Obecny czas: Pią Wrz 03, 2010 5:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 13:29 

Dołączenie: Śro Sty 24, 2007 18:48
Miejscowość: Chełm
Aga przed wyjściem z pracy uzupełnię Czupurkom miski, ale przez najbliższe 3 dni nie będę miała jak.

Mogłabyś zajrzeć tutaj do nich wieczorkiem. Tym bardziej, że Ciebie znają i może się pokażą, bo tak jak pisałam w wątku LT, ja nie mam żadnej pewności, że to one opróżniają miski.

Miseczki stoją za murkiem ogrodzenia, tuż obok furtki do tego starego domku.

Czupurki: Misia[*] i Snejki oraz inne ogonki; Dymny MISIO wrócił z DS :(

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 19:43 

Dołączenie: Czw Lut 17, 2005 14:43
Ania ja dzisiaj nie dam rady, ale pojde jutro

GAgatka wczorajszo-dzisiejsza :)

ImageImageImage

polowanko na balkonie w wiosennym sloncu 8)

ImageImageImageImageImage

Temat postu:
PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 22:07 

Amika6 napisał(a):
Aga przed wyjściem z pracy uzupełnię Czupurkom miski, ale przez najbliższe 3 dni nie będę miała jak.

Mogłabyś zajrzeć tutaj do nich wieczorkiem. Tym bardziej, że Ciebie znają i może się pokażą, bo tak jak pisałam w wątku LT, ja nie mam żadnej pewności, że to one opróżniają miski.

Miseczki stoją za murkiem ogrodzenia, tuż obok furtki do tego starego domku.

Dzisiaj zostawiłam im jedzenie, chodziło mi o te wolne dni by do nich zajrzeć, bo jesteś dużo bliżej no i może Tobie się pokażą.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:47 
Adopcje: 1 [>>>]

Dołączenie: Śro Gru 07, 2005 0:12
Miejscowość: Lublin
gagacia śliczna:)
robię allegro

Temat postu:
PostWysłany: Sob Kwi 11, 2009 9:07 

z kotami sie GAgatka dogaduje, tyle ze akurat te koty albo ja strasza, albo olewaja...

ImageImageImageImageImageImage

Temat postu:
PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 18:02 

czupurki mi sie przez swieta nie pokazaly. widzialam 2 inne burasy, ale duze.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 22:19 

Dołączenie: Pon Lut 02, 2004 14:46
Miejscowość: Lublin
Gagacia jest ładniusia i tak już duża :)
A Czupurki muszą się "znaleźć" w nowym otoczeniu.

Wyłazić Czupury i nie martwić mamy :!:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 7:29 

Mama07 w którym miejscu zostawiałaś karmę dla Czupurków, sprawdziłabym czy zjadły.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 7:39 

zostawilam w 2 miejscach - jeden przy bramie tam gdzi ebyly pojemniczki, a drugi tak w polowie ogrodzenia, gdzie jest siatka odgieta na dole :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 13:57 

Przeniosłam tutaj z *LT* bo tam jest ogólny wątek

mama007 napisał(a):
Amika - wypuscilam je przy ogrodzeniu tego ladnego domu, ale na posesji z rudera. nie wiem jak Ci mam dokladniej powiedziec? po prostu po tamtej stronie gdzie byly zlapane - one i tak beda swobodnie wedrowac przez te ogrodzenia.

przeciez nie oczekuje ze bedziesz stala non stop i patrzyla na koty, tylko po prostu jak Ci migna gdzies to daj znac. moze akurat sie na nie natkniesz.

Aga one złapane zostały na tarasie tego ładnego domu. Z tego co piszesz rozumiem, że udało Ci się wejść na posesję tego starego domku.
Ale to już nie istotne, nie mam nastroju na taki sposób wymiany informacji (w tej chwili mam o wiele większy rodzinny kłopot :cry: ).

Zdradź mi tylko jak udało Ci się wejść na tę starą posesję, bo wydaje mi się, że one (Czupurki) do tych misek nie podchodzą i dobrze by było gdyby była możliwość zostawiać im jedzenie przy szopie, w której się wychowywały. Czy Twoja koleżanka mogłaby porozmawiać z sąsiadami, bo może oni pozwolą karmić u siebie.

Dzisiaj 2x zastałam kotkę sąsiadów. Pilnowała pojemniczka, który przestawiłaś w to drugie miejsce i czekała na świeżą dostawę.
(nawiasem mówiąc to on był na wodę, bo ta woda z ziemią w tych pozostałych, to pewnie po sobotnich deszczach została).

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 15:11 

Aniu nie rozumiem dlaczego ten 'sposob wymiany informacji' jest zly. normlanie pisze przeciez co i gdzie zrobilam.

ja nie mam wejscia do teren tej zamknietej posesji. wypuscilam je przy siatce, a one od razu wyszly pod siatka na teren posesji i pobiegly w kierunku domu.

ja NIC wiecej nie moglam dla nich zrobic. NIC.

a jedzenie nasypalam w dwa pojemniki jak bylam ostatnio bo stwierdzilam ze przy deszczu szybciej znajda wode niz jedzenie, a wody przy sobie nie mialam zeby im nalac.

i naprawde staram sie pisac jak najbardziej konkretnie, nie umiem bardziej. przykro mi.

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 15:54 

Aga zwykle odpowiadasz mi jednym, góra dwoma zdaniami i nie na wszystko o co pytam (dopiero teraz napisałaś mi parę zdań).

No dobra, przed chwilką udało mi się spotkać tego pana co łapał kociaki i znam już resztę odpowiedzi na moje pytania.
Przy okazji zdobyłam parę informacji i na razie nie wszystkie dobre.

Czupurków nie widział, ale ostatnio ich trochę nie było. Teraz obiecał zwracać baczniejszą uwagę i dać znać czy je widuje.
Nie powiedział tego wprost ale nie bardzo był zadowolony, że koty wróciły. Ma serdecznie dość tych co do nich przychodzą i obsikują im dom (zastanawia się nad kupnem dużego psa). Chyba to, że wykastrowane trochę go uspokoiło.
Dobra wiadomość to taka, że Fiona, mama Czupurków została ich kotem domowo-wychodzącym i jest już wysterylizowana (kamień spadł mi z serca). Jeśli dobrze zrozumiałam, to zostawia jej jedzenie również na dworze, więc mam nadzieję, że Czupurkom (jeśli tu są) też udaje się na nie załapać.
Poznałam też los kociaków z wiosennego miotu Fiony. Jeden jest u Jego kolegi na wsi, posostałe 3 u znajomych drugiego sąsiada (też na wsi).
Mam tylko nadzieję, że mają się tam dobrze.

Acha, Pan okazał się nie być takim "wilkołakiem" za jakiego Go uważałyśmy :D

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:31 

jakos nad lepiej wychodzi chyba odgadywanie sie w realu Ania ;) nie wiem dlaczego, na forum zawsze jakos glupio wychodzi... ;/

Amika6 napisał(a):

Acha, Pan okazał się nie być takim "wilkołakiem" za jakiego Go uważałyśmy :D

hihi, jak to zgrabnie ujelas :lol:
super ze facet wysterylizowal kotke , strasznie sie ciesze

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 17:32 

mama007 napisał(a):
jakos nad lepiej wychodzi chyba odgadywanie sie w realu Ania ;) nie wiem dlaczego, na forum zawsze jakos glupio wychodzi... ;/

Aga, bo ja jestem starej daty i nie potrafię dostosować się do tych forumowych skrótów myślowych, dla mnie w tym są zawsze jakieś niedomówienia.
Rzucasz hasło i znikasz. I ja często nie wiem czy tak będzie czy coś się w międzyczasie zmieniło.
Ty poprostu często piszesz jakbyś robiła notatki na wykładzie u bardzo szybko gadającego wykładowcy :twisted: , ja nie umiem się tak komunikować.

Moim zdaniem, źle wyszło z tym wypuszczaniem Czupurków. To było tak na żywioł.
Mogłam wziąć jakieś wielkie pudło z pracy, wyciąć w nim otwór i włożyć im do niego tę pomarańczową poduchę z fotela, którą Ci dałam. Mogłabym przejść przez ogrodzenie (tylko musiałabym wcześniej wiedzieć jak się ubrać) i wstawić im to do tej szopy za domem. Byłaby większa szansa, że będą się trzymały zapachów zabranych z domu (z klatki) i miałyby jakieś własne schronienia, własny kącik. Pod dachem nawet taka prowizoryczna budka by nie przemokła.
Poza tym miałam nadzieję, że będę przy ich wypuszczaniu. Chociażby po to by wiedzieć jak po tych 3 miesiącach wyglądają.
Na dodatek ślepa okularnica jestem i z daleka raczej nie wypatrzę :( .

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 18:00 

ja chyba za szybko zyje, bez skrotow nie dalabym rady. nie mam czasu tak pisac, pisac, pisac :(

szkoda ze nie napisalas tego wszystkiego wczesniej - bysmy sie umowily i tak zrobily

ALE ALE... ja tu z inna wiadomoscia !!

za sprawa kwiatkowej :1luvu:

GAgatka POJECHALA DO DOMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie moge w to uwierzyc chyba nadal, musze ochlonac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: alix76, evalla, justyslopez, kassja oraz 8 gości