PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 16, 2014 21:25 PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Dzisiaj z rana zaginęła mi kotka pozostawiając cztery male kociaki majace ok. 3 tygodni , wciąż licze że wroci ale muszę sie narazie skupic na opiece małych kotkow czy mają one duze szanse przezycie ? nakarmilam ich dobiero mlekiem bebiko i masowalam im cieplą szmatką brzuszki narazie smacznie spią . Więc mam pytania za jaki czas mam powtorzyc ta kurację i w jakiej dawce dawac mleko , czy karmienie strzykawką to odpowiesdni sposób ? JAK JE WYCHOWAĆ ?

KASIEK12345

Od: Sob sie 16, 2014 21:19

Post » Sob sie 16, 2014 21:46 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Poczytaj tutaj viewtopic.php?f=1&t=125879 dziewczyna wychowala kociaki :!:
:ok: :ok: kciuki za malenstwa :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob sie 16, 2014 22:10 przez Cindy, łącznie edytowano 1 raz
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sie 16, 2014 21:49 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

karm co 3 godziny ,masuj ,dbaj ,trzymaj w cieple .
Strzykawka jest ok. tylko ostrożnie żeby się nie zadławiły .

Zaraz zaczną jeść same ,będzie łatwiej .
Odkarm ,odchuchaj ,znajdź dobre domki i oddaj z umową o sterylizacji ,żeby już więcej nie było takich problemów.
Koteczki szukaj ,może gdzieś cierpi potrącona przez auto :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 17, 2014 7:46 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

DZIĘKI Cindy i dorcia44 . dorcia44 one nie są problemem , tylko moja kotka gdzieś poszła i je zostawiła , to był jej pierwszy miot , mieszkam na wsi i być może moja kotka poszła w pola oczywiście chodziłam na polach i ją nawoływałam ale nic z tego :( pewnie poszła gdzieś dalekoo :/ mieszkam przy ruchliwej drodze ale jechałam tą drogą i nic nie zauważyłam . Kotki przeżyły swoją pierwszą noc bez matki i mają się dobrze , bardzo się przywiązałam do tej kotki i bardzo jest mi przykro że gdzies poszła , wciąż wypatruję przez okno z nadzięją ze jest . DZIĘKI Cindy

KASIEK12345

Post » Nie sie 17, 2014 9:41 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Na wątku paciaz1993 jest mnóstwo informacji o opiece nad takimi oseskami. Ale ja chcę zwrócić uwagę na bardzo ważną, podstawową sprawę: kociak podczas karmienia nie może być w pozycji "na pleckach" tylko na brzuszku! Inaczej może się zakrztusić i szybko zejdzie na zapalenie płuc :cry: Pamiętaj o tym.
Powodzenia!
I szukaj kotki!
Tytuł wątku nie podoba mi się. Kocie mamy nie zostawiają swoich dzieci... Kocie mamy - jeśli są wychodzące - giną (pod kołami samochodu, z ręki sadysty, zatrute otrutymi myszami, złapane we wnyki, druty; zamknięte przez kogoś nieświadomie w jakiejś piwnicy itd. :cry: )
Szkoda że na okres karmienia małych nie zamknęłaś kocicy z kociakami, aby nie mogła wychodzić...
Szukaj jej, proszę! Może żyje i potrzebuje pomocy! I czeka na ciebie!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Nie sie 17, 2014 10:27 Re: PROSZĘ O POMOC

wojtek dzięki za radę kotka była w garażu i miała potrzebę wyjścia , ja naprawdę niewiem gdzie ja mam szukać , może być wrzędzię a najgorzej niewiem jak mam jej pomóc :( wciąż liczę że wróci , miałam kiedys taką kotke co potrawiło ją tydzien nie byc wróciła z rozdartą łapką . :( a jeżeli ktoś ją złapał ? albo się gdzieś zaplątała ? :( Myślałam nad tym żeby zawieśić ogłoszenia o zaginięciu na kilku drzewach i chyba tak zrobię , spróbuję jeszcze jej poszukać podjadę skuterem albo rowerwem i przęjdę się po kilku polach

KASIEK12345

Post » Nie sie 17, 2014 12:42 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

aż przykro się to czyta... Trzymam kciuki za kiciusie i za mamę - oby się odnalazła. Powiem na swoim doświadczeniu- wychowałam maleńką kicię. Miała jeszcze zamknięte oczka- kotka okocila się w pobliskiej piwnicy. Okrutni sąsiedzi ją przepędzili, a ta zzostawila maluchy. Tylko jedno przetrwało - wykarmiłam, odchowałam... Dasz radę :)

Fighter'ka

Od: Pon sie 11, 2014 19:34

Post » Nie sie 17, 2014 13:32 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

wojtek_z pisze: Kocie mamy nie zostawiają swoich dzieci...

rozczaruję Cię Wojtku - zostawiają :cry: Jeśli dostaną kolejnej rujki, to hormony gnaja je do kocurów, jeśli uznają, ze nie są w stanie wykarmić potomstwa, również porzucają miot.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sie 17, 2014 19:59 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Fitghter'ka dzięki coraz bardziej mam nadzięję , kotki dzisiaj spędzą swoją 2 noc bez matki , izka ja nie moge uwierzyc że je porzuciła ona była bardzo z ludzmi zżyta była cały czas w domu ukociła się nawet na oczach ludzi , jest bardzo ufna , więc myślę że pewnie poszła na polowanie i ktos ją złapał :'( a jak uciekła to niewiem co moglo byc tego powodem :( chyba to o czym mowisz :/ :( :(

Brakuję mi tej kotki , aż łzy same cisną się do oka :'( :'( :'( tyle już ze mną była zawsze mi na kolanach siedziała :(

KASIEK12345

Post » Nie sie 17, 2014 22:05 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

KASIEK12345 - Jest mi tak przykro to czytać... przypomina mi się sytuacja jak nasza 2 letnia , dotad domowa kicia po sterylizacji zaczęła wychodzić na dwór... Wszyscy mi mowili- ale z Ciebie opiekun, nawet kotu poszalec na dworze nie dasz... Chcialam dla niej jak najlepiej i dałam się ponieść presji. Po kilku miesiącach moja Sziszka nie wrocila.. Przyczyna - auto. Był festyn, a jacyś debile nie potrafili dostosować się do znaków... Nawet nie chce wiedziec i myslec o tym zdarzeniu... Byłam zrozpaczona... Chcę wierzyć, ze Twoja kicia została nieumyslnie gdzies zamknięta i wróci do domciu cała i zdrowa :*

Fighter'ka

Od: Pon sie 11, 2014 19:34

Post » Pon sie 18, 2014 8:40 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Fighter"ka dzięki za wsparcie . Ja więrzę że wróci :*

KASIEK12345

Post » Pon sie 18, 2014 8:42 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Mam jeczsze jedno pytanie , masowałam brzuszki kociętom i jak narazie to tylko sikały a nie robiły kupy

KASIEK12345

Post » Pon sie 18, 2014 8:51 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Dużo ciepła przesyłam kociałkom, wyrosną na duże i zdrowe, zobaczysz. Posiłkuj się doświadczeniem tych co kociaki już wychowały, może Matka na tyle Ci ufa, że uznała iż może młode pod Twoją opieką zostawić.

Aiivilis

Od: Wto lip 15, 2014 23:36

Post » Pon sie 18, 2014 9:17 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Dzięki Aiivilis , ale brakuję mi jej :'(

KASIEK12345

Post » Pon sie 18, 2014 14:37 Re: PROSZĘ O POMOC I RADY KOTKA ZOSTAWIŁA MAŁE .!

Na wszelki wypadek przeszukałabym jeszcze rowy i zarośla wzdłuż tej szosy;
zdarza się, że kot po potrąceniu przez auto ląduje np. w rowie i nie może się wydostać o własnych siłach :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[następna]