[Toruń]MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.MamyDT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 14:24 [Toruń]MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.MamyDT

Sprawa dotyczy Torunia.

Słuchajcie, zadzwoniła do mnie agatka84 zdać relację z łapania kotek na sterylki. 3 kotki złapane. Została czwarta. Trikolorka z tytułu wątku. Agata zauważyła, że kotka karmi, więc jej nie łapała. Po odnalezieniu kociaków okazało się, że są:

a) małe (3 tygodnie, potrafią chodzić, ale jeść samodzielnie nie)
b) lekko dziczejące - rozpierzchły się, jak zobaczyły Agatę
c) śliczne! każdy innego koloru: trikolorka, rudasek, białasek i burasek
d) z początkiem kociego kataru - jeśli tam zostaną dłużej, na bank kk się rozwinie (mieszkają na podwórku, nie mają schronienia, a zaczyna się robić zimno)

Kotka podobno jest straszliwie wyniszczona, wychudzona, czuć każdą kosteczkę, ma brzydką sierść (chodzi o jakość, bo kolor piękny). Ona jest dokarmiana, ale średnim żarciem.

Gdy kotka wykarmi małe i sama dojdzie do siebie i zostanie odkarmiona, zostanie wykastrowana na koszt Kociej Doliny, a następnie wypuszczona (chyba, że znajdzie się chętny dom).

Kociakom chcemy szukać domów, bo są ładne, adopcyjne i słodkie. Chętni sie na pewno znajdą. Ja podejmuję się zrobić im ogłoszenia na stronie fundacji, adopcje.org, alegratce i allegro.

Dlatego pilnie potrzebujemy DT dla tej piątki. Normalnie - błagam o ten DT!

Transport się znajdzie, to nie problem. Tylko miejsc brak. Agata już wzięła 2 czarnuszki stamtąd (z innego miotu, jeden ma problemy neurologiczne...), wszystkie nasze DT zapchane, ja mam w domu panleukopenię. Dramat
:(

Proszę :!:
Ostatnio edytowano Sob wrz 05, 2009 14:29 przez reddie, łącznie edytowano 2 razy

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw wrz 03, 2009 16:57 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

W razie czego możemy pożyczyć klatkę wystawową do przetrzymania rodzinki.

reddie

Post » Czw wrz 03, 2009 17:09 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Gdybym tylko mieszkała sama,już byłoby po kłopocie a tak...ehhh :(

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Czw wrz 03, 2009 17:11 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Podnosze... :(

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw wrz 03, 2009 17:13 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Niestety mogę tylko podnieść, PILNE :!:
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

Post » Czw wrz 03, 2009 17:24 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Na razie tylko podrzucam!!
Mam zajęte miejscówki jeszcze 2 tygodnie. Potem mogłabym pomyśleć, ale tylko o kociętach... :roll:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw wrz 03, 2009 17:32 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Aga, ta kotka jest i tak do ciachnięcia i wypuszczenia jak skończy karmić.

reddie

Post » Czw wrz 03, 2009 18:07 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Rozumiem. Jednak nie podejmę się opieki nad dziką kotką... Dlatego podrzucajmy temat. Może jakiś tymczas się znajdzie. Ja jeszcze przez 2 tygodnie mam tymczasy od Matahari, a potem wyjeżdżam na tydzień. Być może za ten czas małe będą już same jadły? A to by oznaczało, że szukamy TDT na około 3 tygodnie?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw wrz 03, 2009 19:36 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Fajnie by było, Aguś - jeśli maluchy będą już same jadły to najwyżej ich mamą się zajmie wtedy ktoś inny - bo z tego, co mówi Agata to kotka w złym stanie (prawdopodobnie wymęczona ciążami i porodami oraz niedożywieniem) - i potem się ciachnie i wypuści. W sumie to nawet nie wiem, czy ona jest dzika. O wypuszczaniu była mowa, bo raczej ciężko z tymczasem i to mniejsze zło.

Jeny, ale się zawsze musi porobić :? Idziesz spokojnie łapać kotki na zabiegi, a tu taki prezent kolorful...

reddie

Post » Czw wrz 03, 2009 19:47 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Hop po DT!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 04, 2009 6:18 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Dziękuję reddie za założenie wątku. Przez to koty na zawał zejdę kiedyś.
3 kocice już po sterylkach, z czego dwie były już w zaawansowanej ciąży :? Więc zdążyliśmy.
Zostaną przetrzymane parę dni po zabiegu przez właścicieli firmy ( w firmie ), którzy zgłosili problem. Dobrze, że się trochę zaangażowali i współpracują.
Czwarta kotka karmiąca jest całkowicie oswojona. Sama wywaliła brzuch do góry na mój widok, dzięki czemu zorientowałam się, że na pewno ma gdzieś ukryte młode. Jest w kiepskiej formie, wykończona. Nie wiem jak ona daje radę karmić tę czwórkę :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt wrz 04, 2009 8:44 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Boszszsz... No mam zajęty tymczas... 2 tygodnie. A potem tydzień mojego urlopu. Nie mogę zostawić rodzicom stada na czas mojego wyjazdu :(
Niech ktoś je weźmie na 3 tygodnie!! Proszę!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 04, 2009 10:06 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Agnieszka, damy jakoś radę. Czyli docelowy tymczas od za 3 tygodnie mamy, tak?

reddie

Post » Pt wrz 04, 2009 11:46 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Bedzie potrzebne wsparcie ale postaram sie pomoc tym kotom. Tylko zeby byly JUZ bezpieczne! Reddie ja jestem w drodze do Sz-ina. Tradycyjnie wpadam jak po ogien. Ale deklaruje ze po powrocie z urlopu wezme koty. Kto da im szanse zanim ja wroce?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 04, 2009 13:44 Re: [Toruń]Alarm!MamaTri+DzieciRudyBiałyTriBury.PILNIE TYMCZAS!!

Ta czwórka maluszków jest prześliczna.Na pewno znajdą domy. Mamusia też byłaby ładna gdyby była zadbana i dobrze odżywiona.
Dla mnie trafiły się za to 2 czarne z innego miotu. Są przesłodkie, kochane. Jedna to dziewczyna-ma kk, ale będzie zdrowa. Drugi-chłopak-już wyleczony z kk, ale raczej nie widzi na jedno oko i ma zaburzenia neurologiczne :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

[następna]