2 zdrowe kotki miały być uśpione,a WĘDRUJĄ DO NOWEGO DOMKU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 0:04 2 zdrowe kotki miały być uśpione,a WĘDRUJĄ DO NOWEGO DOMKU:)

:kotek: Dziś trafiły do naszej lecznicy dwie koteczki (samiczki). :kotek:
Zostały złapane i przywiezione, bo błąkały się pod blokami, a (o zgrozo !) mróz u nas już w nocy :(

Narazie koteczki siedzą w klatce, ale nie mogą zostać w lecznicy długo...dlatego szukam dla nich zarówno domku stałego jak i tymczasowego.

Kicie mają ok. 5 miesięcy, są siostrzyczkami, kolorki: bura i czarna...przerażone, ale jak próbowałam je pogłaskać przez kraty, nie drapały / syczały itd.
Poza tym niewiele więcej mogę powiedzieć na dziś...
Jutro obzdjęciuję kotki i poobserwuję, więc dodam więcej informacji.

Potencjalne domki niech już myślą...szczególnie domki na 2 kotki naraz :roll:
Ostatnio edytowano Czw paź 15, 2009 16:09 przez Draugia, łącznie edytowano 6 razy
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw paź 01, 2009 17:07 Re: Suwałki - 2 ładne, młode koteczki szukaja domu - pilne :(

Do góry, po domki!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 01, 2009 19:12 Re: Suwałki - 2 ładne, młode koteczki szukaja domu - pilne :(

Zrobiłam kilka fotek, niestety komórką, więc jakość słaba :|
Kociaki są kuwetkowe...pierwsza noc w klatce bez kibelka była dla nich męczarnią i z ulgą odetchnęły jak wstawiłam im dziś kuwetkę ;)
Bura kicia jest troszkę mniej bojaźliwa, nawet podobało jej się mizianie pod brodą :) czarna niestety dalej nieufna...ale nie są agresywne, potrzebują tylko czasu i kochającego domku - klatka w chłodnym pomieszczeniu na zapleczu lecznicy nie jest dobrym miejscem dla kociaków :| No i niestety będą musiały stamtąd szybko zniknąć...albo eutanazja :cry:
Oto czarnulka:
Obrazek
Obrazek
Obie siostrzyczki razem:
Obrazek
I buraska:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Draugia

Post » Czw paź 01, 2009 22:04 Re: Suwałki - 2 ładne, młode koteczki szukaja domu - pilne :(

Może chociaż DT?
U mnie nie ma szans :(
Mogę dowieźć kotucha (y) w inne części Polski w raze czego...

Draugia

Post » Pt paź 02, 2009 17:13 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

Domku, domku, gdzie jesteś? :?
Kotkom tam chłodno i nieprzyjemnie...marzą o ciepłym kącie u kochającej osóbki... :|

Draugia

Post » Pt paź 02, 2009 17:28 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

hop!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pt paź 02, 2009 22:45 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

Kociaki mają allegro...jak ktoś chce zobaczyć zapraszam tutaj
:kotek:

Draugia

Post » Sob paź 03, 2009 14:46 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

hop hop weekendowo...
prosimy o domek... :roll:

Draugia

Post » Nie paź 04, 2009 23:12 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

Ehh..no i cisza...czas iść spać... tylko jak tu zasnąć jak tylko myślę o tym, że jutro kociaki mogą zostac uśpione :cry:

Draugia

Post » Pon paź 05, 2009 6:12 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

No i porankowo...dziendobry, może jednak ktoś koteczki uratuje? :roll:

Draugia

Post » Pon paź 05, 2009 18:51 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

I co z kociami???

Mam nadzieję, że żyją...
Mogę niestety tylko podnosić :(
Obrazek

vega29

Post » Pon paź 05, 2009 19:43 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

Jeszcze żyją, choć rano była ciężka rozmowa z wetem, prawie do południa nie wiedziałam co zadecyduje...nie wiem ile czasu im jeszcze zostało :(
A buraska jest taka fajna...dziś jej się spodobało mizianie pod bródką, choć mruczando nie było...
Czarna choć wciąż boi się dotyku, zjadła dziś mięsko z ręki...czyli obie robią postępy i pewnie szybko by się oswoiły...
Tylko kto im w tym pomoże? :|

Może kogoś zachęcą nowe foteczki?
Buraska:
ObrazekObrazekObrazek
dowód, że nie boi się miziania i że jej się podobało:
Obrazek

Czarnulka:
ObrazekObrazekObrazek
dowód na "kuwetkowość" kociaków:
Obrazek

To co, komuś kocich piękności? Jestem pewna, że wyrosną na cudowne kocice...jeśli tego dożyją :|

Draugia

Post » Pon paź 05, 2009 19:58 Re: Suwałki-2 ładne kociaki szukają domu razem lub osobno -PILNE

Zaznacz w tytule, że szukasz na cito domu tymczasowego i że kociakom grozi śmierć... Może to pomoże.
Rozumiem Twój problem, bo nasza Ostróda to podobna dziura... Brak domów tymczasowych, brak chętnych do adopcji...
Zawsze możesz zawrzeć układ z domem tymczasowym, wspomóc finansowo (bazarki) i się zobowiązać do aktywnego poszukiwania kociakom domków stałych. Czasem to jedyne rozwiązanie.
Kurczę, szkoda zdrowych kotów.
Obrazek

vega29

Post » Pon paź 05, 2009 23:20 Re: Suwałki-2 zdrowe, cudne kociaki PILNIE szukają DT lub DS !!!

Oczywiście, że jeśli ktoś by je wziął na tymczas, to bym pomogła szukać DS...
I jakby trzeba było, mogłabym w miarę swoich możliwości je wspomóc bazarkami czy karmą...
No i jak by coś to dowóz się też załatwi... tylko żeby się ktoś szybko znalazł :?
Mi też ich strasznie szkoda, ale na prawdę nie moge ich wziąć do siebie...codziennie pytam nowych ludzi, czy nie chcieliby kota...i cisza :( Nikt nie chce takich dwóch zdrowych i cudownych ślicznotek :cry:
Ostatnio edytowano Pon paź 05, 2009 23:39 przez Draugia, łącznie edytowano 1 raz

Draugia

Post » Pon paź 05, 2009 23:37 Re: Suwałki-2 zdrowe, cudne kociaki PILNIE szukają DT lub DS !!!

Ahhh..no i zapomniałabym... jakby ktoś chciał banerek może (na co pewnie tak samo mała nadzieja jak na domek) to proszę bardzo:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=101004&p=4990259#p4990259][img]http://www.theimghost.com/images/82siosterki2.gif[/img][/url]

Draugia

[następna]