Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2009 19:53 Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Mam nową tymczasowiczkę.
Tradycyjnie mocno problemową :(
Malenka Kiwaczek vel Wanka Wstanka jest urocza
Ma około 4 tygodni, jest troszkę długowłosa, słodka i kochana.
Niestety zyje ciut na kredyt.
Ma powazne zaburzenia neurologiczne (chyba) i nie bardzo wiadomo co z nią będzie.
Malentasek trafił do schroniska razem z rodzenstwem. Rodzenstwo zdrowe, a Kiwaczek dziwny.
Malutka ciagle kiwa głową.
Wyglada to jak u piesków, ktore w czasach mojego dziecinstwa stawiano w samochodach.
Kiwaczek zupełnie nad ta głowka nie panuje, łata jej łepinka we wszystkie strony.
W schronisku taki kociak nie ma szans na zycie, wydac do domu tez nie bardzo mozna.
Teoretycznie powinna byc uspiona, ale mała bardzo chwyta za serce.
Jest wesoła, urocza, sliczna i dzielnie próbuje sobie radzić z nieposłuszną głową.
No i podjełysmy decyzje, ze próbujemy ja diagnozować, z ogromnym kamieniem na sercu, ze diagnoza nie bedzie dla niej korzystna.

Bardzo prosze o rady i pomoc.
Jakie badania jej zrobić, w jakim kierunku diagnozować.

No i niestety musimy prosić o pomoc finansową.
'Niekochane' maja pod opieką kilkadziesiat kotów, a kasa pusta.
Nie powinno tak byc, ze jeden Kiwaczek pochłonie całe fundusze, a pewnie bedo potrzebne badania typu tomografia itp.
Postaram sie porobic jakies bazarki i podepne tu linki.

A oto malentasek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 02, 2009 22:19 przez tangerine1, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro wrz 02, 2009 20:04 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Miałam kiedyś kotkę z udarem która miała dokładnie takie tiki główką. Żyła bez innych komplikacji i lekarze zapewniali mnie że nie cierpi tylko widzi świat jak po paru głębszych trunkach procentowych.Kicia co prawda długiego życia nie miała ale za to szczęśliwe.Odeszła za TM w wieku 4 lat bo podjełam się kastracji co spowodowało pogorszenie jej stanu.Życzę powodzenia w diagnozie bo to tylko moje skojażenia.Trzymamy kciuki za malutką aby szybciutko wyzdrowiała.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Śro wrz 02, 2009 20:08 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

teraz bedzie mozna baczniej ją poobserwować
tangerine jesteś wielka

jeszcze kilka fotek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze ze schronu
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro wrz 02, 2009 20:30 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Ona jest sliczna :D Bede jej stale kibicowac i trzymac :ok: za dobre wyniki :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro wrz 02, 2009 20:37 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

dorzucę parę groszy do diagnozy proszę o dane na pw.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro wrz 02, 2009 21:16 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

a ja myślę ze będzie dobrze tylko kotka będzie sprawna inaczej
szansa jej sie należy :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro wrz 02, 2009 21:16 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

phantasmagori pisze:dorzucę parę groszy do diagnozy proszę o dane na pw.
ja również poproszę
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro wrz 02, 2009 21:22 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

miałam 4ro miesięcznego kociaka z zaburzeniami neurologicznymi. Poza kiwaniem to jeszcze zataczał się chodząc.
Bardzo ważne jest prawidłowe zdiagnozowanie. Zrobienie testów na odruchy neurologiczne. Czy podnosi łapki jak się je przystawia do stołu. Czy jak zbliżasz jej łepek do krawędzi stołu to go unosi, czy możesz popukać nim o kant itd. Wtedy mozna stwierdzić czy te objawy to zapalenie opon mózgowych. Wtedy wprowadzenie antybiotyków... pamiętam, ze koniecznie dwóch i to który w jakiej kolejności jest bardzo ważne... I czas jest ważny...

Drugim powodem może być upadek kociaka z wysokości, upuszczenie przez kotkę. Atki mama ma taką koteczkę. Jej brat jest normalny, ona spadła i jest niedorozwinięta.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro wrz 02, 2009 22:16 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Też mam kotkę z zaburzeniami neurologicznymi, z drżącą łepetynką, a jak chodzi dziwnie unosi prawe łapki, ale zapewniam poza wizualną "innością" jest normalnym kotem z ogromnym serduchem. Ponieważ dziewczyna została zabrana ze schronu nikt nie potrafił powiedzieć coś się stało (podobno ma ok. 5 lat), veci obstawiają 2 wersje albo upadła jak była malutka, albo przechodziła koci katar również jako maleństwo. Przez pierwsze 3 miesiące podawałam jej (oczywiście po konsultacji z vetem) Depakine, ale ponieważ nie było widocznych efektów vet stwierdził, że nie ma sensu faszerować kota lekami. Jest kotem specyficznym - głośno oddycha (przegroda nosowa lekko uszkodzona), chrapie, często wychodzą jej 3 powieki (też podobno norma przy takich schorzeniach), bywa zakatarzona, ale jest mega przytulakiem i każdego dnia okazuje jak bardzo nas kocha. Dlatego proszę dajcie szansę tej Małej! Takie koty mogą żyć i funkcjonować jak pozostałe "normalne". I wierzę, że domek też się znajdzie bo jest przesłodziutka! Proszę o dane to przelewu to też jakiś grosik dorzucę na diagnozę.
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Czw wrz 03, 2009 5:34 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

odruchy ,,łapkowe,, miała sprawdzane-sa oki, ładnie i szybciusio je prostuje.
Tangerine juz ma jakies tam wieksze spostrzezenia, pewnie napisze dzisiaj.
Jedno wiem,ze do miski trafia mała bezbłednie :wink:

echh, marzyłby nam sie doswiadczony forumowy domek. jesli diagnoza bedzie rokujaca

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw wrz 03, 2009 5:46 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Dziekuje za rady i oferty pomocy :D
nr kont podam wieczorem, bo teraz jestem w necie tylko sekundke.

Jakby kłopotów było mało Kiwaczek obudziła sie cała zasmarkana i ze slepkami zaklejonymi ropą :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw wrz 03, 2009 7:26 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Jaka ona jest przesliczna :1luvu: Rokoszna malenka. Ja rowniez mysle ze kicia ma szanse na dom, mimo iz "sie kiwa". Dla wielu ludzi to zaden problem i mam nadzieje iz takowy sie rowniez dla nie znajdzie :ok:
Tangerine napewno wiesz :oops: ale moze przeczyta ktos kto jeszcze nie wie, ze oczek w zadnym wypadku nie przemywamy rumiankiem :wink: Trzymam kciuki by sie mocny katar nie rozwinal, tego jej /wam tylko potrzeba :roll:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Czw wrz 03, 2009 7:51 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Tylko świetlikiem :lol:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw wrz 03, 2009 8:16 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Śliczna maleńka :D
Niestety nie pomogę, bo moje "specjalnej troski" pożerają wszystkie finanse, ale sekundować będę maleńkiej cały czas. Już zaznaczam wątek.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw wrz 03, 2009 8:56 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Śliczne maleństwo... mocne kciuki :ok:
a wieczorem jakiś bazarek...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[następna]