Dam Domek Stały - Lublin

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 11:27 Dam Domek Stały - Lublin

Witam!
Od jakiegoś czasu rozglądam się za kotkiem do adopcji i jestem zdecydowana przygarnąć jakiegoś :)

Najchętniej kilkumiesięcznego podrostka, nauczonego korzystania z kuwetki. Preferowany czarnuszek ale wygląd nie jest najważniejszy, zależy mi przede wszystkim na fajnym charakterze. Szukam supermiziastego kotka-przylepki :) Nie jestem doświadczoną kociarą więc chciałabym kotka oswojonego z ludźmi.
Fajnie jakby był zaszczepiony i po kastracji/sterylizacji. W razie potrzeby mogę uczestniczyć w kosztach zabiegu.

Preferowany kotek z Lublina lub okolic bo nie za bardzo mam możliwość zorganizowania transportu :roll:

Domek niewychodzący, kotek będzie pod opieką weterynarza i otoczony miłością :)

laurenta

Od: Wto paź 27, 2009 11:09

Post » Wto paź 27, 2009 11:40 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Zajrzyj do megaprzytulaśnego Feliksa: viewtopic.php?f=13&t=100286

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 27, 2009 11:44 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Moze ktoras z moich miziastych koteczek? :) viewtopic.php?f=13&t=101745&start=0

Kuleczka jest supermiziasta i nakolankowa :)

P.S. Z transportem nie ma problemu.
Ostatnio edytowano Wto paź 27, 2009 12:22 przez elzii, łącznie edytowano 2 razy
elzii

Post » Wto paź 27, 2009 11:45 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Te są w okolicach Chełma

viewtopic.php?f=13&t=101745

Edit: Elu razem pisałyśmy :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto paź 27, 2009 11:48 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto paź 27, 2009 11:50 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Witaj laurenta, na pewno długo nie będziesz szukać, w Lbn i okolicach kotów na wydaniu dość.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto paź 27, 2009 12:04 Re: Dam Domek Stały - Lublin

W Warszawie w ruinach z kociakami mieszka bardzo oswojona kotka - burasia z pięknymi zielonymi oczami. Nie wiem, w jakim jest wieku. Kicia jest bardzo ufna, ociera się o obcych ludzi, mruczy. Bardzo przydałby się jej dom:

Obrazek

Wątek kotki i jej kociaków: viewtopic.php?f=1&t=100484

Kotka zostałaby wysterylizowana i odrobaczona, na życzenie zaszczepiona. Transport też by się znalazł.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto paź 27, 2009 12:05 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Dziękuje serdecznie za zainteresowanie ...przejrzę wątki i na pewno się odezwę:)

laurenta

Od: Wto paź 27, 2009 11:09

Post » Wto paź 27, 2009 12:10 Re: Dam Domek Stały - Lublin

A może czarniutki Farciarz z Ostródy? Przebywa w DT u aamms w Warszawie:

Kotek został znaleziony 24.06.2009r. na Osiedlu Drwęckim w Ostródzie. Najprawdopodobniej został porzucony. Weterynarz podejrzewał początki kociego kataru, z którego kociak został wyleczony.
Jest zaszczepiony i odrobaczony.
Kocurek jest bardzo młody, ma około 4 miesięcy.
Farciarz jest bardzo żywiołowy, lubi się bawić, a na każdy dotyk reaguje mruczeniem.
Przebywał u jednej z wolontariuszek ze schroniska w Ostródzie, ale mógł zostać tam tylko do 10.07.2009r. Niestety 26.07.2009 r. trafił do schroniska.
Dzięki zaangażowaniu wielu osób, którym losy zwierząt nie są obojętne, Farciarz trafił do Domu Tymczasowym w Warszawie, gdzie obecnie przebywa, rośnie, bawi się i szaleje ze swoją młodszą koleżanką, czarnulką Daisy.

Oto, co o Farciarzu napisała jego obecna opiekunka:
"Strasznie proludzki, miziasty.
Uwielbia siedzenie na rękach, głaskanie.
Wszystkożerny, stuprocentowokuwetkowy.
Piękna, zwinna sylwetka, czerń z jeszcze widocznym pręgowaniem.
Oczy w kolorze bursztynu, albo jak kto woli - lipowego miodu.
No i to, co mnie rozłożyło całkiem i już o tym pisałam - wrzosowe poduszeczki na wszystkich łapkach.

Kocisko bez problemu wlazło w gromadę rezydento-tymczasów... pięknie się bawi... wcale nie boi się moich puchatych potworów...
Zaczepia kociaste, zachęca do zabawy... i jeśli któryś chce się bawić to jest na co popatrzeć...
A jak nie chce, to Farcik grzecznie się wycofuje i idzie zaczepiać inne footro...
Najbardziej zaprzyjaźnił się z Daisy... Pewnie z racji wieku - w końcu to dwójka malutkich dzieciaków...
Wieczorami razem rozrabiają aż miło.. śpią razem, jedzą razem...
Chętnie bym je wyadoptowała w dwupaku...

Farciarz poszukuje tego jedynego, najlepszego z najlepszych domu stałego, który bezwarunkowo pokocha go na resztę życia.
Proszę, pozwól mu cieszyć się życiem, dopóki nie zdążył go jeszcze poznać od najgorszej strony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu ze swoją mniejszą przyjaciółką Daisy - z tego, co wiem aamms chętnie wyadoptowałaby je w dwupaku, bo są niesamowicie zżyte:

Obrazek

Dane kontaktowe do adopcji
aamms@adopcjepuchatkowa.pl
tel. 661 321 342

Transport do Lublina pewnie też by się znalazł.

Aha, Farcio ze względu na młody wiek nie był jeszcze kastrowany - zabieg możliwy jest za ok. 2 miesiące.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 27, 2009 12:17 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Bazyliszkowa pisze:Zajrzyj do megaprzytulaśnego Feliksa: viewtopic.php?f=13&t=100286

Obrazek

Dzięki, Bazyliszkowa :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 27, 2009 12:18 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Natomiast z ostródzkich ostródziaków polecam naszą fundacyjną Lotkę z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=98946

Obrazek

Koteczka mieszka w schronisku w Ostródzie, jest zdrowa, młoda (ok. roku). Nie była jeszcze sterylizowana, ale jeżeli adopcja miałaby dojść do skutku, da radę wpłynąć na schronisko, żeby zabieg doszedł do skutku.

Transport na pewno uda się zorganizować.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 27, 2009 12:20 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Obrazek

Lotka vel Zulka - tygrysio pręgowana w białych rękawiczkach ArystoKotka :)
kocha jeść :) i kocha spać :)
śpiąc wyglada jak mały aniołek :) , dzieciątko do schrupania :) przyjmuje najwymyślniejsze pozy ku uciesze oczu i serca :)
troszeczkę nieśmiała lecz to nie oznacza, iż boi się człowieka, daje do siebie podejść i pogłaskać, wzięta na ręce nie ucieka, sama przychodzi po całuski i głaskanki, ALE musi mieć czas na poznanie nowego człowieka :)
wszystko robi w swoim tempie, potrzebuje czasu do namysłu, potrafi powiedzieć, ze Jej się coś nie podoba :)
od zabawy woli pokontemplować i porozmyślać
jest również super doskonałym kotkiem na dokocenie :)

Obrazek Obrazek

odrobaczona, zaszczepiona jednokrotnie (za ok 2 tyg powtórzenie), jeszcze nie sterylizowana
do Lublina mogę dowieźć nawet osobiście :wink:

tu watek: viewtopic.php?f=13&t=95794&start=345

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 27, 2009 12:33 Re: Dam Domek Stały - Lublin

viewtopic.php?f=13&t=102378&p=5105585#p5105585
Wątek niespełna 4miesięcznej,niesamowicie proludzkiej Nafty,czarnej koteczki.Uwaga-mam możliwość dowiezienia kociaka do Lublina!!!!

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto paź 27, 2009 12:37 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Bazyliszkowa i Amika podały linki, ja podrzucę jeszcze zdjęcia :wink:
Obrazek Obrazek Beza
Obrazek Obrazek Feliks

A tutaj LT - Lubelskie Tymczasy - viewtopic.php?f=13&t=101813

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Wto paź 27, 2009 15:37 Re: Dam Domek Stały - Lublin

Laurenta to moja dobra znajoma, o kotku myśli już od dawna i chce podejść do tego w bardzo odpowiedzialny sposób :)

Wiem, że zależy jej na kotku z Lublina i chciałaby go poznać przed adopcją. Nie chodzi tu o jakiś casting ale o tę iskierkę, która powinna zaskoczyć między kotem a człowiekiem. Ja tak miałam z Bakszyszem i doskonale to rozumiem.

Bardzo spodobał jej się Feliks ale martwi się, że dorosły kot ma już swoje nawyki i nie przyzwyczai się do niej. Ja się w Feliksie zakochałam od pierwszego spojrzenia dymne koty są po prostu niesamowite ale staram się nie namawiać jej do niczego bo to jej decyzja. Myślę, że jakiś rozsądny głos w sprawie tego, że kot w tym wieku to jeszcze młodziak nie zaszkodzi :)

Bloo Feliks jest w Lublinie? Można go odwiedzić przed adopcją żeby Ania mogła się osobiście przekonać jakie cudowne mogą być takie "kotki z odzysku"?
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

[następna]