no to się dopisze, chociaż chyba już to wszystko pisałam, ale nie wiem czy w jednym miejscum czy po kawałku na wątkach moich kociastych..
1. Puchatek - poczatkowo dostała imie Aisha, ale ponieaż w zabawie robiła się baardzo puchata we wszystkie strony, stąs Puchatek..
2. Miś - persik Baloo z hodowli Auksta*PL.. Miśkiem nazwało go moje dziecko, króe oglądało wtedy dobranocki.. Skoro Baloo to musi być Miś.. i tak zostało..
3. O Felusiu nic nie napisze, bo przyszedł do mnie z takim imieniem..
4. Gacia - whiskasowa.. Z kolei mnie się przypomniały stare dobranocki.. Jacek i Agatka.. Kocisko było takie niesforne jak dobranockowy Jacek, ale skoro dziewczynka, to dostała na imię Agatka.. Ale rozrabiała nadal.. i kedyś chciałam na nią wrzasnąć i nie mogłam się zdecydowac czy mam wrzeszczeć "Agatka" czy "Gagatek" i niechcący wyszło mi "Gacia"..
5. Mrówka - łaciata, czarnobiała.. czyli umaszczenie 'krówka' i pięknie mruczała od samego poczatku.. no i ze dwóch słów 'mrucząca krówka' po skróceniu, wzięła się Mrówka..
6. Pyśka - ma przez środek czarnego pyszczka białą kreskę..
7. Nikuś.. przyjechał do mnie dzieki dziwczynie o nicku Nika
Łódź.. i stąd imię "Nik" zdrobnione od razu na "Nikuś"..
8. Suffka - poczatkowo Sówka bis, z uwagi na podobieństwo do innej persiczki o takim imieniu.. A jak postanowiłam ją zostawić na stałe - zmieniłam pisownię, żeby widać było, że należy do riodziny.. Suff.. to poczatek mojego nazwiska..
9. Fumek - mały, czarny, lekko dymny i fuczał na mnie..
10. Ptyś - nie pamiętam dlaczego.. chyba już przyszedł do mnie z tym imieniem..
11. MałeBiałePuchate - bo takie jest.. zostało skrócone do MBP i przechrzczone przez Serniczka na Embisię..
12. Bonik - Poczatkowo miał na imię Boniek, ale jakoś się nie spodobało.. i do tego czarny jak ebonit.. no i skróciłam, zdrabniając 'ebonit'.. Stąd "Bonik"..
13. Vice.. przyjechał do mnie na tymczas w zastępstwie innego kota - Pieszczocha, który znalazł dom p[o drodze do mnie.. no i w związku z tym mnie się trafił zastępca Pieszczocha, czyli Vice..
Jak mi się przypomni jeszcze jakieś imię kota, który był u mnie w domu, to dopisze..