Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 9:03 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zaginęła czarna kotka

mraus pisze:W dniu 07.07.2011 w okolicach ogródków działkowych w Poznaniu przy torze Poznań zaginęła czarna 2letnia wysterylizowana kotka. Miała na szyjce czerwoną obróżkę z różowym identyfikatorem i brązową obrożę przeciwpchelną. Ma na imię Negra.Ktokolwiek widział proszę o jakikolwiek kontakt.
Tel kontaktowy 606 987 694 odpisuję również na sms

viewtopic.php?f=1&t=130718
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 23, 2011 10:25 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zapraszam Was na Ogólnopolski Festiwal "Ludzie Zwierzętom (Nie)Milcz - reaguj" - 2.10.2011 :)

Chcielibyśmy aby wszystkie poznańskie i wielkopolskie organizacje pro zwierzęce wzięły udział, każda miała swoje stoisko.

Więcej info będzie się pojawiało tu:
http://www.facebook.com/pages/Og%C3%B3l ... 929?ref=ts

i tu:
http://animal-security.pl/index.php?opt ... &Itemid=30

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon lip 25, 2011 1:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z300389857

Mieszkamy w bloku na ulicy Rycerskiej 17. Wczoraj okolo 22 wieczorem uciekł nam kot. Jest to duży czarny kot dachowy, który nigdy nie musiał sobie radzić na zewnątrz. Nie ma żadnych charakterystycznych znaków po za tym ,że jest dużym kotem z lekką nadwagą. Jeśli ktoś go widział proszę o kontakt pod numerem 781 186 680
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 27, 2011 12:47 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z301141782

Zaginęła roczna kotka w okolicach ulic Sowińskiego/Pogodna (Poznań). Ostatni raz widzieliśmy ją w poniedziałek (25.07.2011) ok godziny 23:00.
Ma czerwoną obróżkę z dzwoneczkiem oraz adresatkę.
Sierść szara pręgowana, biało-rudy brzuszek, wszystkie skarpetki białe oraz biały krawacik. Wszystkie poduszki na łapkach są różowe oprócz jednej.
Kotka jest zaszczepiona i wysterylizowana. Reaguje na swoje imię - Zuzia.
Bardzo proszę o informację każdego kto ją widział.

tel. 504199278

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z301139136 nie wiem, czy dom wart zaufania, na wszelki wypadek wstawiam
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie lip 31, 2011 21:41 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

W związku z pojawieniem się na koncie Fundacji pieniędzy z 1% możemy znów zacząć finansowanie sterylizacji na szerszą skalę :D

Na dzień dzisiejszy mogę zobowiązać się do sfinansowania 100 zabiegów (oczywiście w określonych gabinetach weterynaryjnych). Osoby potrzebujące talony proszone są o zgłaszanie się mailowe annak@kocipazur.org lub telefoniczne 501 280 282 (wieczorem)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pon sie 01, 2011 15:11 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

świetna wiadomość :D

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z302062247

2 miesiące temu - koniec maja 2011, na Strzeszynie Greckim (w grę wchodzą również Podolany) zaginęła nam czarna kotka o sierści dość długiej i w słońcu wpadającej w kolor ciemno-brązowy, choć na pierwszy rzut oka kotka wydaje się być czarna. Niestety ogłoszenia na osiedlu nie przyniosły skutku. Kotka Malinka jest roczna, po sterylizacji i córka bardzo za nią tęskni. Jeśli ktoś zetknął się z nią proszę o kontakt pod nr tel.508375347.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 02, 2011 19:27 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ktoś przyniósł sobie kotki... Ktoś ich nie wysterylizował... A potem cięzarne wywalił na podwórko :evil:

Efekt: 4 dorosłe kotki + 15 maluchów

Jedną dorosłą coś przejechało
Pozostałe trzy wysterylizujemy w tym miesiącu
Dwa maluchy już umarły
Cztery udało się komuś wydać
Siedem z oczami w tragicznym stanie dziś zabrałam - ile przeżyje, nie wiem
Dwa - ładne i zdrowe siedzą nadal na podwórku. Jak długo pożyją - nie wie nikt. Nie mam dokąd ich zabrać.

Część maluchów jest w fatalnym stanie. Temperatura na poziomie 37, oczy zaropiałe na maksa, dzieciaki odwodnione. Właściwie tylko jeden dziś wykazywał chęć zabawy. Reszta - jak szmatki.
Leki podane, maluchy dogrzewane, jednego dokarmiłam butelką.
Nie wiem, ile z nich przeżyje :(

Pilnie potrzebny pomysł na DT! Można dzielić. Możemy podleczyć przez kilka dni, ale później nie mamy ich gdzie trzymać.
Są fundusze na leczenie, utrzymanie, odrobaczanie i szczepienia, ale miejsca brak.
U mnie zostać nie mogą bo sama zostanę bezdomna. Mam czas najwyżej do soboty :(
Czy ktokolwiek móglby któreś z nich na tymczas zabrać? Leki, weta, żarcie, żwir zasponsorujemy.
Obrazek

king@

Od: Czw lip 05, 2007 18:53

Post » Pt sie 05, 2011 9:40 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Poszedł na Was przelew - 20 PLN (wygrana licytacja wątku wnerwionych) + 52 PLN (zysk z mojego bazaru) . Razem 72 PLN
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt sie 05, 2011 9:52 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

zabers pisze:Poszedł na Was przelew - 20 PLN (wygrana licytacja wątku wnerwionych) + 52 PLN (zysk z mojego bazaru) . Razem 72 PLN

:1luvu:
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob sie 06, 2011 14:08 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Beranardyński z grubsza opanowany, prowizorycznie co prawda.

Zabrane są już wszystkie dzieciaki - 7 u nas, 2 na DT u Kasi, która zgłosiła się z ofertą pomocy. Dwójeczka ma DT zapewniony do końca sierpnia, ale może uda się domki znaleźć.
Oto oni - dwójka chłopaków:
Obrazek Obrazek Obrazek

Siódemka, którą zgarniałam w poniedziałek dziś trafia do mnie (będę miała więc 15 kotów w domu :roll: ), ale jutro dwójka pojedzie do innego DT.
Ogólnie maluchy czują się już lepiej. Niestety jeden dostał mega duży brzuchol i nie wiemy, czy nie gromadzi mu się tam płyn :( Wczoraj u weta nie dało się tego stwierdzić. Temperatury nie ma, samopoczucie też nie najgorsze (jak na całą sytuację), jednak jesteśmy przygotowani na najgorsze.

Pierwsza z matek już po sterylizacji, mam nadzieję, że w tym tygodniu złapiemy kolejne.
Znaleźli się "właściciele" kotek. Kotek dorosłych, ale już nie umierających kociaków :evil: Nie chce mi się opisywać rozmowy, bo nie chce mi się już w ten piękny słoneczny dzień denerwować...
Możliwe jednak, że kolejne kotki będę zabierała w asyście policji :roll:
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie sie 07, 2011 21:38 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Siódemka, którą zgarniałam w poniedziałek dziś trafia do mnie (będę miała więc 15 kotów w domu :roll: ), ale jutro dwójka pojedzie do innego DT.
Ogólnie maluchy czują się już lepiej. Niestety jeden dostał mega duży brzuchol i nie wiemy, czy nie gromadzi mu się tam płyn :( Wczoraj u weta nie dało się tego stwierdzić. Temperatury nie ma, samopoczucie też nie najgorsze (jak na całą sytuację), jednak jesteśmy przygotowani na najgorsze.

śmiem twierdzić, że 16 :twisted:
(Kotek, Felek, Cleo, Nefi, Stevie, Emo, Didi, Maciej, Kidnej + 7)
Obrazek

king@

Od: Czw lip 05, 2007 18:53

Post » Pon sie 08, 2011 12:39 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z303503664

„18 lipca 2011 w Poznaniu w okolicach ul. Mielżyńskiego i Placu C.Ratajskiego zaginęła szara, pręgowana kotka z białym brzuszkiem i lekką nadwagą (wygląda jakby była kotna). Ma ok. 7 lat. Jest przyjacielska wobec ludzi, ufna. Znalazcę lub kogoś, kto ją widział o kontakt prosi właścicielka.

papageno@gazeta.pl
tel. 728489173”

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z303456088

„W środę 03.08.2011 na Osiedlu Wilczak ul. Wilczak i Serbska zaginęła czarna, drobna kotka.
Jej cechą charakterystyczną jest brak lewego oczka.
Kotka jest wysterylizowana.
Regularnie wychodziła na terenie osiedla i zawsze wracała do domu.

Jeśli ktokolwiek posiada jakieś informacje na jej temat, bardzo proszę o kontakt!
Karolina 607 991 310”
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 09, 2011 12:20 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

oba ogłoszenia wklejam z pytaniem- czy możecie pomóc w sterylkach? z góry dziękuję :D

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z304195945

„Mam około 2-3 miesięcy...Potrafię jeść sama więc dam sobie rade bez mamy...Najbardziej lubię się bawić z moim rodzeństwem ale lato niedługo sie skończy a my nie damy sobie sami rady:(((..Szukamy dobrego domu w którym będzie ciepły kącik i pełna miseczka...Pomimo tego,że jestem bezdomnym podwórkowym kotkiem jestem bardzo przyjazna i uwielbiam się przytulać... Mam siostrę/brata blizniaka(jesteśmy identyczni oraz siostrę/brata całego szarego z biała szyjką i podwoziem....płeć mojego rodzeństwa nie jest znana bo udało się złapać tylko mnie (miałam zaropiałe oczko ale dzięki pomocy pani aptekarki i kropelek sytuacja została opanowana:) )...za ciepły kąt i opieke każde z nas odpłaci bezgraniczna i bezinteresowna miłością...Nie chcemy być dzikie i bezdomne :((( POMÓŻCIE nam znaleźć domek...

4 kociaki szukają domu 2 takie jak ten na zdjęciu, 1 cały szary i 1 jeden szary z białym pyszczkiem i brzuszkiem... Są jeszcze "dzikimi" podwórkowcami ale szybko sie oswajają po złapaniu kociak ze zdjęcia w ogóle nie drapał i nie uciekał a wrecz wczepił sie w ubranie i przytulił... Nie mogą zostać na podwórku bo w tej chwili jest tam 7 kotów (3 dorosłe i te 4 maluchy) a to za duzo zeby wszystkie mogły przetrwac zimę (buda jest jedna maksymalnie zmieszcza sie w niej 2-3 dorosle koty)...

tel. 535 226 535”

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-in ... Z304105113

„Witam wszystkich! mam na imię Agnieszka i mam prośbę posiadam kocura 2 letniego i chciała bym go wykastrować ale nie mam aż tylu pieniędzy a bardzo mi zależy ponieważ kocham mojego pupilka nie zamierzam go oddać a tym bardziej gdzieś porzucać. Czy jest może jakaś Instytucja,która przeprowadza takie zabiegi za nie wielkie pieniądze?? będę się jeszcze konsultować z rodzicami bo oni mają mieszane zdanie bo kota chcą się pozbyć! Ale ja postaram się do tego nie dopuścić i go wykastrować.” tel. 530311259
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro sie 10, 2011 12:19 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z304615790

„Witam serdecznie

W nocy z niedzieli na poniedziałek zaginęła Nam kotka w Komornikach na osiedlu Parkowym
Kotka jest drobna i reaguje na imię Lola
jeśli ktoś widział proszę o kontakt, przewidziana jest nagroda
Bartek” tel. 664734560

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z304487650

„W czwartek 4 sierpnia zaginęła mi 3-letnia kotka o imieniu Mia. Jest mała, czarna, ma biały krawat, białe skarpetki i 2 białe łatki na brzuchu, jest przyjazna i kontaktowa. W dniu zaginięcia miała różowo-srebrną obrożę. Zaginęła w pobliżu ul. Grotkowskiej (Junikowo-Grunwald). W razie informacji dzwońcie i piszcie 505 636 189!!!”

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z304334766

„W nocy z 6. na 7. sierpnia na ulicy Przemyskiej (Krzesinki) zaginęła czarno-biała kotka. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie informacje dotyczące miejsca jej pobytu.” tel. 697090703
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sie 21, 2011 23:34 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Maluchy z Bernardyńskiego w komplecie:

Brain - dziewczynka, która od pierwszego dnia u nas próbowała zdobyć cały pokój. Jest chyba najbardziej energiczna z całego rodzeństwa, to ona prowokuje gonitwy i bitwy.
Obrazek

Dartanian (zwany również "Kropki na Uszach") - dzielnie dostosowuje się do charakteru siostry, nie ustępuje jej w zabawach. Razem biegają jak małe wyścigówki.
Obrazek

Marco - bardzo ładnie umaszczony, odważny chłopiec
Obrazek
Obrazek

Camiri - o umaszczeniu "krówkowym". Przebojowa dziewczynka, pierwsza w wyścigu do miski.
Obrazek

Quito - bardzo szybki kocurek, lubi głaskanie za uszkiem
Obrazek

Tanja - najmniejsza i najbardziej nieśmiała dziewczynka. Bawi sią jak reszta rodzeństwa, jednak szybciej się męczy.
Obrazek

Tulcan - wcześniej znany jako "Duży Brzuch". Uroczy, prawie biały kocurek. Wydaje się, że będzie kotem o bardzo łagodnym charakterze.
Obrazek

Body i Soul - dwaj bracia, bardzo ze sobą zżyci. Razem skaczą i biegają.
Obrazek

Maluchy, jak to wszystkie kociaki, są bardzo wesołe, biegają, skaczą, bawią się piłeczkami i myszkami. Są strasznie szybkie, trudno zrobić im zdjęcia.

Ur.: czerwiec 2011
Odrobaczenie: TAK
Szczepienie: TAK
Kastracja: NIE (za młode)
Uwagi zdrowotne: w trakcie doleczania uszu, gotowe do wyjścia do nowego domu będą we wrześniu 2011

Kontakt w sprawie adopcji:

annak@kocipazur.org
501 280 282 (wieczorem)

Wszystkie 3 matki już wysterylizowane.

Niestety mamy kolejne podwórka z podobną sytuacją :(
W tym tygodniu wysterylizowaliśmy jedną kotkę z Kosińskiego (na podwórku zostały jeszcze 2 + 3 dzikie kociaki, płeć nieznana) oraz kotkę z Jackowskiego (tu podziękowania dla Grażyny za zorganizowanie DT na czas po sterylce). Na Jackowskiego została jeszcze jedna kota w ciąży, niestety trudna do złapania :roll: No i 6 dzikich kociaków, takich 4-6 mies.
Obrazek

fuerstathos

[poprzednia][następna]