Gdy została znaleziona na ulicy była bardzo przestraszona i zestresowana. Jej adaptacja w nowym miejscu może zająć trochę czasu, dlatego potrzebuje cierpliwego i troskliwego opiekuna.
Kotka została poddana zabiegowi sterylizacji, także odpada problem rui i potomstwa.
Jest zdrowa, odrobaczona i odpchlona.
Dużo czasu spędza na pielęgnowaniu futerka, dlatego zawsze jest czyste i miłe w dotyku.
Ogólnie grzeczna, ale to młody kot więc psoty nadal jej w głowie.
Będzie idealną towarzyszką dla osób samotnych starszych, niedużej rodziny, nie ucieka przed gośćmi. Lubi leżeć na kolanach i jest straszną gadułą. Wszystko wskazuje na to, że może zamieszkać ze spokojnym psem.
Kotka toleruje szelki, także może być wyprowadzana na dwór.
Znakomicie korzysta z kuwety.
Kicia szuka domu wychodzącego najlepiej z ogrodem.
W okolicy Lubina - woj.dolnośląskie
ghiaa@wp.pl

------------------------------------------------------
Wczoraj późnym wieczorem na parkingu znalazłam kotkę, która zwróciła na siebie uwagę dziwnym zachowaniem. Wszędzie biegała jak szalona ocierała się o samochody i ciągle miauczała. Pierwszy raz widzę tego kota w mojej okolicy. Podejrzewam, że ktoś specjalnie ją podrzucił, prawdopodobnie dlatego że lada moment będzie rodzić - ma wielki brzuch, niewielki pomarańczowy wyciek z dróg rodnych, ale nie ma jeszcze mleka. Jest zadbana, nie widać pcheł, moim zdaniem kotka domowo-wychodząca . Nieduża, ma około roku.
Kotkę umieściłam w piwnicy i bardzo proszę o kontakt jeśli ktoś może pomóc.
https://youtu.be/4ZySihkn2rA