Cudne siostrzyczki- w ds, Ślązaczki zamieszkały w Poznaniu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 22:50 Cudne siostrzyczki- w ds, Ślązaczki zamieszkały w Poznaniu:)

W maju zeszłego roku trafiły do mnie na tymczas 2 cudne maluszki... Były dzikawe, ale oswoiły się zupełnie, od zawsze miały siebie nawzajem i kochały się bardzo, dlatego w grę wchodził tylko wspólny dom. Udało się taki znaleźć, wszystko wydawało się super, jeszcze miesiąc temu otrzymałam miłego maila ze zdjęciami.

Tutaj : viewtopic.php?f=13&t=94293 jest ich stary wątek
Tak wyglądały u mnie : ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wczoraj przyszedł kolejny mail - dziewczynki wracają... :crying:
Po prawie roku :(

Mają teraz 11 miesięcy. Ich wzajemna miłość ciągle jest niesamowita, są ze sobą ogromnie zżyte, nie można ich rozdzielać.
Problemem jest to, że nie bardzo mam możliwość wzięcia ich do siebie teraz, moje warunki lokalowe na to nie pozwalają, a w ciągu najbliższych tygodni okaże się, czy w ogóle nie będę musiała opuścić obecnego mieszkania i przeprowadzić się do domu rodzinnego, gdzie nie mogę zabrać ze sobą 2 kotów :(

Dziewczynki są cudowne i kochane. Są dość drobne i smukłe. Zdrowe, wysterylizowane, zaszczepione i odrobaczone. Są całkowicie kuwetkowe, bardzo grzeczne - przesypiają całe noce. Są pogodne i radosne, lubią się bawić, ale nie są postrzelone ;)
Biało-czarna kicia (u mnie nazywała się Bunny, w swoim domu - Leia ) jest ogromną pieszczochą, kocha głaskanie i noszenie na rękach, jest dość ostrożna w stosunku do nowych osób, ale gdy nabierze zaufania jest po prostu przylepką. Ciągle ma chorobę sierocą i swoją ukochaną szmatkę do ciumkania (gdy ją zgubi płacze, by ją jej podać...). Ma urocze umaszczenie - czarne serduszko na białym futerku, z boku.
Bialo-bura koteczka ( Chani, u mnie "Smoku" ;) ) bardzo lubi spacery w szeleczkach, jest odważna, przebojowa, ciekawska - wskakuje od razu gościom na kolana i mruczy. Bardzo lubi zasypiać przy człowieku. Obie uwielbiają spanie w łóżku.

To kotki idealne - zdrowe, ufne i kochane - nie wymagają "nakładów", a jedynie kochającego, troskliwego opiekuna, miejsca dla siebie...

Tak dziewczynki wyglądają teraz :

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Prawda, że przecudne...? BARDZO PILNIE szukają domu. Proszę... Niech się ktoś zakocha...
Ostatnio edytowano Sob kwi 24, 2010 23:12 przez Liwia_, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto mar 30, 2010 23:21 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Tak mi przykro , mogę tylko trzymać te mityczne forumowe kciuki ...

Poprosiłaś o banerek ? Proponowałabym 1 albo 8 zdjęcie z drugiej serii

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Wto mar 30, 2010 23:26 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Nie prosiłam jeszcze o banerek, zaraz poproszę... Wydaje mi się, że 1 zdjęcie jest najlepsze. One często tak właśnie sypiają, kochają się po prostu niesamowicie.
Kciuki wszelakie i każda pomoc w ogłaszaniu są bardzo potrzebne. Jutro będę robić allegro, gratkę i adopcje miau, gdyby ktoś mógł pomóc z mniejszymi portalami...

Liwia_

Post » Śro mar 31, 2010 10:36 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Biedne , mogę tylko podnieść :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro mar 31, 2010 10:58 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Rozumiem, że dziewczynki póki co są w tym domu, który je adoptował... jak długo tam mogą jeszcze zostać? "Reklamuję" je koledze z pracy, który z rodziną chce adoptować dwie młode koteczki... ale na razie mają remont, przeprowadzkę... troche to jeszcze potrwa... nie wiem ile dziewczyny maja czasu...?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro mar 31, 2010 11:08 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

:(
oby udało sie znależc dom

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro mar 31, 2010 11:19 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Banerek dla koteczek :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hgjhf][img]http://tnij.org/gcr8[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 14:10 przez amyszka, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 31, 2010 13:17 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

ten banerek kieruje do innego watku :(

straszna tragedia, biedne, biedne kicie :cry:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro mar 31, 2010 13:23 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Nov@ pisze:Rozumiem, że dziewczynki póki co są w tym domu, który je adoptował... jak długo tam mogą jeszcze zostać? "Reklamuję" je koledze z pracy, który z rodziną chce adoptować dwie młode koteczki... ale na razie mają remont, przeprowadzkę... troche to jeszcze potrwa... nie wiem ile dziewczyny maja czasu...?

Tak, kotki są jeszcze w tamtym domu. Trwają rozmowy co do terminu ich przeprowadzki, myślę, że mają kilka (w stronę dwóch, nie dziewięciu) tygodni, choć może się zdarzyć, że będę zmuszona do zabrania ich wcześniej.
Prosiłam ich opiekunkę o kilka tygodni czasu, przynajmniej do wyjaśnienia mojej mieszkaniowej sytuacji, wydania Lusi...
Dziękuję za podesłanie ich wątku, zawsze to szansa.

Liwia_

Post » Śro mar 31, 2010 13:24 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Dziękuję za banerek :1luvu: , tylko prosiłabym jeszcze o poprawienie, bo faktycznie prowadzi do wątku Ali ;)

Liwia_

Post » Śro mar 31, 2010 14:10 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

amyszka pisze:Banerek dla koteczek :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hgjhf][img]http://tnij.org/gcr8[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:

już poprawiłam :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 31, 2010 17:29 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Dziękuję :1luvu: zaraz wkleję. Gdyby ktoś miał jeszcze w podpisie kawałek miejsca - dajcie proszę szansę dziewczynkom...
Kicie są biedne, jeszcze nie wiedzą, że niedługo stracą dom, w którym spędziły prawie całe życie, prócz pierwszych tygodni :(

Liwia_

Post » Śro mar 31, 2010 17:50 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Wspomnę znajomym o siostrzyczkach! Może ktoś się pokusi :)
My Little Coon :)
Salem i Dreamcia :)

Nirris

Od: Czw mar 25, 2010 12:38

Post » Śro mar 31, 2010 18:05 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

heh coś nagminne się to robi. U mnie kotek wrócił też po prawie roku, drugi po 6 mies..... :(
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro mar 31, 2010 18:12 Re: Cudne siostrzyczki PILNIE szukają domu,powrót z ds po roku:(

Nirris - dziękuję, może kogoś trafią w serce...
Cypisku - ja to dość mocno przeżywam, bo to mój pierwszy powrót z adopcji, do tego w fatalnym dla mnie momencie :( Ale faktycznie - dużo tych zwrotów na forum ostatnio.

Liwia_

[następna]