No ale nie miałam - na parkingu, pod autem, było dzikie maleństwo, może 5-tygodniowe, przerażone. Najwyraźniej zgubiło się mamie. Pobiegłam do domu po transporterek, do środka wsadziłam Filemona, mając nadzieję, że maluch go zobaczy i odważy się podejść.
Na nic - Filemon nawet nie raczył miauknąć, zadowolony ze spaceru. Za to ja miałam malucha, który biegał po parkingu pod samochodami + transporter z Filem, którego nosiłam, żeby mi się nie "zgubił".
Akurat pechowo trafiły mi się same "świnie" wśród przechodniów.
Proszę babkę żeby poszła do sklepu i kupiła śmietankę (z deklaracją, że zaraz po złapaniu jej oddam kasę za tą śmietanę, tylko nie mogę pójść po kasę, żeby maluch nie zwiał), a ona mi na to, cytuję: "ja śmietany nie używam w domu, a dla kota całego kubka śmietany nie będę kupować"

W końcu ostatnia z osób, którą poprosiłam o pomoc (akurat wychylała się przez balkon podlewając kwiatki) przyniosła ciepły spodek mleka. Wsadziłam go pod samochód, maluch podszedł. Wykorzystując moment, kiedy się odwrócił tyłem obwąchując spodeczek i stracił czujność zgarnęłam go ręką.
Brudna sierota, śmierdząca, z toną pcheł. Pierwszą rzeczą była kąpiel - przynajmniej część pcheł i świństw odpadło od niej.
Maleństwo jest dziewczynką, cudną, mruczącą. Niestety ma straszną biegunkę

Martwię się tą biegunką, tym, że naprawdę nie powinnam teraz zbierać chorych kotów z ulicy. Dwa tygodnie temu uratowała mnie nasza pani wet, wzięła ode mnie na leczenie, do domu, chorego gołębia, którego zgarnęłam z ulicy - miał podejrzenie salmonelli i dzięki niej nie byłam narażona na kontakt z nim.
Martwię się jeszcze bardziej tym, że to kolejny kot u nas

Od tak dawna nie udało mi się żadnego oddać, za 8 tygodni będę rodzić, a my mamy 7 kotów, których nikt nie chce

Proszę, jeśli znacie kogoś, kto szuka kota, pamiętajcie o mnie... Sytuacja jest naprawdę beznadziejna.

Po kąpieli:

Mała dostała na imię Kiwi - od koloru kupy, którą nas uraczyła

Mamy do oddania maleńką Kiwi, Irenką i Irusia (boskie, śliczne kocięta), rodzinkę Mamelów, która czeka u nas na dom już rok i Vegasa, który, razem z Mamelami, także czeka...
Więcej o naszych podopiecznych: http://www.gagofitoosni.blox.pl