Piękna Tri - potrzebna finanse na operację !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 9:13 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

nika.wu pisze:Zamówiłam banerek. Popytam znajomych, może ktoś mógłby ją zabrać do siebie na dt.. Tylko skąd wziąć klatkę, żeby ograniczyć kici swobodę ruchów?
Mogłybyście napisać na czym polegałaby indywidualna opieka w dt? Kotka w ogóle może się poruszać? Czy leży cały czas w kuwecie i załatwia się pod siebie..?

Jeżeli ktoś by wziął we Wrocławiu to mamy klatkę, na razie jest nieużywana więc będzie można ją zabrać.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 04, 2011 9:15 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Kotka przede wszystkim musi mieć ograniczony ruch, przy miednicy nic się nie robi. Jeżeli chodzi o jedzenie to zazwyczaj koty przynoszone ze schroniska do domu zaczynała bez problemu jeść - jeżeli by nie chciała to trzeba by było karmić przez jakiś czas strzykawką.
A czy ona się rusza czy tylko leży to nie wiem dzisiaj się przyjżę. Ostatnio jak byłam to sobie leżała ale po za kuwetą.
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 04, 2011 10:50 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

kto może dać jej DT? JaEwka jak będziesz dzisiaj nakarm ją proszę.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie wrz 04, 2011 12:38 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Kotka przebywa w izolatce więc jej nie widziałam. Dowiedziałam się, że od kilku dni miała paskudną biegunkę - dzisiaj kupka była już całkiem całkiem. Kotka jest pod opieką weterynarza i jest leczona, ale bardzo schudła sama skóra i kości.
(od czego ta biegunka to już nie uzyskałam informacji )
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 04, 2011 13:25 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

DT dla koteczki bardzo potrzebne. Kto może dać jej DT!!

mawin

Post » Nie wrz 04, 2011 13:54 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

:!:
Obrazek Obrazek

Kotangens

Od: Czw sie 18, 2011 20:28

Post » Nie wrz 04, 2011 14:25 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

JaEwka pisze:Kotka przebywa w izolatce więc jej nie widziałam. Dowiedziałam się, że od kilku dni miała paskudną biegunkę - dzisiaj kupka była już całkiem całkiem. Kotka jest pod opieką weterynarza i jest leczona, ale bardzo schudła sama skóra i kości.
(od czego ta biegunka to już nie uzyskałam informacji )

:cry: :cry: :cry: :cry:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie wrz 04, 2011 16:28 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Mam dla niej DT z opcja DS .Musi jednak do mnie przyjechać...No ew.z Warszawie się ją przechwyci.Mam nadzieje,że przezyje w schronie, po tym co z Marzenka sie stało,wybaczcie,ale źle to widzę :(
Jutro u mnie pradu nie bedzie,więć tylko pod telefonem jestem-0606354814
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 04, 2011 16:47 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

BOZENAZWISNIEWA pisze:Mam dla niej DT z opcja DS .Musi jednak do mnie przyjechać...No ew.z Warszawie się ją przechwyci.Mam nadzieje,że przezyje w schronie, po tym co z Marzenka sie stało,wybaczcie,ale źle to widzę :(
Jutro u mnie pradu nie bedzie,więć tylko pod telefonem jestem-0606354814

Bozia, a ten DT zna się na połamańcach? W sumie to będzie trzymanie kotki przez jakiś czas w klatce bo do czasu zrośnięcia to ona nie powinna chodzić - tak się robi przy miednicy.

EDIT: Już wiem wszystko :)
Ostatnio edytowano Nie wrz 04, 2011 17:04 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 04, 2011 16:54 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Hmm tylko jak ona jest w izolatce to może być problem z jej wyciągnięciem. Chyba, że dobrze pamiętam i kiedyś ktoś brał kota z izolatki tylko musiał coś podpisać. Tak czy inaczej ja będę najwcześniej w schronie w sobotę :roll: W tygodniu do 16 pracuje więc nie zdążę. Chyba, że znajdzie się ktoś to wcześniej da radę po nią pojechać - wtedy było by super.
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 04, 2011 17:02 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

JaEwka pisze:Hmm tylko jak ona jest w izolatce to może być problem z jej wyciągnięciem. Chyba, że dobrze pamiętam i kiedyś ktoś brał kota z izolatki tylko musiał coś podpisać. Tak czy inaczej ja będę najwcześniej w schronie w sobotę :roll: W tygodniu do 16 pracuje więc nie zdążę. Chyba, że znajdzie się ktoś to wcześniej da radę po nią pojechać - wtedy było by super.

Jak dobrze pamiętam to się podpisuje rezygnację z dalszego leczenia chyba czy jakoś tak - jeśli kot jedzie dalej. Choć jak pamiętam to jak Simbę wyciągaliśmy to nic nie podpisywała Asia z Danielem, poza umową adopcyjną a on tez był z izolatki brany.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 04, 2011 17:08 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:Hmm tylko jak ona jest w izolatce to może być problem z jej wyciągnięciem. Chyba, że dobrze pamiętam i kiedyś ktoś brał kota z izolatki tylko musiał coś podpisać. Tak czy inaczej ja będę najwcześniej w schronie w sobotę :roll: W tygodniu do 16 pracuje więc nie zdążę. Chyba, że znajdzie się ktoś to wcześniej da radę po nią pojechać - wtedy było by super.

Jak dobrze pamiętam to się podpisuje rezygnację z dalszego leczenia chyba czy jakoś tak - jeśli kot jedzie dalej. Choć jak pamiętam to jak Simbę wyciągaliśmy to nic nie podpisywała Asia z Danielem, poza umową adopcyjną a on tez był z izolatki brany.

No to nie wiem bo mi się wydawało, że ktoś kiedyś coś podpisywał.
Ale mniejsza z tym jak jest TD to trzeba szukać kogoś kto da radę ją wyciągnąć wcześniej
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 04, 2011 17:16 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Słuchajcie nie wiem ,czy to aktualne,ale Szalony Kot jeździ po zwierzaki (Boże JANIOŁ z Niej świetlisty :1luvu: :1luvu: :1luvu: )Za zwrot biletu jedzie...no wiadomo cos więcej kazdy moze wrzucić....
Dom znalazłam...dobry,wiecie wszystko, teraz trzeba niunie stamtad ewakuować...Kto z Szalonym Kotem sie dogada?z Wrocławia oczywiscie?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 04, 2011 17:24 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Czy ktoś mógłby z Wrocławia dać kici TDT??!! Do czasu transportu. Żarło będzie ode mnie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 04, 2011 17:45 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

kto mógłby jej dać Dt, kącik w łazience w dużym transporterze wystarczy. kto może dać koteczce DT?

mawin

[poprzednia][następna]