Dwa półdzikuski czarna Albea i rudy Remek ... oswajamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2009 22:21 Dwa półdzikuski czarna Albea i rudy Remek ... oswajamy

Dziś rano stałam sie posiadaczka 2 kotków czarnego i rudo białego.Siedziały pod samochodem mojej mamy.Zabralismy je bo napewno by je rozjechało.Jest jeszcze buro biały ale mi zwiał.Chyba mają 3 miesiące są półdzikie chcemy je oswoic co powinnam robic.Mialam juz duzo kotkow ale nie takie dzikuski.
Nosze je na rekach troche sycza ale jak spaly to sie cale rozplaszczaja tak jak by sie czuly bezpiecznie.Jedza niewiem jak z sikaniem bo sa zestresowane.Moje koty troche je tłuką jak podchodza zablisko ale sobie jakos małe radzą.

Czarna dziewczynka jest bardziej odważna a rudy chłopak aż cały drętwieje jak go ruszam.

Teraz zaczynaja zwiedzac moj pokoj.

Ile takim kotką zajmuje oswojenie sie ?
Ostatnio edytowano Pon cze 29, 2009 11:39 przez wercia, łącznie edytowano 2 razy
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie cze 28, 2009 22:25

Kociak którego miałam na DT (ok. 3-4 miesięczny) oswoił się w niecały miesiąc, cierpliwości :D :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 28, 2009 23:26

Złap szybko buro białaska bo jest za mały żeby być samemu na dworze, nie poradzi sobie, może zacząć wędrować w poszukiwaniu rodzeństwa,

pożycz samołapkę wtedy na pewno się uda

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Pon cze 29, 2009 11:37

Jak go znajdę to go wezmę tamte się dały złapać bez problemu ale przyrządy domowe je przytłaczają.Nawet jak kichałam to się wystraszyły.
Są spokojne spały mi za głową w nocy a rano piszczały bo chciały jeść.
Boja się jak do nich podchodzę i chcę je pogłaskać a tak to biegają mi pod nogami.

Postaram się jakieś fotki rzucić.

wercia

Post » Pon cze 29, 2009 11:40

Spróbuj je (najlepiej kilka razy dziennie) łapać na kolana i głaskać. U takich kotów zaraz uruchamia się "silnik" :wink: powinny załapać o co chodzi :wink:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon cze 29, 2009 11:46

Tak robie na siłę je zabieram na ręce.Temu rudemu dałam moją bluze żeby sie z zapachem oswajał.Niestety jeszcze nie mruczały:(

wercia

Post » Pon cze 29, 2009 21:57

Pochwale sie czarna kicia zaczyna mnie sledzic i ruszac moje nogi z dupka do gory , rudy chlopaczek dalej w swoim swiecie niestety :(

wercia

Post » Wto cze 30, 2009 18:44

Czarny kotek dusza towarzystwa zaczol sie otwierac na swiat.

Rudy dalej sie boji ktos go chyba w glowe uderzyl bo sie chowa jak chce go glaskac i zaczelam go karmic w transporterku z reki.Co mam jeszcze z nim robic :( Mam na niego chetnego ale poldziekiego kotka nie oddam buuu

wercia

Post » Śro lip 08, 2009 23:15

Pochwale sie po 9 dniach czarny kotek mnie kochaa :)) a Rudzik wcina mi z reki a jak nie patrze to wlazi na kolana i daje sie glaskac :)
Moja kotka Puska znowu sie sprawdzila jako pomoc w oswajaniu i na sile dopadla malego rudasa i go molestowala teraz sa nierozlaczne chociaz gowniaz sie opieral i ja atakowal.

Az mi zal ze niedlugo rudasa oddaje ..czarny narazie ma domek u nas.

wercia