Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. Po szpitalu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2009 18:22 Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. Po szpitalu

Żrą wszystko, co jadalne, a także inne produkty. Niszczą, drapią, jęczą, gryzą, marudzą, kłaczą, rzygają, otwierają szafki, kradną, zrzucają, rozgrzebują, psują, rozdzierają, brudzą, chlapią, gubią, tłuką, rozwlekają, toczą, szeleszczą, biegają, biją... Do tego mają mózgi (:conf:) wielkości orzeszków pistacjowych. Niedziałające, rzecz jasna.
Ale są ładne 8)
Więc dajmy im spokój :wink:

Potwory wylazły trzy i pół roku temu z pęknięcia w czasoprzestrzeni. Pochodzą prawdopodobnie z piekła, skąd je wywalono: jedno za chęć przerobienia tej pięknej krainy w aquapark, drugie za próby obalenia Lucyfera.

Obrazek
Paskuda vel Małpa W Czarnym, Paskudztwo, Diablę, Autokratka, Jej Łaskawość, Precelek, Eris.
Pospolita odmiana gatunku Wredotus totalus. Obrzydliwie piękna, co stanowi jej jedyną zaletę. Usposobienie: nie przytula się, rzadko przychodzi na kolana, śpi w łóżku tylko wtedy, gdy jestem obłożnie chora. Ulubiona rozrywka: walenie wszystkie futer po mordach, względnie terroryzowanie samym spojrzeniem. Właściwie nie wiem, po co to trzymam :roll:

Obrazek
Pasożyt vel Chlorofil (bez związku z Chlorami - i teraz się domyślajcie, o co chodzi :lol:), Cielę, Kociątko, Jękuś, Rogalik, Syriusz.
Niesklasyfikowana mutacja Hydrofilus natrętus. Pod wpływem choroby psychicznej ma wrażenie, że jest spokrewniony z delfinem i drze ryj o wodę średnio czterdzieści razy dziennie. Drze ryj także o każde mokre jedzonko, które nakładam do miseczek, po czym wącha je, patrzy na mnie z żalem i dalej drze ryj :evil:. Plebs może sobie jeść animondę, bozitę, wołowinkę, serca drobiowe etc., ale ten arystokrata ruszy tylko tuńczyka w sosie własnym i świeżą polędwiczkę z kury – jeśli ładnie poproszę. Kochany debil, dzielnie trzyma 6,8 kg, podobno nie wymaga odchudzania.

Chlory pochodzą stont: viewtopic.php?t=75000&highlight=

Obrazek
Błysk vel Błyskoporek, Pawik, Zezik, Cielątko, Bródka.
Zagrożony wyginięciem Upadkus zewsządus. Żywy dowód na to, że teoria o zgrabności kotów została wymyślona przez niedouczonego laika. Jedno z ulubionych zajęć: spadanie z kolan podczas przeciągania i przewracania się na któryś z boków. Lubi też wrzeszczeć o mizianie. A także wrzeszczeć o jedzenie. Jak również wrzeszczeć, bo chce się bawić. Względnie wrzeszczeć o niewiadomoco. Dodatkowy bonus: słodko zdziwiony i, nie oszukujmy się, tępy wyraz mordki. Całość dąży do kształtu doskonałego.

Obrazek
Bulwa vel Bulwkowiec, Rzyguś, Żarłok, Owłosiony Przewód Pokarmowy, Alf.
Przedstawiciel wyhodowanej w niewiadomym celu rasy Wszystkożernus przytulus. Żre między innymi: buraczki, daktyle, szpinak, musztardę, kukurydzę, pieczarki, cebulę, winogrona, orzechy, kalafiora, ziemniaki, chałwę, styropian, sałatę, lody, ser pleśniowy. Osiągnięcia życiowe: monstrualny paw z wątróbki, za sprawą którego od pół roku nie mogę nawet patrzeć na ten produkt w sklepie, bo robi mi się niedobrze :?; a także paw z kefiru wykonany z najwyższej półki drapaka, ze skutkiem obrzygania połowy pokoju, kilku półek, kołdry, poduszki i moich spodni. Hobby: żarcie, żebranie o żarcie, kradzież żarcia…

Obrazek
Kazan vel Cykor, Tchórz, Młody, Lokomotywa.
Beznadziejny przypadek Ucieczkus leśnus. Charakter zbliżony do husky – „pewnie, że cię kocham, ale wolę pobiegać”. W domu anielski pies, właściwie go nie ma; na dworze po odpięciu ze smyczy dosłownie go nie ma… Poza uprawianiem maratonu w wersji sprint :mrgreen: lubi wzbudzać wyrzuty sumienia żałosnym wzrokiem, rozpychać się na łóżku oraz tarzać w śniegu/piasku/liściach/czymkolwiek. A potem wskakiwać do łóżka.

Obrazek
Kiara vel Wiki.
Przybyła z daleka Chudzinus biedotus. Składa się głównie ze szkieletu, entuzjazmu i gigantycznego apetytu (oraz kompletnej niewiedzy, co to jest smycz i obroża). O charakterze niewiele mogę powiedzieć, bo psicę przywiozłam wczoraj. Chwilowo jest w szoku, że ma ciepło i dostaje jeść.
[EDIT: Kiara po licznych perypetiach (m.in. oszczenieniu się :strach:, bo przyjechała do mnie z zagnieżdżonymi lokatorami), poszła do nowego domu. Cudnego i wspaniałego zresztą :)]

To w zasadzie tyle. Nie licząc trzech tymczasów.
Zwiększenie stanu rezydentów stanowczo wykluczam. Zmniejszenie - w najbliższym czasie mocno prawdopodobne :twisted: :twisted:. Muszę się tylko zdecydować: udusić, zamrozić na balkonie, otruć, posiekać, przeciągnąć pod kilem czy po staropolsku urwać łeb :smokin:

A tak w ogóle część pierwsza jest tu:
viewtopic.php?t=77843&highlight=
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 22:48 przez behemotka, łącznie edytowano 29 razy
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pon sty 19, 2009 18:25

Ooooo!!!! Kretki się witają! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 19, 2009 18:41

Taddam :dance2: Się melduję :smokin:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon sty 19, 2009 18:45 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - część II

behemotka pisze:
Obrazek

Miszczostwo świata :ryk: :ryk:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon sty 19, 2009 19:01

Śmy są! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 19, 2009 19:05

Rzyguś jest boski :lol:
tytuł wąteczku tyż :lol:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sty 19, 2009 19:37

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mamuśka

Post » Pon sty 19, 2009 20:23

Zryczałam się ze smiechu :oops: :lol:

bry 8)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sty 19, 2009 21:31

<sik> zaznaczam teren ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon sty 19, 2009 21:32

:twisted: :mrgreen:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon sty 19, 2009 21:42

pozdrawiam!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sty 19, 2009 22:51

No są koteczki kochane :P
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon sty 19, 2009 23:56

Przepraszam ale wlazlam przypadkiem na ten watek ,przeczytalam ten tekst :" Żrą wszystko, co jadalne, a także inne produkty. Niszczą, drapią, jęczą, gryzą, marudzą, kłaczą, rzygają, otwierają szafki, kradną, zrzucają, rozgrzebują, psują, rozdzierają, brudzą, chlapią, gubią, tłuką, rozwlekają, toczą, szeleszczą, biegają, biją... Do tego mają mózgi (???) wielkości orzeszków pistacjowych. Niedziałające, rzecz jasna.
Ale są ładne " i po prostu posikalam sie ze smiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto sty 20, 2009 0:02

kya pisze:po prostu posikalam sie ze smiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

..pierwsza ofiara Chlorkopotworków.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 20, 2009 0:08

..........a imie kota Pasożyt zwalilo mnie z krzesla :ryk: :ryk: :ryk:
Behemotka pisz komedie z kotami w roli glownej ,czytam i rycze ze smiechu :lol: