» Pon kwi 20, 2015 13:31
PILNIE potrzebna łapanka CIĘŻARNE - TYCHY, ul. Estetyczna!!!
Witam, zakładam wątek w imieniu osób dokarmiających stado bytujące w Tychach, przy ulicy Estetycznej. Moje informacje są niestety szczątkowe, gdyż mieszkam 300 km od Tychów a o sytuacji dowiedziałam się z FB jednej z karmicielek - Justyny Klimek (Tyski Dom Tymczasowy, Justa&Zwierzaki).
Wracając do tematu - jest tam ok 15 niewykastrowanych kotów, w tym kilka kocic w ciąży. Justyna dysponuje jedną klatką - łapką a jej koleżanka - umiejętnością łapania. Urząd Miasta dofinansowuje zabiegi poprzez Fundację Edano (napisałam do nich na FB, czekam na info zwrotne). Prosiłabym o kontakt ze strony osób z Fundacji, które mogłyby wspomóc w łapance i przeprowadzeniu zabiegów, asap jeśli chodzi o kocice w ciąży. Z tego co wiem to głównym problemem zarówno w Tychach jak i okolicznych miastach (np. Katowice) jest brak lecznicy, która w ramach dofinansowania lub tzw stawki fundacyjnej przetrzymałaby kocice po zabiegach. Czy to jest zgodne z prawdą?Ogromna prośba o jakiekolwiek informacje, które pozwoliłyby znaleźć rozwiązanie w tej sytuacji.
z góry dziękuję.
Ostatnio edytowano Pon kwi 20, 2015 15:18 przez
Romi85, łącznie edytowano 1 raz