Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 05, 2013 19:45 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

jeżowa pisze:ASK czytając Twój opis poplułam monitor:D:D:D:D
Mój mail: elizamichalczewska@interia.pl tam prosze też wysyłać zdjęcia, opisy, filmiki , co chcecie:)
Napisałam w poprzednim poście że nie biorę tylko pod uwagę koteczek w ściśle tym wieku :)
Opis gaduły, namolniaka, przeszkadzaka bardzo mi pasuje. Przyzwyczaiłam przez Citka. ON JEST MISTRZEM W DOKUCZANIU NAD RANEM, nawet dzisija wstałam o 7 rano bo gryzł mnie po uszach, ulubionych kolanach i pacał łapami po oczach-ŻYCIE to walka:d:d:d

I prosze o foty, dużo fot. Bo jak nie ja to inna potencjalnie zainteresowana osoba trafi na wątek , zobaczy, zakocha, adoptuje :)

coś tam cykłam ale wgrać mi się nie chce w kompa. Mam słabą baterię, nareszcie doczytałam dlaczego :oops: Poza tym z komóry to nie to samo co aparat. Poza tym, jak wiadomo, szylki nie są fotograficzne :twisted: Sońka od normy nie odbiega. Poza tym (już po raz trzeci) zaatakowała mi komórkę celem utulenia się do rąk i wylizania i ew pożarcia jakby się nadała. Ręka i komóra. Bo to to ciągle głodne jest. Nie jest czarna tylko czekoladowo-rudo-płowa-popielata. Taki bylejaż przyrodniczy. Same resztki kolorów się jej ostały i upecana szaleńczo jest. Zwiała dziś TZ-towi z pokoju (nie dziwota) i zameldowała się migusiem w kuchni na blacie gapiąc się w gara z kurakiem. Obwarczała mnie jak ją wynosiłam do pustelni. Domyślam się co mi powiedziała. :roll: Płacze do kotów. Fajna jest.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 05, 2013 19:47 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

iwoo1 pisze:Moja koleżanka znalazła na działkach takie cudo. Kocia nie ma nawet DT, ponieważ koleżanka wzięła 8 maluchów ze wsi. Na działkach kociaki marzną, nie ma ich gdzie umieścić.
Transport można zorganizować.
Obrazek Obrazek

Przepiękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob paź 05, 2013 19:48 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

iwoo1 pisze:Moja koleżanka znalazła na działkach takie cudo. Kocia nie ma nawet DT, ponieważ koleżanka wzięła 8 maluchów ze wsi. Na działkach kociaki marzną, nie ma ich gdzie umieścić.
Obrazek Obrazek

No ta mała to na cito pomocy potrzebuje. Słuchaj, ona została na działkach? Cholera, zimno już. Nasza Sońka przed mrozem pierwszym wylądowała u nas.Miała szczęście.
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 05, 2013 19:49 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Goyka pisze:w Pabianicach w DT kuruje sie obecnie piękna 4-miesięczna szylcia, jak się wyleczy z kk wróci na ulicę :( może dacie jej szanse na życie

Obrazek

ta koteńka też zaraz wyląduje spowrotem na ulicy :cry: jest na tdt tylko do czasu wyleczenia :cry: straszne to wszystko
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob paź 05, 2013 20:14 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

ASK@ pisze:

No ta mała to na cito pomocy potrzebuje. Słuchaj, ona została na działkach? Cholera, zimno już. Nasza Sońka przed mrozem pierwszym wylądowała u nas.Miała szczęście.

My nie jesteśmy organizacją, nikt nam nie pomoże. Domków szukamy same tzn. ja, moja koleżanka i nasza wetka. Wszystkie mamy w domach i w lecznicy po ok. 20 kotów, już dużo za dużo. Pytamy wszędzie, nikt nie chce dać choćby DT. Makabra, a kolejne jeszcze czekają.
Na tych działkach jest jeszcze masa maluchów, które karmi 80 letni dziadziuś i źli ludzie, którzy zabijają tam koty. Właśnie zginęła ich mama, prawdopodobnie ktoś się do tego przyczynił :evil:
Nie jesteśmy w stanie ogarnąć wszystkiego. Przecież oprócz łapanek mamy jeszcze sterylizacje.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob paź 05, 2013 20:19 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Iwoo1, ja to rozumiem. Jestem osobą prywatną i też mam wiele kotów pod opieką. Dokarmiam. Jest trudno. Ale wiem ,że organizacje mają też przechlapane bo te co znam to też ciąg prywatnych DT z ograniczoną ilością miejsc. A dom nie z gumy. O portfelu nie wspomnę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 05, 2013 23:42 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

W schronisku w Milanówku mamy takie cudo do adopcji:

Obrazek

Obrazek

To zdjęcia sprzed około dwóch tygodni. Teraz malutka ma jakieś 8 tygodni. Znaleźliśmy ją na terenie schroniska jak była maleńka - ktoś ją prawdopodobnie wsunął przez szparę pod bramą :(.
Mała jest zdrowa i odrobaczona. Nie wiem jak z pierwszym szczepieniem - albo już miała, albo będzie szczepiona na dniach.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 500 367 537, e-mail: dt-monikah@wp.pl albo PW na forum.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Nie paź 06, 2013 0:30 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

http://tablica.pl/oferta/oddam-kotke-ID3PeTP.html
To kicia u mnie,ma przymrużone oczy bo lampa ja raziła :)
Jest piękniejsza niz na zdjeciach.
Mrucząca,milutka i kochająca ludzi.
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Nie paź 06, 2013 8:48 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

monikah jak możesz prześlij mi wecej fotek tej malutkiej, jest słodziutka , wygląda jak malutki kurczaczek^^ Wygląda na baardzo drobną , a może jest taka biedna i nie dożywiona? Ona ma ogonek?
Czy ma koci katar? Nie chce żeby mój kot się w razie co zaraził. Jak odrobaczona to dobrze:)
Bardzo słodka jest. Jak możesz prześlij na maila którego podałam w poprzednim poście, byłabym wdzięczna.
Mam nadzieję że Citek zaakceptuje koleżankę, dlatego chce w młodym wieku żeby sie bawiły razem od małego.
Jest mozliwośc zorganizowania transportu? Czy we własnym zakresie musiałabym szukać?
Zjada już stały pokarm? chrupki, mięsko?
W sumie zobaczyłam gdzie ten milanówek jest, mogłby chłopak podjechać bo daleko nie jest

jeżowa

Od: Sob paź 05, 2013 14:34

Post » Sob paź 12, 2013 6:40 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

I co?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 14, 2013 11:41 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Witam Was serdecznie. Jestem jeszcze w Londynie i wracam dopiero w czwartek w nocy. Po powrocie zchłopakiem będziemy podejmować decyzje. Zastanawiamy się między malutką z ze schronu, Foszką i damą z Kotkowa. Próbuje się dowiedziec w jakim wieku jest ta Dama strasza z jęzorem na wierzchu. Jeśli ktos z Was wie bardzo proszeo info.
Chodzi mi o tę kotkę:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... lbum_reply

Te trzy koteczki mnie najbardziej zauroczyły i nie potrafię się w tej chwili zdecydować, oglądam je codziennie:):):):) Kiedy będe już w PL siąde i podejme decyzje z chłopakiem, Citkie i jeżem :):):):):)

Pozdrawiam Was serdecznie.

jeżowa

Post » Pon paź 14, 2013 20:15 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

A może ta malutka szylkretka? http://www.pineska.pl/?controlCode=0d5c ... do=confirm
jest strasznie kochana, ale nie ma kto jej pokochać :(
teraz jest leczona ale pilnie szuka domku, tak samo jak pozostałe kotki viewtopic.php?f=1&t=156187
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 15, 2013 14:04 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Widziałm te kotki. Już tysiące kotów chyba obejżałam z całej Polski:):)
Chciałabym się dowiedzieć w jakim wieku jest ta Dama z kotkowa jeszcze zanim wróce do Polski.

jeżowa

[poprzednia][następna]