2 kocurki (ok. 4 msc) szukają domu - okolice Wawy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 03, 2013 21:04 2 kocurki (ok. 4 msc) szukają domu - okolice Wawy

Śliczne zdrowe kotki w wieku ok. 4 miesięcy szukają ciepłego domu... Dokarmiam je, ale nie mogę wziąć więcej do domu, gdyż mam 2 koty dorosłe i właśnie przygarnęłam jeszcze jednego kociaka, którego mi ktoś podrzucił do ogródka (bardzo małego, nieodchowanego, więc wzięliśmy, żeby się nie rozchorował).

Koty są dość oswojone, tzn. pozwalają się głaskać, brać na ręce. Śpią na dworze, mają kocyki i prowizoryczną "budę" z ocieplonego transportera do kotów . Dokarmiam je i zapewniam wodę, ale temperatury spadły i koty marzną. Szukamy więc ciepłego domu z ludźmi o ciepłym sercu do zwierząt...

Przedstawiam Wam kocie towarzystwo zasiedlające moją werandę:

1. Czaruś (vel Czarny Olo) - uroczy oswojony czarny (brunatny) kocurek z bursztynowymi oczami, chętny do zabawy z dziećmi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Pusia - urocza koteczka, początkowo nieufna przełamała opory i teraz pozwala się głaskać i brać na ręce podstawiając uszko do drapania za uszkiem...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Filonek, zwany przez dzieci Filemonem, łaciaty kocurek o ciekawej plamce na brodzie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mieszkamy 30 km od Warszawy. Mogę kotka dowieźć do Warszawy lub w okolice...
Kontakt: Aneta 889-855-506
Ostatnio edytowano Śro paź 09, 2013 9:21 przez Conchi, łącznie edytowano 1 raz

Conchi

Od: Nie wrz 01, 2013 12:00

Post » Pt paź 04, 2013 11:51 Re: 3 zmarznięte maluchy szukają DOMU - okolice Wawy

Zrób im lepszą ochronę przed zimnem. Szafka, biurko, steropianowe pudło...pełno polarków i kocyków połóż. I rób im ogłoszenia w necie bo tutaj o domy trudno. I to na cito bo coraz zimniej.
Wiekszość z nas nie może się poszczycić 3 kotami. :wink:
Mamy więcej podopiecznych tzn prócz swoich kotów wiele tymczasów zgarniętych z różnych miejsc. W tym z działek. Ogłaszamy je w necie by domy znaleźć. Malce są śliczne więc pisz fajny tekst, fotki już masz i działaj.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 04, 2013 12:11 Re: 3 zmarznięte maluchy szukają DOMU - okolice Wawy

Transporter jest fajny, bo z zawnątrz ocieplony ochraniaczem od deszczu i wiatru z wózka dziecięcego, w środku kocyki. Ale ma jedną wadę: w zasadzie jest jednoosobowy...
Pomyślę nad jakimś meblem, którego dałoby się wystawić...

Moja domowa kotka jest dosyć terytorialna i źle znosi obecność tego podrzuconego maluszka w domu - strasznie fuka na niego. Co ciekawe mój kocur wstawił się za maluszkiem i pacnął ją po pyszczku, gdy straszyła małą niunię.

Czuję się maksymalnie okocona... Do tej szóstki należy dodać kotkę, która wykarmiła te 3 kotki z werandy i czarnego kocura, który przychodzi się dożywić (sprawiają wrażenie pary z kotką, owijają się ogonkami jak małżeńska para). Kotka nie miała dzieci do tej pory, bo ma wadę kręgosłupa (jeszcze nie udało mi się jej wysterylizować), więc być może przysposobiła te kotki, tak samo jak 2 lata temu, wtedy też wychowywała porzucone kotki.

Conchi

Post » Pt paź 04, 2013 12:27 Re: 3 zmarznięte maluchy szukają DOMU - okolice Wawy

Conchi, podaję linki do wątków, gdzie można zamówić ogłoszenia:

viewtopic.php?f=27&t=117559
viewtopic.php?f=20&t=155768

Czujesz się maksymalnie okocona? Hmmm... też tak się czułam całkiem niedawno, kilka kotów temu... :wink:
Nie no, nie chcę Cię straszyć 8)
Właściwie to chciałam powiedzieć, że bardzo się cieszę, że zaopiekowałaś się tymi bezdomnymi kociastymi, dzięki! :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Nie paź 06, 2013 20:38 Re: 3 zmarznięte maluchy szukają DOMU - okolice Wawy

Hura!!! Pusia znalazła już dom!!! Teraz jeszcze Czaruś (lub Czarny Olo - jak go sobie nazywam) i Filonek.... Mam nadzieję, że im się też uda.
Koty zostały wczoraj odrobaczone :)

Conchi

Post » Pt paź 18, 2013 7:32 Re: 2 kocurki (ok. 4 msc) szukają domu - okolice Wawy

kociaki śliczne i bardzo się cieszę, że srebrna Pusia ma dom :)

teraz jeszcze pilnie potrzebny dom chociaż tymczasowy dla dymnego Czarusia i uroczego Filonka :!:

Conchi może napisz w tytule np. tak:

2 cudne miłe kocurki (4 m-ce) na dworze !!! ok.Warszawy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob lis 09, 2013 14:55 Re: 2 kocurki (ok. 4 msc) szukają domu - okolice Wawy

Super, że Pusia znalazła dom :dance2: Za pozostałe mogę jedynie trzymać kciuki, żeby też się udało :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie lis 10, 2013 12:38 Re: 2 kocurki (ok. 4 msc) szukają domu - okolice Wawy

i co z kociakami ? znalazły domy ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41