Sisi i jej ocalała córcia- Sisi ma dom... Pepka zachwyca DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 0:32 Sisi i jej ocalała córcia- Sisi ma dom... Pepka zachwyca DT

tak było - 23 sierpień:
SZYDŁOWIEC KOŁO RADOMIA ... /woj. mazowieckie/

To miało być tylko sprzątanie zagraconej od lat stodoły – zagraconej zbieranymi od paru lat zbędnymi rzeczami – po to że „ a bo może się przydadzą”... oraz w celu pocięcia drewna przeznaczonego na opał w zimie...
ale skończyło się na okryciu ... pięknej szylkretowej kotki schowanej w najdalszej części , dzielnie broniącej swoich pociech ... KOTKA była przerażona odkryciem swojej kryjówki i zamieszaniem oraz hałasem związanym z cięciem drewna … skoczyła pracownikowi na plecy, podrapała ...

kotka nie dała podejść do „swojego skarbu” …
po pewnym czasie jak się uspokoiła .. udało się zajrzeć po stertę desek – kotka dzielnie broniła swoich TRZECH DZIECIAKÓW … płeć na razie nie znana …
maluchy już widzą , matka nie daje się na razie do nich zbliżyć

… nie wiem kiedy kotka znalazła schronienie w tej stodole … nie wiem czy urodziła w niej czy przeniosła małe z innego miejsca … KOTKI nikt nie widział wcześniej …. MALUSZKI już WIDZĄ , więc nie wiem co ona wcześniej jadła i jak przez ten czas zdołała je wyżywić …
odkąd została „odkryta” - rzuca się na jedzenie i picie … muszę jej zabierać z talerzyka i dzielić na mniejsze porcje – bo inaczej by się zadławiła podczas jedzenia …

Szydłowiec . Radomia – miasto bez schroniska … Miasto bez żadnego programu zapobiegania bezdomności zwierząt …
mało kto w tym „mieście” wie o sterylizacjach, kastracjach … A NAWET JAK WIEDZĄ TO IM SZKODA KASY NA ZASTRZYKI , STERYLIZACJE – lepiej rozdać szczeniaki/kociaki sąsiadom ..i mieć problem z głowy /.....
LUB …......................................... TE CO NIE „POSZŁY” - to co za problem – WYWALIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeżeli są chętni na zwierzaka to wolą psy , „ BO SUKI, KOTKI – TO KŁOPOT” - „cieka się” i ma młode …
MASAKRA ….

niewykluczone że tym tokiem myślenia ta kotka „wylądowała” w tej stodole … wywieziona ciężarna - w dzień targowy / - środa / sobota/ i szukała schronienia ..

szukam bezpiecznego schronienia dla rodzinki .... w stodole jest pełno dziur i rupieci , a maluszki zaczynają pomału coraz dalej wędrować i próbują się wspinać ... mogą wejść w jakąś szczelinę, dziurę i nie będzie można ich znaleźć :(((
POZA TYM kotka ukryła je w bardzo wilgotnym i śmierdzącym miejscu … jest tam ciągle ciemno …
postaram się je przenieść w bardziej suche miejsce , jednak w całej stodole jest ciemno i wilgotno… /stodoła murowana/

szukamy domów dla maluszków i ich dzielnej mamy ..
kotka jest młoda, na razie bardzo zestresowana odkryciem jej kryjówki ... ale pomału się przekonuje że jej się krzywda nie stanie ...

wołam na nia ”SISI” - …. na razie przyzwyczajam ją do siebie .. żeby pozwoliła się głaskać i „pieszczochać” …
boje się że przeniesie maluchy w inne miejsce , w związku z odkryciem jej kryjówki .. …..

NIE UKRYWAM - NIE ZNAM SIĘ TOTALNIE NA KOTACH … nigdy nie wychowywałam i nie opiekowałam się takimi malutkimi kociakami..

dlatego proszę:
- o wszelkie porady
- o szukanie bezpieczniejszego schronienia dla kotki i jej pociech – WIEM ŻE TO BĘDZIE TRUDNE :(
- wparcie w utrzymaniu kociaków – JEŻELI KTOŚ MA TAKĄ MOŻLIWOŚĆ

kontakt Kamila 604 322 515

3 maleństwa - płeć na razie nie znana
muszę bardziej oswoić kotkę ... bo boje się że je przeniesie w inne miejsce i już nigdy ich nie zobaczymy :(

Obrazek

kotka ukrywa się w ciemnym i wilotym miejscu .. zresztą tam jest wszędzie ciemno i wilgotno ..

Obrazek

Obrazek

09.09 .2011 r. - Sisi - dzięki apelom o prośbę o pomoc na różnych forach - znalazła DOM TYMCZASOWY w Łodzi

w domu tymczasowym kochającym zwierzęta .. są tam już kociaki - rezydenci - które też kiedyś potrzebowały pomocy ...
są 2 śliczne psiaki , 2 szczurki ...

Sisi wystraszona zmianą otoczenia.. - mieszka w pokoju z dziećmi Ani ... ma pościelone pod łóżkiem - mięciutką kołderką ...
..dziś już lepiej .. stopniowo przełamuje strach .. wychodzi ze swojej "kryjówki" ... nawet już załatwiła się w kuwecie ...
a mała - mała jak to mała - na niej wrażenia przeprowadzka nie zrobiła ... bryka , bawi się z dziećmi .. dziś spała w łóżku z rodzinką tymczasową ...:))))))))))))

Obrazek

... jak wykarmi córcię - zaczynamy szukanie domku

amyszka pisze:Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h56hl][IMG]http://i.imgur.com/z89PH.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob paź 22, 2011 22:47 przez kama210, łącznie edytowano 9 razy
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Od: Czw kwi 29, 2010 23:27

Post » Sob sie 27, 2011 8:09 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

Warto zacząć od ogłoszeń. CatAngel za niewielką opłatą robi świetne ogłoszenia w internecie. Dzięki niej znalazłam domki dla dwóch kociąt. Skontaktuj się z nią. :ok:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Sob sie 27, 2011 8:23 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

z Radomia jest malinka1...napisz do niej....na pewno cos poradzi.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 27, 2011 20:54 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

dziękuję za zajrzenie na wątek :)

na ogłoszenia to jeszcze za wcześnie - one niedawno zaczęły widzieć, kotka je karmi jeszcze ...

teraz to jest mniejszy problem - bo one jeszcze nie chodzą za dobrze ...

..aż się boję myśleć co będzie jak się bardziej usamodzielnią ...
u nas na podwórku biegają sobie nasze psy , niedaleko - 100 m - ruchliwa ulica ..:((((((((((((((

teraz już jest problem bo kotka jak tylko pies podejdzie wybiega , prycha ,.,.. stresuje się bidula ...

na szczęście moje psy nie są napalone na koty ... ale są ciekawskie więc często podchodzą , a jak kot ucieka to myślą że to zabawa w berka i lecą za nim ...
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Post » Nie sie 28, 2011 5:25 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

A jakiej maści są kocięta? Trudno to wywniskować ze zdjęć. Wyglądają na czarne...
Myślę, że w tej chwili , tak jak Ci radzono skontaktuj się z poleconymi osobami. Kotkę trzeba napewno wysterylizować. Na teraz zapewnić jej może jakiś styropian, żeby była izolacja od wilgotnego, zimnego podłoża - i może jakiś kocyk.
Zapytaj CatAngel w sprawie tych ogłoszeń. Mimo wszystko.
Trzymam mocno kciuki :oops:

sygitka21

Post » Nie sie 28, 2011 6:46 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

jeden kociak-ten z widocznym ogonkiem-wygląda na szylkretkę
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie sie 28, 2011 11:11 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

napisałam do malinki ..

... 2 kociaki będą szylkretowe - mają trochę plam , jeden z nich jest na razie cały czarny ...

!!!! NAJPRAWDOPODOBNIEJ wszystkie 3 to KOTKI !!!!! -

... jeżeli chodzi o zabezpieczenie przed wilgocią i zimne - to nie musicie się martwić ... robię wszystko co w mojej mocy żeby było im w miarę dobrze ...

.. jedzenie kotka też pochłania w dość dużych ilościach
mimo to jest strasznie chuda ... ale co się dziwić ,
jak ona przeżyła tyle dni po porodzie :(

... KOTKI POTRZEBUJĄ INNEGO LOKUM - szukam DT dla nich ...

... jak zaczną chodzić , to mogą wpaść w jakąś dzieurę , lub pod stertę rupieci i dech i może być kiepsko ...

dziś wstawię nowe zdjęcia ...

kotka już się ze mną całkowicie oswoiła ... mruczy ślicznie, "wygina śmiało ciało" :)
bidula leci za mną w kierunku domu ... ona lgnie do człowieka ...

prosze pomóżcie mi im pomóc

kama210

Post » Nie sie 28, 2011 14:08 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

przestawiam rodzinkę :)

Sisi i jej 3 pociechy

Obrazek

kotka nr 1 - ma białą plamkę nad jednym okiem i pod pyszczkiem z tej samej strony ....

Obrazek

kotka nr 2 - cała czarna...
najbardziej nieśmiała z całej trójki...

Obrazek

Obrazek

kotka nr 3 - ma plamki ad oczami z obu stron - najbardziej rozrabia , zaczepia i podgryza pozostałe ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kama210

Post » Nie sie 28, 2011 14:14 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

sisi :)

lgnie do człowieka , biegnie za mna do domu :((((((((((((

Obrazek

Obrazek

filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=02UQkvhOlK8

kama210

Post » Nie sie 28, 2011 15:48 Re: kotka i jej 3 maleństwa - w ciemnej , wilgotnej stodole.

Dzielna mama i śliczne dzieciaki :1luvu:
na pewno wszystkie znajdą domki.
Zajrzyj na ten wątek jest sporo porad jak i gdzie dawać ogłoszenia
viewtopic.php?f=1&t=120970

i poproś o banerek np.amyszkę

trzymam kciuki za kocią rodzinkę :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sie 30, 2011 19:37 Re: szylkretka i jej dzieci- PILNE DT

kotki nie nadają się jeszcze do adopcji ..

niedługo zacznę robić im ogłoszenia, może ktoś poczeka z adopcją jak będą mogły zostać odłączone od matki

... muszę z nimi jechać do weta .. nie mam pojęcia ile one moga mieć tygodni ...

kiedy trzeba je zacząć dokarmiać ? i jak coś to czym?

............jest z nimi coraz większy problem , bo zaczynają już lepiej chodzić, wspinać się ...
więc jest ryzyko że zagubią się w jakiejś dziurze lub wyjdą na zewnątrz i slad po nich zaginie :(((((((

szukam DT dla rodziny / w razie potrzeby za zwrot kosztów weta .../

kama210

Post » Wto sie 30, 2011 19:48 Re: szylkretka i jej dzieci- PILNE DT

ogłaszaj od razu, trochę to jednak trwa, a TEN dom poczeka :)
śliczne wszystkie są :1luvu:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto sie 30, 2011 20:12 Re: szylkretka i jej dzieci- PILNE DT

Sądzę podobnie jak ezzme. :oops:
Kociaki w typie szylkretek - piękne. Kotka zjawiskowa. Jest szansa, że tak orginalnie umaszczona znajdzie domek. Trzeba robić ogłoszenia. CatAngel- wciąż nie umiem się jej nachwalić, ponieważ bardzo mi pomogła. Profesjonalne, piękne ogłoszenia. Mnóstwo. :1luvu: Ja dałam od siebie w lokajnej prasie- za darmo. Wysłałam krótki tekst i fotkę.
U weta wspomnij, że kocięta są niczyje, że pomagasz im z własnej inicjatywy, i że czujesz się w tym nieco bezradna. Może się ulituje i uda się zyskać jakąś obniżkę. :oops: Może jakieś próbki jedzonka... Ja tak miałam :oops:
Ściskam mocno. Nie poddawaj się.

sygitka21

Post » Pt wrz 02, 2011 14:48 Re: szylkretka i jej dzieci- PILNE DT

pisze i rycze

nie ma dwóch kotków

tej nocy zniknęły !!!!!!!!!!!

nie wiem co sie stało ... roano poszłam dać jeść matce , w pudełku był tylko jeden kociak
... potem urwałam sie z pracy zeby ich szukac po tej stodole ,
kocica nie odstepuje od stodoły

nie wiem czy je przeniosła ... ale cały dzien siedzi koło stodoły

ten co został rozpaczliwie płacze i chce sie wydostac z pudełka

BŁAGAM ... kto moze im dac bezpieczniejsze schronienie niz ta piep...................ona stooła

moze cos sie zakradło w nocy i zabrało kociaki - tchórz ??? -

mam dośc ...

kama210

Post » Pt wrz 02, 2011 15:04 Re: szylkretka i jej dzieci- PILNE DT

Jeśli dowieziesz kotkę na kastrację do Radomia, pewnie uda mi się z pomocą koleżanki załatwić duuuuuużą zniżkę. W razie potrzeby pomoże też Kasa Kastracyjna- daj znać :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[następna]