» Czw maja 22, 2014 16:38
UWAGA!!! SADYZM W MIEŚCIE!!!!
Nigdy nie sądziłem, że o tym napiszę. I nigdy też nie sądziłem, że takie coś może się wydarzyć w naszym mieście.
Wiele się ostatnio czyta i ogląda o znęcaniu się nad zwierzętami, ale nie mogłem uwierzyć, że czegoś takiego będę świadkiem.
Od jesieni dokarmiałem bezdomne koty na ulicy jednej z ulic w mieście. Robiłem to z przekonania, i litości nad losem bezdomnych zwierząt, ale też i dlatego, że szacunku dla zwierząt nauczyli mnie rodzice i to, że kocham zwierzęta i nie umiem obojętnie nad ich niedolą i krzywdą.
Tak więc dokarmiałem te kociaki. Od jesieni. Przetrwały te chłody, mrozy, śniegi. Ale zawsze trafi się ktoś, komu to przeszkadza i kto pokaże, jakim jest sadystą. Na jednej z posesji widocznie mieszkają sami sadyści i zwyrodnialcy. Ostatnio kupili czy też wzięli ze schroniska psa, by atakował te kociaki. Zięć właściciela posesji uczył psa szczuć na kota. Potem ów zięć, młody facet, uczył też tego swe kilkuletnie dzieci. Złapał jednego kota, przycisnął do ziemi i kazał dzieciakom szczuć psa na kota! Tak wychowuje chyba sobie młodych bandytów, które w przedszkolu uczą się, jak szanować zwierzęta i zbierają karmę dla bezdomnych zwierząt z naszego schroniska. Zięć właściciela okazał się zwykłym sadystą, jednak właściciel posesji wykazał się jednak totalnym bestialstwem. Jak pies nie dawał rady, to dla rozrywki strzelał z wiatrówki do kotów, a te co pozostały... otruł. Dał im "jeść". W sumie zabił ponad 6 kotów dorosłych, nie wiem ile małych...
Przez cały ten czas przyglądałem się temu, reagowałem. Zwrócenie uwagi nie skutkowało, nawet groźby, właściciel posesji jest wyjątkowo chamowaty. Na policję i straż miejską nie ma co liczyć. Raz zgłosiłem znęcanie się nad zwierzętami, to zostałem zwyczajnie olany. Robiłem więc fotki, parę scenek nagrałem ( chwała wypasionym telefonom!) i porozsyłałem organizacjom pro zwierzęcym, do gazet i telewizji, by ci ludzie, tak "odważni" do małych zwierząt, nie byli tacy anonimowi. W sumie podziwiam i brzydzę się ich obłudą, z jednej strony udają takich "miłych" a z drugiej potrafią tak znęcać się nad zwierzętami.