Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2015 21:55 Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

jak w temacie - pilnie potrzebna jest żywołapka - najlepiej na początek przyszłego tygodnia, o ile to możliwe, na pewno na kilka dni - do wyhaczenia mamy 4 kociszcza, w tym trzy płodne kocice :/
ktoś coś?
w razie wu również mailowo: mooneyes@o2.pl

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Sob lut 07, 2015 18:43 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

podniosłabym temacik, bo wiesna za pasem, jeszcze dzień, a będą kocie śpiewki, a my tu w lesie póki co z łapanką :/

KotkaWodna

Post » Sob lut 07, 2015 18:44 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

:cry: A tu tez w Bydgoszczy potrzebna pomoc - moze moglabys nakarmic kotka viewtopic.php?f=1&t=167462
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lut 07, 2015 19:16 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

będę szła dziś w tamtą stronę, wezmę żarełko i zobaczę, czy kić jest.

KotkaWodna

Post » Sob lut 07, 2015 23:52 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

byłam, kiciałam, cisza, smyrgnął mi tylko jakiś wypasiony kociszcz za płot, ale cały czarny, dorodny i wyfutrzony na zimowo co się zowie, burasiątka ani śladu. Tzn, pardon, ślady potencjalnie były - łapek na wspomnianym murku.
Przejdę się też w ciągu dnia, popatrzę, jak sytuacja.

i jednocześnie ponawiam pytałko o klatkę.....

KotkaWodna

Post » Nie lut 08, 2015 11:44 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

No cóż, Mirka ma klatki (nawet takie z zapadką na sygnał radiowy) i pożycza, ale zapewne Tobie nie pożyczy. Możesz spróbować w schronisku, oni chyba pożyczają, ale na jakich warunkach, nie wiem.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie lut 08, 2015 11:50 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

Aha, jeszcze któraś z organizacji Animals ma klatkę i pożycza, ale która, nie mam pojęcia (bo w Bydgoszczy są aż trzy o tej nazwie :roll: ).
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Nie lut 08, 2015 14:27 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

KotkaWodna pisze:będę szła dziś w tamtą stronę, wezmę żarełko i zobaczę, czy kić jest.

Dzięki. On tam był każdego dnia przez te kilka dni. Nawet raz dość późną wieczorową porą na tym murku siedział i zaglądał w oczy. Akurat wtedy pierwszy raz go widziałam, więc nie byłam przygotowana, ale następnego dnia już zakupiłam karmę. I codziennie gdy tam poszłam to był. Więc może jak byłaś to akurat chwilowo się oddalił.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie lut 08, 2015 14:44 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

kota7 - nawiązanie do baby, od której groźby karalne mam do dziś zarchiwizowane w print screenach to jest kpina, a nie porada i dobrze o tym wiesz. Prosiłabym, żebyś nie zabierała głosu ani w moich wątkach, ani też nie odnosiła się w żaden sposób do moich wypowiedzi.

edit:
Marta - będę zaglądała w to miejsce, póki jestem w Bydgoszczy.

KotkaWodna

Post » Nie lut 08, 2015 15:55 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

KotkaWodna pisze:Prosiłabym, żebyś nie zabierała głosu ani w moich wątkach, ani też nie odnosiła się w żaden sposób do moich wypowiedzi.

Ale mam nadzieję, że z niechcianej rady, gdzie szukać klatki, skorzystasz, bo nikogo innego, kto udzieliłby ci informacji, jakoś nie widzę. Ale na przyszłość zapamiętam, żeby ci w żaden sposób nie pomagać, natomiast jeśli uznam, że do jakiejś Twojej wypowiedzi powinnam się odnieść, zrobię to na pewno, mimo Twojego focha.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Nie lut 08, 2015 16:00 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

aż tak Ci się nudzi, żeby szukać draki i strzelać nietrafionymi teoriami?
mnie nie.
i w związku z tym nie będę z tobą roztrząsać, czy i do kogo pisałam/dzwoniłam jeszcze w sprawie wypożyczenia klatki.
eot.

KotkaWodna

Post » Nie lut 08, 2015 16:06 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

Jasne jasne. :lol:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Nie lut 08, 2015 16:13 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

KotkaWodna pisze:Marta - będę zaglądała w to miejsce, póki jestem w Bydgoszczy.

Dzięki. Ja znów wyjeżdzam na kilka dni, więc poprosiłam dziewczyny o podnoszenie wątku. Ale jak będziesz mogła tam zaglądać, dopóki nie znalazłby się ktoś na stałe, to super. Bo zrozumiałam z Twojego postu, że jesteś w Bydgoszczy tymczasowo.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie lut 08, 2015 16:19 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

kota7 pisze:
KotkaWodna pisze:Prosiłabym, żebyś nie zabierała głosu ani w moich wątkach, ani też nie odnosiła się w żaden sposób do moich wypowiedzi.

Ale mam nadzieję, że z niechcianej rady, gdzie szukać klatki, skorzystasz, bo nikogo innego, kto udzieliłby ci informacji, jakoś nie widzę. Ale na przyszłość zapamiętam, żeby ci w żaden sposób nie pomagać, natomiast jeśli uznam, że do jakiejś Twojej wypowiedzi powinnam się odnieść, zrobię to na pewno, mimo Twojego focha.

8O kota7 powinnas sie wstydzic, za to, ze wywlekasz tu jakies swoje zadawnione pretensje :evil: :201436
Nie musisz pomagac Kotce Wodnej - pomagasz kotom, bo to jest forum sluzace pomocy tym wlasnie.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lut 08, 2015 16:27 Re: Bydgoszcz - pilnie potrzebna żywołapka!

Cindy pisze:
kota7 pisze:

8O kota7 powinnas sie wstydzic, za to, ze wywlekasz tu jakies swoje zadawnione pretensje :evil: :201436
Nie musisz pomagac Kotce Wodnej - pomagasz kotom, bo to jest forum sluzace pomocy tym wlasnie.

O matko jedyna, a to co ma być? I śmieszno i straszno. :lol:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

[następna]