Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 13:42 Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Witam wszystkich na forum:)
Trafiłam wczoraj na forum właśnie dzięki Negricie, i z wielką szczęśliwością opisywałam jak to fajnie, że ona zamieszka z moją rodzinką. (Teraz widzę, że nie zapisałam postu:(. Wiem już, że kotka znalazła dom:) A wiem to również z informacji ze schroniska na Paluchu, gdzie od wtorku byłam oficjalnie wpisana jako jedyna osoba adopcyjna dla kotki Negrity:). Przez schronisko zostałam poinformowana, że nie wydają chorych zwierząt i trzeba się dowiadywać co kilka dni. Zadzwoniłam dziś rano. Wczoraj chora kotka została oddana do adopcji w inne ręce, a mnie oprócz wielkiego rozgoryczenia i poczucia krzywdy całkowicie odeszła chęć na adopcję... W domu czeka nowa kuweta, żwirek i saszetki z jedzeniem na szybko. Po południu będę musiała synowi wyjaśnić, z jakich powodów kotka, na którą tyle czekamy nie zamieszka z nami. Odpowiedzialność, cierpliwość i rozwaga, która jest tak promowana przez schronisko, okazała się niewiele znaczyć. Ktoś ze schroniska mnie niedawno przeprosił, zaproponowano mi inne koty:), ale moja rodzinka czekała właśnie na nią:(
Raczej ku przestrodze...

Choć ogólnie adopcja jest super sprawą:)
Pozdrawiam
mai

ps. czytam właśnie na forum, że ktoś jej uratował życie...dziękuje:)))

mai

Od: Czw mar 18, 2010 18:36

Post » Pt mar 19, 2010 13:54 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Bardzo, bardzo mi przykro.. kolejna taka sytuacja... proszę, nie zrażaj się do adopcji, dajcie domek innemu kotu. U mnie jest och bardzo dużo do adopcji, domków szukamy wręcz na cito, bo sytuacja kotków jest bardzo trudna. Mogę podesłać link do wątku ze zdjęciami i opisem. Pozdrawiam ciepło..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 19, 2010 14:04 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

a ja poprszę o sznasę dla kota z Palucha - bo dla nich dom często = życie....
A jeśli nie Negrita, to moze... Chomik? kot, ktory nie ma żadnych szans na dom na forum. Umrze na Paluchu w klatce. Ale proszę najpierw przeczytaj moje pw 8) skoro rodzina czeka na Negritę....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt mar 19, 2010 14:09 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Tego nie lubię.. wiem dobrze, ze jest cała masa kotów do adopcji, ale trzeba rozumieć i uszanować ludzi, ktorzy czekali na tego już wypatrzonego, ukochanego... nie skacze się z kwiatka na kwiatek, przynajmniej nie od razu... trochę wyrozumiałości.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt mar 19, 2010 14:22 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Marzenia11 pisze:Tego nie lubię.. wiem dobrze, ze jest cała masa kotów do adopcji, ale trzeba rozumieć i uszanować ludzi, ktorzy czekali na tego już wypatrzonego, ukochanego... nie skacze się z kwiatka na kwiatek, przynajmniej nie od razu... trochę wyrozumiałości.

zgadzam się

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt mar 19, 2010 15:54 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Jak rozumiem, Negrita dochodzi do siebie w DT u Anielki G.
Czemu mai nie mogłaby jej adoptować?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt mar 19, 2010 17:33 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Mai, napisałam pw
AnielkaG

Post » Pt mar 19, 2010 18:43 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Bardzo bardzo dziękuje wszystkim:)
Wiem już, że Negritką będzie mogła zamieszkać ze mną.
Jeśli tak można powiedzieć, to zakochałam się w niej jak tylko zobaczyłam zdjęcie:)))
Zanim przeczytałam wiadomości tu na forum moja rodzinka zgodziła się, żeby jednak pomyśleć o innym kotku:)
Choć proponowali mi nawet "w zamian" akwarium z rybkami:).

Wracając do informacji ze schroniska, to tam wszystko poszło nie tak. Po co jest rejestr osób zainteresowanych adopcją, jak nikt tam nie zajrzał? Rozumiem, że stan kotki był niedobry, ale gdybym tylko wiedziała, to w każdej chwili bym ją odebrała. Od wtorku kotka miałaby dom. Cieszę się, że ktoś ją choć tymczasowo przygarnął:)
Trochę się tu wyżaliłam, ale do adopocji wszyscy podeszliśmy bardzo poważnie.

Tymczasem pozdrawiam wszystkich i lecę dzwonić z zapytaniem o kotkę:)
mai

mai

Od: Czw mar 18, 2010 18:36

Post » Pt mar 19, 2010 20:10 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

no to cudownie!!!!!!!!!!!! najszczęśliwsze zakończenie smutnej historii Negrity!!!!! :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt mar 19, 2010 22:08 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

mai pisze:Bardzo bardzo dziękuje wszystkim:)
Wiem już, że Negritką będzie mogła zamieszkać ze mną.
Jeśli tak można powiedzieć, to zakochałam się w niej jak tylko zobaczyłam zdjęcie:)))
Zanim przeczytałam wiadomości tu na forum moja rodzinka zgodziła się, żeby jednak pomyśleć o innym kotku:)
Choć proponowali mi nawet "w zamian" akwarium z rybkami:).

Wracając do informacji ze schroniska, to tam wszystko poszło nie tak. Po co jest rejestr osób zainteresowanych adopcją, jak nikt tam nie zajrzał? Rozumiem, że stan kotki był niedobry, ale gdybym tylko wiedziała, to w każdej chwili bym ją odebrała. Od wtorku kotka miałaby dom. Cieszę się, że ktoś ją choć tymczasowo przygarnął:)
Trochę się tu wyżaliłam, ale do adopocji wszyscy podeszliśmy bardzo poważnie.

Tymczasem pozdrawiam wszystkich i lecę dzwonić z zapytaniem o kotkę:)
mai

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Marzenia11

Post » Pon mar 22, 2010 12:25 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

:ok:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon mar 22, 2010 13:26 Re: Negrita-(nie)adopcja z Palucha 119/09

Ale farciara z niej :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17