>>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 18:54 >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

W Rybniku nie ma żadnego Stowarzyszenia, fundacji wspierającej bezpańskie koty....miasto się nimi zupełnie nie interesuje... Cat Club zrzeszający właścicieli rodowodowych kociaków dorzucił na sterylizacje 3 kotów..nazbierali karmy...ale to kropla w morzu potrzeb....

Zakładam ten wątek aby wspomóc wysiłki osób, które w Rybniku dokarmiaja koty .....
Jedna z takich prężnie i świadomie działających osób jest p. Gabrysia która te najbardziej potrzebujące przygarnia do siebie na tymczasowy pobyt - leczy i szuka im domów...Pani ta całą swoja wypłate przeznacza na pomoc kotom... ciągle zadłuza się w lecznicy
P. gabrysia gdy jest potrzeba podaje kotom pod blokowiskami antybotyk czy tabletki antykoncepcyjne...

P. Gabrysia zapewnia dzikożyjącym kotom godne życie, podczas kiedy miasto zupełnie sie nimi nie interesuje... ale czego się spodziewac, kiedy nawet od schorniska nie wymaga się by sterylizowała koty i przynajmniej nie trzymało razem kotek z kocurami

Proszę o doraźna pomoc finansową, która przeznaczona bedzie na leczenie kociaków, którymi zajmuje sie pani gabrysia (jesli nie bedzie to konieczne to zakupimy tabletki dla osiedlowych kotek), jak równiez rzeczową - karma dla osiedlowych kotów.

Jesli ktoś chciałby zostac domem tymczasowym dla kotków z Rybnika... a bardzo potrzebujemy !! to proszę o kontakt : 510 266 079

Bazarki
1 > viewtopic.php?f=20&t=122781&p=6939358#p6939358
2 > viewtopic.php?f=20&t=122785&p=6939839#p6939839

-----------------------------------------------------------------------------

Podopieczni:

aktualizacja 07.01. 2011

>> koty schroniskowe - obecnie chore - nie majace w schornisku szans na odpowiednie leczenie (potrzeby: domy tymczasowe)

>> Sunshine - ciężarna , chora kotka na dt u Joli

>> wyciągnięte ze schorniska Fiona, Devi, Shrek [*] na dt u smarti > viewtopic.php?f=1&t=121985

>> wyciagniete ze shorniska Daisy i Peaches na dt u Rachel

>> wolnożyjące koty na osiedlu p. Gabrysi ( potrzeby: karma)

>> wolnożyjące koty na osiedlu przy ul. Waltera dokarmiane przez p. Krystynę (potrzeby: karma)

>> wolnożyjące koty działkowe (potrzeby: sterylizacja - około 6 kotów)

>> Perełka będąca na dt u p.Gabrysi (potrzeby: szczepienie ochronne) ok. 40 zł
ciągle czeka na ds, co gorsza nie może juz długo zostac w dt ponieważ bardzo się rządzi i prywatnym kotom p. Gabrysi mocno sie obrywa

>> Pozytywka - około 3 miesięczna kocia znaleziona w polu przez mojego psa (02.12.); (potrzeby: Advocate, Oridermyl, szczepienie ochronne)

--------------------------------------------------
byli podopieczni:
>> Kacpuśwyciagniety ze schroniska juz w ds
>> 6 kociąt Perełki przebywających u p. Gabrysi przez około 2 miesiące - odrobaczane, dwójka zaszczepiona; obecnie w domach stałych
>> 2 kotki z osiedla przy ul.Waltera wysterylizowane (dzieki pomocy Stowarzyszenia CatClub): Punia wyadoptowana, Czarnula została wypuszczona przy bloku
>> kotka znaleziona przez p. G. na osiedlu Chabrowa - wyadoptowana wróciła z adopcji, została u mnie
>> 2 kocięta znalezione przeze mnie w lesie - wyadoptowane

Wpływy:
146 zł - bazarek dogo
90 zł - fundusze z KK z miau na sterylizacje Perełki
102,70 zł - bazarek dogo zakończony 28.11 http://www.dogomania.pl/threads/196874- ... st15785854
45 zł - darowizna od Iburg/Cypryda
24 zł - przelane z wątku rybnickiego schroniska
76 zł - bazarek dogo http://www.dogomania.pl/threads/199349- ... 6.01/page1
100 zł - darowizna od B.Rzepiszczak
30 zł - darowizna od Kawa (znajoma Iburg)
18 zł - Zakocona
50 zł - darowizna od niedoszłego ds Peaches
104 zł - bazarek miau zakończony 30.01
-------------------------
razem: 806,70 zł

Wydatki:
62,57 zł - karma dla Perełki i kotów z osiedla
13,78 zł - żwirek i karma dla maluchów Perełki
20 zł - Betamox dla Perełki
30 zł - Betamox i odrobaczenie dla Perełki
20 zł - odrobaczenie maluchów Perełki
90 zł - sterylizacja Perełki
25 zł - Advocate dla Pozytywki
40 zł - szczepienie Perełki
40 zł - szczepienie Pozytywki
8 zł- karma dla p. Krystyny
5 - odrobaczenie dla Pozytywki
27 zł - Oridermyl (15 g) dla Pozytywki , Kacperka
10 zł - lek przeciwbólowy dla Pozytywki
60 zł - Stronghold, antybiotyk dla Daisy i Krówki
7 zł - dexametazon dla Daisy
80 zł - morfologia + biochemia x 2 (schorniskowce na dt u smarti)
38 zł - Stronghold dla 3 kotów (dt u smarti)
36 zł - Aniprazol x6 (dla 3kotów - dt u smarti) ?

26 zł - 2 sasz Intestinala , 2 sasz Convalescence(proszek)
40 zł - II szczepienie Pozytywki
15 zł = Milbemax dla Daisy i Peaches
10 zł - wpłata za wyciągnięcie Sunshine ze schorniska
15 zł - paliwo za dojazdy do schroniska i do weta z Daisy,Peaches, Sunshine
7 zł - żwirek dla Sunshine 10 l
12 zł - wizyta u weta (przeciwzapalny + O..)
41 zł - Stronghold 20 kg (Sunshine, Daisy,Peaches, Pozytywka)
4,50 - dotur dla Sunshine
9 zł - 2 saszetki intestinal dla Sunshine
----------------------
razem: 746,85 zł

saldo: 806,70 zł - 746,85 zł = 59,85 zł

BAZARKI: http://www.dogomania.pl/threads/199349- ... st16029579
[color=#40BF80]
JEŚLI KTOŚ MÓGŁBY WZIĄĆ NA TYMCZAS KTÓREGOŚ KOCIAKA JA OFERUJE DORAŹNE ZROBIENIE BAZARKU (w zalezności od posiadanego czasu, fanty mam) I ROBIENIE OGŁOSZEŃ - CZASEM MOGĘ TEŻ PODRZUCIĆ KARMĘ - TO SĄ ŚLICZNE WRAŻLIWE KOTY ... JESZCZE NIE SA DZIKUSAMI
jest możliwosc załatwienia klatki kenelowej
[/color]

Darowizny rzeczowe:
RudyiSrebrnykot po :1luvu: darowała:
-drapaczek dla maluszków - był u p.Gabrysi teraz korzysta Jagodzia od zerduszko
-drapaczek dla wiekszego kota - korzystała moja tymczaska... teraz mysle co z nim zrobic :)
Ostatnio edytowano Wto lut 08, 2011 19:16 przez Betta, łącznie edytowano 48 razy

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Śro maja 05, 2010 19:15 Re: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie...

..........................................
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 13:02 przez Betta, łącznie edytowano 5 razy

Betta

Post » Śro maja 05, 2010 20:12 Re: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie...

.....................
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 13:03 przez Betta, łącznie edytowano 4 razy

Betta

Post » Śro maja 05, 2010 20:48 Re: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie...

Betta pisze:coś czuje że ten wątek przepadnie na tym forum.... że teżnie ma tu rejonizacji

Rejonizacji nie ma, ale można dopisać miasto w tytule (edycja pierwszego postu) :wink:

Powodzenia :ok: tylko tak mogę pomóc :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro maja 05, 2010 22:26 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

mam nadzieje że są tu ludziska z Rybnika...czy też z okolic moze ktoś pomoże...

Betta

Post » Śro maja 05, 2010 22:35 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Mogę tylko znowu podrzucić :?

Ale może dodaj jeszcze w tytule "pomocy" lub coś w tym stylu? Na razie to wygląda tylko na parę kociaków do adopcji, a Wam potrzebna pomoc na wszystkich frontach :roll:

Ktoś się na pewno znajdzie, cierpliwości :ok:

OKI

Post » Śro maja 05, 2010 22:44 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

A może jakieś nowe fotki mamusi i koteczków na banerek macie? :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Śro maja 05, 2010 22:47 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Ja myślę, że to może potrwać - może coś w stylu tego mojego? :wink:
Bardzo fajnie wzrok przyciąga i pomoc każda jest potrzebna :roll:

OKI

Post » Śro maja 05, 2010 22:49 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

OKI pisze:Ja myślę, że to może potrwać - może coś w stylu tego mojego? :wink:

U mnie w wątku na 29 stronie są banerki, które robiłam, popatrzcie, który stylem tu najbardziej pasuje, a ja już siadam, będę kombinować... :)
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Śro maja 05, 2010 22:54 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:Ja myślę, że to może potrwać - może coś w stylu tego mojego? :wink:

U mnie w wątku na 29 stronie są banerki, które robiłam, popatrzcie, który stylem tu najbardziej pasuje, a ja już siadam, będę kombinować... :)

Dzikusku, te Tyskie Mruczki chyba fajne by były :wink: Tzn. podobne :oops:

Wielkie dzięki, Dobra Kobieto :1luvu:

OKI

Post » Śro maja 05, 2010 23:02 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Podrzucę jeszcze na dobranoc :wink:

Betta pisze:Proszę o doraźna pomoc finansową, która przeznaczona bedzie na leczenie kociaków, którymi zajmuje sie pani gabrysia (jesli nie bedzie to konieczne to zakupimy tabletki dla osiedlowych kotek), jak równiez rzeczową - karma dla osiedlowych kotów. Pragne zaznaczyc, że pani gabrysia która dokarmia koty, jesli tylko ma możliwość podaję im również tabletki.... ostatnio jednak możliwości finansowe miałą ograniczone wiec efektem będzie niedługo przyjscie na wspomnianym osiedlu 4 miotów.

OKI

Post » Śro maja 05, 2010 23:16 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

zapraszam do Kasy Kastracyjnej po fundusze na kastracje tych ciężarnych kotek:

viewtopic.php?f=1&t=108023

mocne kciuki! :ok: :ok: mam nadzieję, że weci poczekają ewentualnie kilka dni na część kasy (tak jak pisałam w ostatnich postach- założę gdy będzie trzeba, więc długami się nie przejmujcie, byle nie dopuścić do urodzenia kolejnych maluchów)

i ja bym się jednak poważnie zastanowiła, czy nie uśpić tych maluchów Perełki...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 06, 2010 0:09 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/Gras][img]http://tnij.org/Graz[/img][/url]

Nie ma fotek :( Trudno banerek stworzyć, ale myślę, że ten rzuca się w oczy...
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Czw maja 06, 2010 9:46 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

banerek bardzo fajny :ok:

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 06, 2010 9:58 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Mała Dzikuska pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/Gras][img]http://tnij.org/Graz[/img][/url]

Nie ma fotek :( Trudno banerek stworzyć, ale myślę, że ten rzuca się w oczy...

Dzikusko, jesteś niezawodna. Dziękuję :D
Bannerek podpięłam - ze względów strategicznych wywaliłam swój stary :wink:

Może się trafi ktoś jeszcze z Rybnika, kto może pomóc?

XAgaX pisze:zapraszam do Kasy Kastracyjnej po fundusze na kastracje tych ciężarnych kotek:

viewtopic.php?f=1&t=108023

mocne kciuki! :ok: :ok: mam nadzieję, że weci poczekają ewentualnie kilka dni na część kasy (tak jak pisałam w ostatnich postach- założę gdy będzie trzeba, więc długami się nie przejmujcie, byle nie dopuścić do urodzenia kolejnych maluchów)

i ja bym się jednak poważnie zastanowiła, czy nie uśpić tych maluchów Perełki...

XAgaX, fajnie, że zajrzałaś.

Z maluchami to pewnie ktoś inny by musiał pojechać - nie każdego stać na taką decyzję.
Ale tym kolejnym miotom to już koniecznie trzeba zapobiec!

OKI

[następna]