niewydolnosc nerek

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 28, 2009 19:47 niewydolnosc nerek

Witajcie,
Mam do oddania lek na wydolność nerek u kotow. To Azodyl, produkt amerykańskiej fimy Kibow Biotech. Wierze ze mojemu kotkowi wydłużył zycie o dobre 2 lata. Kiedy kotek zostal zdiagnozowany lekarz dawal mu max 3 miesiace tymczasem zyl jeszcze dwa lata przy stosowaniu tego leku, bez podawania kroplowek.W Stanach lek Azodyl jest zaakceptowany do uzytku na ta chorobe u kotow. W Polsce jest nieznany ale to pewnie kwestia czasu. Lek to synbiotyk ( kombinacja probiotyku z prebiotykiem) ma za zadanie redukowac toxyczne metabolity we krwi poprzez stymulacje wzrostu korzystnych bakterii w jelitach, ma tez potencjal obniżenia wysokiego cisnienia krwi, który jest efektem niewydolności nerek.
Zainteresowanych proszę o kontakt
sheep

sheep225444

Od: Nie cze 28, 2009 19:41

Post » Nie cze 28, 2009 19:58

Azodyl is a breakthrough veterinary product that helps to slow down uremic toxin buildup and prevent further kidney damage in dogs and cats by providing natural enteric dialysis through the use of beneficial bacteria that support kidney function. Azodyl is the treatment choice at the first signs of azotemia in dogs and cats with acute or chronic kidney disease. Azodyl is a patented formula of naturally-occurring beneficial bacteria that metabolize and flush out uremic toxins that have diffused into the bowel as a result of increased toxin levels in the blood.

I tu dodatkowo:

Azodyl is supplied as an easy-to-administer, enteric-coated capsules and can be used with other treatments and/or products, such as Epakitin. Azodyl will shipped on ice Monday-Thursday. Although the manufacturer states Azodyl does not need to be refrigerated for up to 10 days, we will ship this product on ice to keep it chilled for all or most of the shipping. The ice may thaw during time in transit. Refrigerate once received.

Czy ktoś stosował? Ta pierwsza część opisu wygląda nieźle.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie cze 28, 2009 20:02

Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10