Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 11, 2010 8:51 Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Znajoma mnie poprosiła o przekazanie "ogłoszenia" - może ktoś będzie zainteresowany ;-)
Słodziuśkie kocięta poszukują ciepłego i kochającego domu, gdzie w radości oraz szczęściu mogły by dorastać. Ukończyły sześć tygodni życia i są gotowe by samodzielnie odkrywać świat.
Jeśli chcesz zaopiekować się którymś z kociaków skontaktuj się ze mną pod nr tel. 721-982-579
- właścicielka kotków

Zdjęcia:
felek:

Obrazek

zosia:

Obrazek

zuzia:

Obrazek

marysia:

Obrazek

Koty są do odbioru w okolicach Łodzi.

darkathame666

Od: Nie kwi 11, 2010 8:46

Post » Nie kwi 11, 2010 23:51 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

mam nadzieję, że mama kociąt zostanie wykastrowana po ich odchowaniu? Tak będzie lepiej i dla niej (zniknie ryzyko ropomacicza, nowotworów narządów rodnych, a także to związane z kolejnymi porodami) i dla ogółu kotów- przychodzi ich na świat znacznie więcej niż ma szansę na dobre domy.

Jeśli to finanse są problemem bądź właścicielka kotki ma wątpliwości- chętnie temu zaradzimy, zależy nam, żeby więcej maluszków nie było :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 12, 2010 10:24 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

6-tygodniowe kocięta są za młode na odłączenie od mamy. Potrzebują przynajmniej kolejnych 6 tygodni...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon kwi 12, 2010 11:18 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

W wolnej chwili zadzwonię, pogadam o sterylce.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon kwi 12, 2010 14:29 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:...Ukończyły sześć tygodni życia i są gotowe by samodzielnie odkrywać świat...
czyżby???

vega29 pisze:6-tygodniowe kocięta są za młode na odłączenie od mamy. Potrzebują przynajmniej kolejnych 6 tygodni...
oczywiście, że za młode :(. To dla nich słabszy start w życie. A potem nowy opiekun będzie powielał opinie, że kot się pastwi nad jego dłonią, jest złośliwy i agresywny :roll:. I dla dobra i zdrowia kotków i dla przyszłych opiekunów kotki powinny znacznie dłużej przebywać z mamą.

darkathame666 pisze:Znajoma mnie poprosiła o przekazanie "ogłoszenia" - może ktoś będzie zainteresowany ;-)
Słodziuśkie kocięta poszukują ciepłego i kochającego domu, gdzie w radości oraz szczęściu mogły by dorastać. Ukończyły sześć tygodni życia i są gotowe by samodzielnie odkrywać świat.
Jeśli chcesz zaopiekować się którymś z kociaków skontaktuj się ze mną pod nr tel. 721-982-579
- właścicielka kotków

Koty są do odbioru w okolicach Łodzi.
a nie przeżyć całe życie...? :?

ech... smutna ta nasza rzeczywistość...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 12, 2010 15:03 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Rybcie, to ostatnie, to zdaje się niezręczność językowa. Rażąca raczej tylko nas, zapalonych kociarzy...

Darkathame666, spróbuj przekonać znajomą, żeby nie wydawała jeszcze kociąt... Niech chociaż do 3 miesięcy przy mamie pobędą :( One się między sobą najlepiej uczą życia poprzez zabawę. Żaden człowiek, nawet najbardziej opiekuńczy i kochający koty, im tego nie zastąpi...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon kwi 12, 2010 17:22 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Chętnie wykonałabym reklamy maluszków [ baner lub e-reklama ], jednak potrzebowałabym więcej zdjęć.
Jeżeli znajoma chce, to chętnie zrobię.
Obrazek

Obrazek

UpadłyAnioł

Od: Sob kwi 10, 2010 18:32

Post » Pon kwi 12, 2010 20:01 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Nie powinnam pisać, bo nie jestem kociarzem.. ale jak dla mnie skandaliczne ogłoszenie, by oddawać tak młode koty. Kiedy wreszcie doczekamy się jakiś standardów w tej kwestii ? Bo byle pozbyć się problemu.. to, żadne wyjaśnienie, skoro wcześniej dopuściło się do powstanie tego problemu :roll:
Nie chce oceniać konkretnie, bo może teraz dopiero 'zaklepuje' się kociaki ... OBY :!: :!: :!:
Po prostu miałam taką sytuacje, ze bez kontaktu ze mną próbowano mi oddać kociaki.. po prostu osoba pośrednicząca przywiozła je do mnie, bo przecież szukam rudego kota (kociaki miały właścicieli i kocicę, matkę), skoro mojego leczę na białaczkę.. tyle, że moje żyło i żyje nadal... dodam, że właściciele kociaków w ogóle ze mną się nie kontaktowali.. stąd pozostało wrażenie, ze wielu osobom, które dopuszczają do nieodpowiedzialnej ciąży (nie jestem za kastracją wszystkiego co się rusza, ale zwierząt nie oddaje się nie wiadomo gdzie- żadnych) często też nieodpowiedzialnie próbują wydać maluchy. A czy ktoś się zastanowił ile uwagi potrzebuje taki maluch ze strony człowieka? Ile wiedzy? Czy po prostu wydaje się słodkie maskotki, które dorosną i .. no właśnie, czy jako dorastające znaczące kotki nie trafią do schroniska, skoro już przy starcie zabrakło odpowiedzialności.. Nie wspominając już o właściwym rozwoju malucha, bo to że przestał ssać cyca to jeszcze nie wszystko, my tez tuż po tym nawet do szkoły nie szliśmy .. czas kotów płynie szybciej, ale nie inaczej przebiega rozwój prawidłowy.. potrzebują matki dłużej niż jej piersi.
Piszę to wszytko nie personalnie, bo wciąż mam nadzieje, ze chodzi TYLKO o zaklepania maluszka ...
...
errata: literówki
lesna

Post » Śro kwi 14, 2010 11:32 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Możliwe, że kocięta w wieku sześciu tygodni są za małe alby je oddać, ale nowego domu dla nich już można zacząć szukać? prawda... i nie koniecznie od razu wydawać. Jednak kiedy u mnie była podobna sytuacja z 4 małymi kociakami nie wiedzieliśmy co robić i zadzwoniliśmy do pewnej fundacji, gdzie mogliśmy oddać kociaki najwcześniej po ukończeniu 6 tyg. życia i pokryciu kosztów odrobaczania i szczepienia. Na szczęście kotki trafiły do znajomych :) (gdzie mają dobrze, a mama została wysterylizowana).

darkathame666

Post » Śro kwi 14, 2010 11:39 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Obecnie skontaktowała się ze mną pani z fundacji dla kotków i zaproponowała pomoc :). Matka kociaków oraz druga młoda kotka zostaną w najbliższym czasie wysterylizowane, a kociaki zostaną zaszczepione i odrobaczone aby łatwiej było dla nich znaleźć nowy dom. I rozumiem fakt że im dłużej kociaki będą razem i przy matce tym dla nich lepiej. Jednak pamiętajcie mili użytkownicy że nie jest wcale prosto znaleźć dom dla kotków, więc im wcześniej zacznie się szukać tym większe szanse że się go znajdzie :) zwłaszcza że widok małych kociaków porusza serca.

darkathame666

Post » Śro kwi 14, 2010 11:47 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

annskr pisze:W wolnej chwili zadzwonię, pogadam o sterylce.

Bardzo dziękuję za pomoc :)

darkathame666

Post » Nie kwi 18, 2010 11:20 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Pierwsza koteczka wycięta - piękna młodziutka zielonooka i dymna, przygarnięta przez autorkę wątku zimą, z poodmrażanymi łapeczkami i uszkami, teraz przemiłe szczuplutkie cudeńko :1luvu:

Darkathame666, chciałabym, by tak miło i konkretnie jak z Tobą rozmawiało się i umawiało z wszystkimi potrzebującymi jakiejś pomocy :1luvu:.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie kwi 18, 2010 11:47 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

:ok: :D

podnosimy zatem - po domek dla kociaków!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie kwi 18, 2010 14:19 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:Obecnie skontaktowała się ze mną pani z fundacji dla kotków i zaproponowała pomoc :). Matka kociaków oraz druga młoda kotka zostaną w najbliższym czasie wysterylizowane, a kociaki zostaną zaszczepione i odrobaczone aby łatwiej było dla nich znaleźć nowy dom. I rozumiem fakt że im dłużej kociaki będą razem i przy matce tym dla nich lepiej. Jednak pamiętajcie mili użytkownicy że nie jest wcale prosto znaleźć dom dla kotków, więc im wcześniej zacznie się szukać tym większe szanse że się go znajdzie :) zwłaszcza że widok małych kociaków porusza serca.

doskonale wiemy, ze nie jest łatwo znaleźć dom dla kotków, dlatego tak bardzo pilnujemy aby koty się nie rozmnażały

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie kwi 25, 2010 21:33 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Istnieje możliwość że 2 kociaki znajdą domek w Łowiczu :)

darkathame666

[następna]