Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 19:03 Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Zaczęłam znowu zaglądać na miau i inne kocie stronki i znalazłam na Gumtree ogłoszenie, że ludzie chcą oddać kota rodowodowego peterbalda, zaczipowanego, z paszportami bo kot ma ...............ROBAKI, a mają małe dzieci i nie mogą ryzykować, do kotka dodają domek, kuwetę,żwirek ikarmę. Świat się kończy, ludzie oszaleli.
Jest też ragdool z biegunką i orient z alergią(dziecko) . Czy kupując zwierze ludzie nie biorą pod uwagę że nie zawsze wszystko układa się tak jak się zaplanowało, mogą być kłopoty i co wtedy z takim zwierzem zrobią?
Maks[*], Gru[*], Czesiek[*]
Dusiacz, Lalun, Malizna, Fiti, Kuba

trusiaak

Od: Pt lis 21, 2008 21:02

Post » Śro mar 03, 2010 19:07 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Jest taka anegdota, bodajże księdza Twardowskiego o Polakach.
Rodzice patrza na tuzin swoich niemiłosiernie umorusanych dzieci i jedno pyta: Myjemy czy robimy nowe?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro mar 03, 2010 21:54 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Szok ........totalny szok :roll: :roll:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Czw mar 04, 2010 11:54 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

ciekawe czy jak będą mieli grypę to się wyprowadzą z domu, bo dzieci się zarażą :twisted:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw mar 04, 2010 12:05 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Ech, szkoda gadać.. :evil:

Ale wiecie co, ja bym bardzo chciała go wziąć.. :oops:
moje wielkie marzenie zaraz po persach..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw mar 04, 2010 14:09 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

szczyt!!!też widziałam to ogłoszenie na gumtree, chciałoby się skomentować dosadniej... robaki.. robaki to ma prawdopobodnie 80% populacji ludzi. Pomijam, że wypadałoby się trochę wyedukować i wiedzieć że robakami możemy się zarazić z owoców, warzyw, a przede wszystkim mięsa, w którym nawet po ugotowaniu przeżywają i potrafią się rozwijać w organiźmie.

Ostatnio mi wetka opowiedziała, że do gabinetu przyszła kreatura, która poprosiła o uśpienie pieska bo... "śmierdzi".

KamiKami

Od: Pon cze 08, 2009 11:33

Post » Czw mar 04, 2010 19:25 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Moja ''właśnie dorosła'' córka jak zobaczyła to ogłoszenie to nie mogła zasnąć, od około pięciu lat marudzi że będzie miała sfinksa, od października zaczyna studia i chce zabrać ze sobą jedną z naszych kotek( to w sumie jej kot, razem śpią,jak córka wyjedzie na kilka dni to chodzi i jej szuka),a żeby ta się nie nudziła sama to chciała jej adoptować towarzysza właśnie peterbalda i teraz cały czas mi ''truje'' o tym kocie, jaki on piękny, jaki biedny.
Mnie akurat najmniej podobają się płaskie i łyse kotki (przepraszam aamms) ale jak czytam o ludzkiej głupocie i bezmyślności to wzięłabym je wszystkie, wszak zwierza kocha się za to że jest (złośliwy, wredny,upierdliwy,kochany,słodki,przymilny) a nie za to jak wygląda. Niestety ani dom nie jest z gumy ani pieniążki nie rosną na drzewach i trzeba zachować zdrowy rozsądek i poprzestać na czterech najcudniejszych i najbardziej dachowych przedstawicielach kociego gatunku.
Kotek jest ''obrzydliwie'' piękny wiec nie powinien długo czekać na nowy domek a że jest również ''bezjajeczny'' to istnieje duże prawdopodobieństwo że trafi na fajnego dużego.
Maks[*], Gru[*], Czesiek[*]
Dusiacz, Lalun, Malizna, Fiti, Kuba

trusiaak

Od: Pt lis 21, 2008 21:02

Post » Sob mar 06, 2010 14:12 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Ja wzięłam tego kotka i powiem wam, że jest przecudowny.... Od razu przyszedł pod kołdrę i przespał ze mną całą noc. Podobno ma jakieś odziedziczone robaki... Których nie da się zabić tylko się usypia (przysięgam ze wcześniej nie słyszałam o takich cudach), szanse na zarażenie są 0,0001% ale zawsze jakieś są...
Tak czy inaczej mój obskubany kurczaczek jest nieziemsko rozkoszny i dziękuję tym dobrym ludziom, że podarowali mi tyle szczęścia :)
p.s. to peterbald albinos, ahh... mogę patrzeć na niego godzinami :)

amaree

Od: Sob mar 06, 2010 14:07

Post » Sob mar 06, 2010 14:20 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Wrzuć proszę jakieś fotki :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob mar 06, 2010 14:41 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

amaree pisze:Ja wzięłam tego kotka i powiem wam, że jest przecudowny.... Od razu przyszedł pod kołdrę i przespał ze mną całą noc. Podobno ma jakieś odziedziczone robaki... Których nie da się zabić tylko się usypia (przysięgam ze wcześniej nie słyszałam o takich cudach), szanse na zarażenie są 0,0001% ale zawsze jakieś są...
Tak czy inaczej mój obskubany kurczaczek jest nieziemsko rozkoszny i dziękuję tym dobrym ludziom, że podarowali mi tyle szczęścia :)
p.s. to peterbald albinos, ahh... mogę patrzeć na niego godzinami :)

Ja też zazdroszczę :evil: :evil: :evil: i życzę długich lat razem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

PS: A jak ja mam jakieś "WRODZONE ROBAKI" i mnie też oddadzą 8O 8O 8O
Jasmina

Post » Sob mar 06, 2010 14:53 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

Jasmina pisze:Ja też zazdroszczę :evil: :evil: :evil: i życzę długich lat razem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam nadzieję, że tak będzie... Chyba że chłopak sie udusi, bo nie przestaje mruczeć :)

Jasmina pisze:PS: A jak ja mam jakieś "WRODZONE ROBAKI" i mnie też oddadzą 8O 8O 8O

No raczej! :P

amaree

Post » Sob mar 06, 2010 15:32 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

amaree pisze: Podobno ma jakieś odziedziczone robaki... Których nie da się zabić tylko się usypia (przysięgam ze wcześniej nie słyszałam o takich cudach), szanse na zarażenie są 0,0001% ale zawsze jakieś są...

Zaraz, zaraz co za odziedziczone robaki??? Jakem biolog pierwsze słyszę 8O
Czy one są jakoś zdiagnozowane (wpis w książeczce np na ten temat)?

Dostałas jego rodowód? Może warto skontaktować się z hodowcą skoro to wrodzone?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob mar 06, 2010 15:55 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

andorka pisze:
Zaraz, zaraz co za odziedziczone robaki??? Jakem biolog pierwsze słyszę 8O
Czy one są jakoś zdiagnozowane (wpis w książeczce np na ten temat)?

Dostałas jego rodowód? Może warto skontaktować się z hodowcą skoro to wrodzone?

Podobno odziedziczył po matce. Rodowód mam, ale kot jest zagraniczny, białoruski - nie umiem czytać krzaczków ;)
są zdiagnozowane, w poniedziałek będę rozmawiać z wetem, zapytam co i jak.

p.s. A może to po prostu toksoplazmoza? jest możliwe, aby utrzymywała się cały czas?

amaree

Post » Sob mar 06, 2010 17:07 Re: Ludzie poszaleli, peterbald z rod. do oddania bo...ma robaki

gratuluję, miałam przyjemność poznać sfinksa - Fredzię. Wspaniałe koty, choć... brzydkie :wink: hi hi!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[następna]