Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2009 21:48 Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Witajcie. Kiedys bylam tu na forum ale za nic nie pamiętam loginu..

Otóż znalazłam kocią mamę z 5 kociakami :( Serce mi sie kraja , nie chce ich oddać do schroniska, bo wiem jakie to życie dla kociej matki i takich szczylków..
Niestety obecna sytuacja nie pozwala mi ani na adopcję ani na dłuższy dt.. Wraz z mężem, dwoma duzymi psami, kocurem mieszkam z mama i siostra.. Kotka z kociakami jest poki co w lazience...:(

Kotka jest PRZESYMPATYCZNA! Daje sobie zabierac male, łasi sie, mruczy .. Jest biało pręgowana. Kociaki maja góra tydzien, zaczynaja dopiero otwierać ślepka.. Wszystkie są buro- szaro- pręgowane (?) ;) Trzech chłopców i dwie dziołchy.

No ale co teraz? Moja mama juz wyczerpala pokłady cierpliwosci z moimi zwierzakami.. Z siostra staramy sie po znajomych oglaszac małe.. Mam cicha nadzieje, ze do czasu odstawienia od cyca bede mogla je przetrzymac i szukac im domkow, ale naprawde jestem w sytuacji pod bramkowej i boje sie , ze schronisko bedzie nieuniknione:(

Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu maluchow, o rade co robic..

Jestesmy z Rumi ( Trójmiasto).

Jutro porobie lepsze fotki poki co na szybko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2010 0:29 przez Angel_, łącznie edytowano 18 razy

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto wrz 22, 2009 22:05 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Jestem pierwszy raz w takiej sytacji ( czyt. ze znajdkami na dt) i naprawde nie wiem czego sie spodziewac. I naprawde nie chce by trafily do schroniska...:(

Angel_

Post » Wto wrz 22, 2009 22:07 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Jakie śliczne,zaraz im zrobie banerek.
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Wto wrz 22, 2009 22:18 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hqwnt][img]http://i38.tinypic.com/9pwfop.jpg[/img][/url]
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Wto wrz 22, 2009 22:29 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Dziekuje ślicznie!!

Bardzo proszę, jak ktos ma miejsce niech wstawi bannerek u siebie... Ja noc coz, musialabym ostro zaczac spamowac by dostrzezono moj podpis a to sie mija z celem;)

Dziekuje za wszelka pomoc!

Jestem kociakami oczarowana! Nawet maja juz imionka: Fabian, Feliks, Franek i Fiona z Felką ;) Z chwili na chwile widze w nich coraz wiecej szczegolow :twisted: .. Teraz zauwazylam , ze maja rudawa siersc na pycholku;)

a oto Feliks, Franek i Felka!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angel_

Post » Wto wrz 22, 2009 23:33 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Moniu niesamowicie jestem wdzieczna za zamieszczenie banerka u siebie!

Moje maluchy śpią sobie słodko i marzą o kochanych domkach..

Ogólnie mamę z kociakami znalazłam w krzakach koło stajni gdzie pracuje. Zaraz za nia są lasy i łaki- obrzeza miasta. Jestem mocno przekonana, ze mama- roboczo Kiara- została tam przywieziona i wyrzucona zapewnie ze względu na swój "problematyczny" stan :roll: :evil: Wczesniej nigdy nie widywalam jej w okolicy, a ze wzgledu na ow obrzeza miasta wszystkie zwierzaki z okolicy jak i koty mieszkajace w stajni sa mi znane..
Jak tak mozna.. Taka kochana z niej istotka:(

Angel_

Post » Wto wrz 22, 2009 23:55 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Trzymam kciuki za domki :ok: :ok: :ok:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Śro wrz 23, 2009 9:40 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Podnosze moje malenstwa..... :1luvu:

Angel_

Post » Śro wrz 23, 2009 12:21 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

W domu coraz bardziej napieta sytuacja, nie wiem ile jeszcze uchronie maluchy przed schronem...;(

Angel_

Post » Śro wrz 23, 2009 13:53 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Angel, rób co w Twojej mocy, aby nie oddawać ich do schroniska :( Nawet najlepszego. Byłam w podobnej sytuacji, z tym, że to nie znalazłam kotkę z kociakami, tylko sąsiadka. Nie mogłam ich wziąć (nie mieszkam sama, moja mama nie zgodzila się), kocia rodzinka pojechała do azylu. Kiedy zabrałam ją stamtąd po 2 tygodniach wszystko skończyło się tragicznie, sama zobacz: viewtopic.php?f=1&t=97497
Kociaki umarły, moje wszystkie przechorowały, na szczęście nie umarły i kotka-matka ocalała. Ratuj je, kociaki szybko podrosną, takie maluchy na pewno znajdą domki, a i matce też się uda. Wiem, że Ci ciężko, sama nie mogę pomóc, jestem spod Warszawy no i mam dom zakażony wirusem panleukopenii :(
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro wrz 23, 2009 16:22 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Amico dziękuje za odzew. Z trwogą przeczytałam losy twoich malych tymczasowiczów :( Dlatego tak bardzo nie chce ich oddac do schronu! Poki co wszystkie wygladaja na zdrowiutkie, odchowane- od tych dwoch dni mama Kiara dostajac jedzonko o stalych porach zdecydowanie wiecej czasu poswieca na odkarmianie malych. Ona sama nie wyglada na chora- pierwszego dnia zrobila luzna kupe- ale podejrzewam, ze to ze wzgledu na zjedzenie karmy po tych wszystkich ważkach i pasikonikach;) Przed chwila u niej sprzatalam i kupka - jezeli mozna to tak nazwac :lol: - byla miodzio! Wiec jestem naprawde szczesliwa z kondycji kociakow i mamuski...

Probowalam zrobic jakies fotki samej Kiarze ale ona jest...niesamowita :1luvu: Jak sie przykleknie kolo ich legowiska odrazu wychodzi i "strzela baranki" , łasi sie, tuli, jak szalona nie sposob ja uchwycic! Myslalam z poczatku, ze jest ok roczna kotka, jednak w paszcze zajrzawszy zmieniam zdanie.. Kieł jeden ma lekko nadszczerbiony, zabki troche pożółkłe- moze miec 2-3 lata ...
Jest to w 100% kot domowy... Kuweta na porzadku dziennym, przytulasna garnie sie do czlowieka niesamowicie.. Jak ktos mogl sie jej tak pozbyc :(

Obrazek

Obrazek

Angel_

Post » Śro wrz 23, 2009 16:34 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Podnosimy!!!

agatyl

Od: Nie wrz 13, 2009 9:14

Post » Śro wrz 23, 2009 17:59 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Dziekuje Wam za podnoszenie....

Angel_

Post » Śro wrz 23, 2009 19:20 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

śliczna rodzinka :1luvu:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[następna]