SZYDŁOWIEC KOŁO RADOMIA ... /woj. mazowieckie/
To miało być tylko sprzątanie zagraconej od lat stodoły – zagraconej zbieranymi od paru lat zbędnymi rzeczami – po to że „ a bo może się przydadzą”... oraz w celu pocięcia drewna przeznaczonego na opał w zimie...
ale skończyło się na okryciu ... pięknej szylkretowej kotki schowanej w najdalszej części , dzielnie broniącej swoich pociech ... KOTKA była przerażona odkryciem swojej kryjówki i zamieszaniem oraz hałasem związanym z cięciem drewna … skoczyła pracownikowi na plecy, podrapała ...
kotka nie dała podejść do „swojego skarbu” …
po pewnym czasie jak się uspokoiła .. udało się zajrzeć po stertę desek – kotka dzielnie broniła swoich TRZECH DZIECIAKÓW … płeć na razie nie znana …
maluchy już widzą , matka nie daje się na razie do nich zbliżyć
… nie wiem kiedy kotka znalazła schronienie w tej stodole … nie wiem czy urodziła w niej czy przeniosła małe z innego miejsca … KOTKI nikt nie widział wcześniej …. MALUSZKI już WIDZĄ , więc nie wiem co ona wcześniej jadła i jak przez ten czas zdołała je wyżywić …
odkąd została „odkryta” - rzuca się na jedzenie i picie … muszę jej zabierać z talerzyka i dzielić na mniejsze porcje – bo inaczej by się zadławiła podczas jedzenia …
Szydłowiec . Radomia – miasto bez schroniska … Miasto bez żadnego programu zapobiegania bezdomności zwierząt …
mało kto w tym „mieście” wie o sterylizacjach, kastracjach … A NAWET JAK WIEDZĄ TO IM SZKODA KASY NA ZASTRZYKI , STERYLIZACJE – lepiej rozdać szczeniaki/kociaki sąsiadom ..i mieć problem z głowy /.....
LUB …......................................... TE CO NIE „POSZŁY” - to co za problem – WYWALIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeżeli są chętni na zwierzaka to wolą psy , „ BO SUKI, KOTKI – TO KŁOPOT” - „cieka się” i ma młode …
MASAKRA ….
niewykluczone że tym tokiem myślenia ta kotka „wylądowała” w tej stodole … wywieziona ciężarna - w dzień targowy / - środa / sobota/ i szukała schronienia ..
szukam bezpiecznego schronienia dla rodzinki .... w stodole jest pełno dziur i rupieci , a maluszki zaczynają pomału coraz dalej wędrować i próbują się wspinać ... mogą wejść w jakąś szczelinę, dziurę i nie będzie można ich znaleźć

POZA TYM kotka ukryła je w bardzo wilgotnym i śmierdzącym miejscu … jest tam ciągle ciemno …
postaram się je przenieść w bardziej suche miejsce , jednak w całej stodole jest ciemno i wilgotno… /stodoła murowana/
szukamy domów dla maluszków i ich dzielnej mamy ..
kotka jest młoda, na razie bardzo zestresowana odkryciem jej kryjówki ... ale pomału się przekonuje że jej się krzywda nie stanie ...
wołam na nia ”SISI” - …. na razie przyzwyczajam ją do siebie .. żeby pozwoliła się głaskać i „pieszczochać” …
boje się że przeniesie maluchy w inne miejsce , w związku z odkryciem jej kryjówki .. …..
NIE UKRYWAM - NIE ZNAM SIĘ TOTALNIE NA KOTACH … nigdy nie wychowywałam i nie opiekowałam się takimi malutkimi kociakami..
dlatego proszę:
- o wszelkie porady
- o szukanie bezpieczniejszego schronienia dla kotki i jej pociech – WIEM ŻE TO BĘDZIE TRUDNE

- wparcie w utrzymaniu kociaków – JEŻELI KTOŚ MA TAKĄ MOŻLIWOŚĆ
kontakt Kamila 604 322 515
3 maleństwa - płeć na razie nie znana
muszę bardziej oswoić kotkę ... bo boje się że je przeniesie w inne miejsce i już nigdy ich nie zobaczymy

kotka ukrywa się w ciemnym i wilotym miejscu .. zresztą tam jest wszędzie ciemno i wilgotno ..

09.09 .2011 r. - Sisi - dzięki apelom o prośbę o pomoc na różnych forach - znalazła DOM TYMCZASOWY w Łodzi
w domu tymczasowym kochającym zwierzęta .. są tam już kociaki - rezydenci - które też kiedyś potrzebowały pomocy ...
są 2 śliczne psiaki , 2 szczurki ...
Sisi wystraszona zmianą otoczenia.. - mieszka w pokoju z dziećmi Ani ... ma pościelone pod łóżkiem - mięciutką kołderką ...
..dziś już lepiej .. stopniowo przełamuje strach .. wychodzi ze swojej "kryjówki" ... nawet już załatwiła się w kuwecie ...
a mała - mała jak to mała - na niej wrażenia przeprowadzka nie zrobiła ... bryka , bawi się z dziećmi .. dziś spała w łóżku z rodzinką tymczasową ...

... jak wykarmi córcię - zaczynamy szukanie domku
amyszka pisze:Banerek dla kotków :
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h56hl][IMG]http://i.imgur.com/z89PH.gif[/IMG][/url]
![]()
![]()