bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 22:38 bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Byłam odebrać kiciusia od pani, której ogłoszenie znalazłam na infoludku, następującej treści:

Zwracam się do wszystkich ludzi o pomoc w znalezieniu schronienia dla czterech kotków. Kotki maja 6 tygodni, są prześliczne, dobrze ułożone, korzystają z kuwety. Niestety jest ich aż 6 i właściciel nie daje rady z tą gromadką. Jeżeli nie znajdą się osoby które zechcą przygarnąć te kociaki zostaną one przez właściciela uśpione. Proszę ludzi dobrego serca aby nie doszło do tego. Pośredniczę w załatwieniu adopcji dla kotków dlatego w tej sprawie proszę o kontakt ze mną pod nr 513.....2. Posiadam samochód i jestem w stanie dowieźć kotka pod wskazany adres.

Kobieta bardzo miła, młoda dziewczyna, opowiedziała mi o sytuacji opiekunów tych kotków i rzeczywiście mają bardzo ciężko, szczególnie ze względu na stan zdrowia. Nie są w stanie zająć się tymi kotkami, w związku z czym usilnie szukają domków dla nich. Qystawiła już 3 ogłoszenia w jakiś odstępach czasowych niestety bez rezultatów.

My wzięliśmy pierwszego kotka a raczej kicię, jeszcze jeden jest zarezerwowany a reszta do wzięcia.
Kotki mają 6 tygodni, są zdrowe i załatwiają się do kuwetki. Znajduja się obecnie w Policach ale jak opiekunka wspominała ma samochód i może je dowieźć.

Do oddania zostały 4 kotki, 2 czarne i 2 bure. Zdięć czarnych niestety jeszcze nie mam i nie widziałam ich bo moi "zainteresowani" chcieli koniecznie burego.

Oto fotki

kocurek 1
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kocurek 2
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kocurek 2 jest większy ale nieco bardziej dziki, 1 jest bardziej oswojony, ale myśle że to kwestia czasu i też sytuacji w jakiej zostały postawione, mianowicie prezentacji obcym ludziom.

ankazm

Od: Sob mar 20, 2010 12:25

Post » Nie lip 25, 2010 7:41 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

no to ogłoszenia na darmowych portalach trzeba robić koteczkom
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie lip 25, 2010 11:23 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

ogłoszenia już są robione, czekam na zdjęcia czarnuszków :)

ankazm

Post » Nie lip 25, 2010 12:49 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h7ccv][img]http://tnij.org/hpfp[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:

Jedyne co mogę doradzić to warto zadbać żeby kotka tych starszych państwa już nie rodziła ,bo lada chwila pojawi się kolejna ciąża kotki :strach: :(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 25, 2010 15:32 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

dziękuje za banerek :)
ślicznościowy jest

A co do kotki to są one dwie :roll:
nie wiem jak był w latach ubiegłych bo nie znam tych ludzi ale stanowczo zasugerowałam sterylkę, mam nadzieję że to zrobią

ankazm

Post » Pon lip 26, 2010 6:03 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

śliczności w górę :kotek:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 29, 2010 7:13 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Podrzucam śliczności!

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw lip 29, 2010 7:30 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

:ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 29, 2010 10:42 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

i nikt ich nie chce :(

a one takie cudne

ankazm

Post » Czw lip 29, 2010 20:16 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

dużo ogłoszeń kociaki mieć muszą, może wtedy chętnych będzie więcej
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 29, 2010 21:40 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

to juz wiemy, ale i tak efekty niewielkie

ankazm

Post » Pt lip 30, 2010 13:00 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

ankazm pisze:Zwracam się do wszystkich ludzi o pomoc w znalezieniu schronienia dla czterech kotków. Kotki maja 6 tygodni, są prześliczne, dobrze ułożone, korzystają z kuwety. Niestety jest ich aż 6 i właściciel nie daje rady z tą gromadką. Jeżeli nie znajdą się osoby które zechcą przygarnąć te kociaki zostaną one przez właściciela uśpione. Proszę ludzi dobrego serca aby nie doszło do tego. Pośredniczę w załatwieniu adopcji dla kotków dlatego w tej sprawie proszę o kontakt ze mną pod nr 513.....2. Posiadam samochód i jestem w stanie dowieźć kotka pod wskazany adres.

amyszka pisze:Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h7ccv][img]http://tnij.org/hpfp[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:

Jedyne co mogę doradzić to warto zadbać żeby kotka tych starszych państwa już nie rodziła ,bo lada chwila pojawi się kolejna ciąża kotki :strach: :(

Amyszko - banerek cudny, pewnie też dzięki ślicznemu kociakowi na nim :wink:
Mam jednak wrażenie że i tytuł wątku i napis na banerku nie wołają o pilną pomoc, a wręcz powinny, jeżeli kociakom grozi uśpienie!!
Zmieńcie to proszę koniecznie, bo w innym wypadku ludzie będą tu zaglądali jak ja - "lajtowo", a nie w panice, że kogoś trzeba ratować.
Kotkę trzeba ciachnąć, bo za chwilę będzie następny dramat..

ankazm pisze:Kocurek 2 jest większy ale nieco bardziej dziki, 1 jest bardziej oswojony, ale myśle że to kwestia czasu i też sytuacji w jakiej zostały postawione, mianowicie prezentacji obcym ludziom.
Jak dziwnie rosną kociaki.. Większy i dzikszy ma niebieskie oczka, a mniejszy - już brązowe..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt lip 30, 2010 13:01 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Kto może zrobić ogłoszenia?
Koniecznie dodatkowo na NK i Facebook'u..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt lip 30, 2010 13:08 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

Kaprys2004 pisze:Kto może zrobić ogłoszenia?
Koniecznie dodatkowo na NK i Facebook'u..

Już robię :roll:

I tak jak Kasia pisze zmieńcie tytuł żeby było to o UŚPIENIU też dopisane :!: :!:

Hmm tylko że ja potrzebuję dane kontaktowe a tu nie widzę albo jakiś link z ogłoszenia :!: :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 30, 2010 13:41 Re: bure i czarne kiciusie szukają domu - Szczecin

:roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[następna]