasowy :)

Mandarynka

Od: Czw wrz 22, 2011 14:43

Post » Czw wrz 22, 2011 15:12 Re: Kociaki z Ursusa szukają domu

Chłopaczek jak wyrośnie będzie podobny do mojego Klusia :D
Kluś to jeden ze "śledzików" w moim podpisie!Teraz wygląda tak:Obrazek
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt wrz 23, 2011 9:47 Re: Kociaki z Ursusa szukają domu

Kocurek z pierwszego zdjęcia skradł mi serce... Udało mi się przekonać faceta, żeby wziąć go na stałe :)

Mandarynka

Post » Pt wrz 23, 2011 10:49 Re: Kociaki z Ursusa szukają domu

Mandarynka pisze:Kocurek z pierwszego zdjęcia skradł mi serce... Udało mi się przekonać faceta, żeby wziąć go na stałe :)

No to na 2 pierwsze chętnych już bez liku. A pozostałe? :?

dewes

Od: Śro maja 18, 2011 21:48

Post » Pt wrz 23, 2011 13:13 Re: Lucynka z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dziś o 11.15 nastąpiło przekazanie Lucynki w ręce Marioli. Jestem pewna, że dobrze kicia trafiła i że dożyje tam do końca swoich dni w towarzystwie dwóch kotów i dwóch psów. Ale co z pozostałymi ? Na kocurka jest wielu chętnych a co z siostrzyczkami które nie są już takie piękne i puchate jak ta pierwsza dwójka. Kto jest w stanie pokochać Niuśkę i Myszkę za to, że są takimi zwykłymi nie puchatymi kociakami ? A może jest ktoś chętny, żeby zabrać dwójkę albo całą trójkę kociąt i dać im taki prawdziwy kochający dom ?
Obrazek
"Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało.
Koty są stworzeniami skończonymi." - Jerzy Pilch

Orko

Od: Pt wrz 16, 2011 16:04

Post » Pt wrz 23, 2011 20:25 Re: Lucynka z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Halo halo!
Lucynka jest już w nowym domku i pozdrawia wszystkich.

Dziś przywiozłam Lucysię, po drodze zaliczyliśmy wizytę u weta. Pani doktor kocinkę zbadała, zważyła, zmierzyła temperaturkę, uwolniła ją od armii pcheł, wyczyściła uszka, w których zamieszkał świerzbik. Zaopatrzyła nas w środki na odrobaczenie, kropelki do uszu i do przemywania oczek. Wygląd oczek troszkę niepokojący i maleńki wysięk z noska, mamy kicię obserwować pod kątek kk. Kolejna wizyta 3 październik (chyba że jednak katarek to natychmiast).
Lucysia była bardzo grzeczna i dzielnie zniosła wszystkie zabiegi. W nagrodę dostała od pani doktor śliczną białą myszkę do zabawy i życzenia samych szczęśliwych dni w nowym domku :D
W domu transporter z koteczką został umieszczony w pokoju, z którego wcześniej wyeksmitowaliśmy wszystkich kocich i psich rezydentów. Kicia trochę pospała. Drzwi od transporterka uchyliłam. Po przebudzeniu Lucynka bez żadnej tremy wyszła, pozwiedzała pokoik, opróżniła miseczkę z jedzeniem i zrobiła siu do kuwetki.
A potem zaczęła z zapałem testować wszystkie zabaweczki i hulankom nie było końca.
Rezydentów widziała na razie tylko przez szklane drzwi, nawarczała na nich niczym stara kocica i tyle :D
W kontaktach z człowiekiem jest niesamowita. Delikatna, przytulaśna, skora do zabawy, ładuje się na kolanka, uwielbia pieszczoty. jest na wskroś przesłodka.

Myślę że jak na pierwszy dzień i to obfitujący w tyle wrażeń to kicia sprawuje się super.

Ula, dziękuję ci za to cudeńko i ściskam mocno.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Sob wrz 24, 2011 13:50 Re: Lucynka z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Odkąd zajęłam się tymi maluchami nie lubię weekendów. W weekendy mój zakład pracy jest zamknięty. Nie mogę tam wejść żeby zobaczyć czy z moją gromadką jest wszystko ok. Czy nie dostał się tam jakiś zabłąkany lis których w Ursusie jest sporo, czy któryś rozbrykany kociak nie wszedł do jakiejś maszyny albo nie wpadł do beczki z olejem. Już nie mogę doczekać się poniedziałku. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że w poniedziałkowy ranek powita mnie cała trójka małych urwisów.
Obrazek

Orko

Post » Pon wrz 26, 2011 13:15 Re: Lucynka z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dziś do Kasi wywędrował Maniek. Zostały jeszcze dwie koteczki - Niuśka i Myszka. Co prawda nie są one tak piękne i puchate jak rodzeństwo ale one też zasługują na dom. Nie wiem co będzie z nimi jak przyjdą mrozy. Kto o nie dalej będzie dbał jak ja odejdę z pracy.
Proszę niech mi ktoś pomoże znaleźć choćby DT ale najlepiej DS.
Obrazek

Orko

Post » Pon wrz 26, 2011 13:23 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Nawet moja mama zaangażowała się w akcje szukania domu dla kotek :) Będzie dobrze :)

Mandarynka

Post » Wto wrz 27, 2011 14:48 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dziś miałam telefon w sprawie adopcji na dom tymczasowych moich koteczek. Mam nadzieję, że uda mi się je umieścić w dobrym domu. Już nie mogę się tego doczekać. Chcę, żeby miały w końcu prawdziwy dom a nie półki w magazynie.
Obrazek

Orko

Post » Wto wrz 27, 2011 17:04 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Rozmawiałaś z moim facetem. Udało mi się przekonać go na dom tymczasowy. Podjedziemy jutro przed 11 po odbiór małych. Byłam strasznie zawiedziona, że nie mogę mieć ich już dziś ;)

Mandarynka

Post » Śro wrz 28, 2011 21:23 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dzisiaj rano moje ostatnie dwie koteczki trafiły do Domu Tymczasowego u Alicji. Mam nadzieję, że będzie im tam dobrze bo maluchy naprawdę zasługują na to. Całe swoje dotychczasowe życie spędziły w fabryce w hałasie i brudzie bawiąc się przy maszynach a to nie jest życie dla kociąt.

Obrazek

Ostatnia zabawa piórkami przed oddaniem ich do Alicji.

Postanowiłam maluchom zrobić zdjęcie kiedy czekały na "swojego człowieka" Wyglądały wtedy naprawdę uroczo a na ich pyszczkach malował się uśmiech... zwłaszcza u szylkreci:

Obrazek

A teraz cóż, życzę im dużo miłości i wspaniałego domku.
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2011 16:49 przez Orko, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Orko

Post » Pt wrz 30, 2011 15:10 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Może warto dodać w tytule, że to mieszańce mco? Może wtedy ktoś się skusi.
Ale uprzedzam, że nie oddam ich osobno... I z każdym dniem maleją szanse, że je w ogóle oddam ;)

Obrazek

Nie udało mi się jeszcze uchwycić maluchów podczas zabawy, bo za szybko się poruszają i zdjęcia wychodzą zamazane ;) Ale mam w zamian jedno w trakcie sesji mruczenia.

Obrazek

Mandarynka

Post » Śro paź 05, 2011 20:56 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dziś Kasia podesłała mi kilka fotek Mańka. Czyż to fabryczne kocię nie wygląda na szczęśliwe ?

Obrazek

Śpioch :D :D :D

Obrazek

AAA śpiochy dwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Ty śpij a ja cię będę pilnował, nikt cię nie ruszy. Jesteś tylko moja :D :D :D
Obrazek

Orko

Post » Śro paź 05, 2011 21:25 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Maniuś jest rozkoszny i bardzo podobny do Lucysi.
Dużo całusków dla braciszka.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

[poprzednia][następna]