NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV - znalazł dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 13, 2014 11:29 NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV - znalazł dom :)

Koło pewnego śmietnika, wraz ze stertą innych niepotrzebnych rzeczy, pojawił się niedawno taki oto MEBEL...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest młodziutkim kocurkiem, ma pewnie niespełna rok. Jeszcze niekastrowany, ale załatwimy to na dniach. Miły, przyjacielski do ludzi. Był spragniony i brudny. I na pewno przerażony...

Niestety kocurek ma pozytywny test FIV - oznacza to, że jest nosicielem wirusa groźnego dla innych kotów (za to zupełnie niegroźnego dla ludzi, psów i innych zwierząt). Dlatego nie może dołączyć do żadnej grupy kotów tymczasowych pod nasza opieką, musi być jedynakiem lub zamieszkać z innym FIV-kiem. Do tego czasu będzie przebywać w klatce, dlatego bardzo proszę o intensywne poszukiwanie dla niego domu tymczasowego lub stałego.

A może TY masz wolny pokój, w którym możesz tego biedaka odizolować od swoich kotów i dać mu szansę na komfortowe i bezpieczne poczekanie na dom stały?
Ostatnio edytowano Nie lis 09, 2014 13:22 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 13, 2014 11:40 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

:(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 13, 2014 11:43 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

:?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 13, 2014 11:54 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

choć podrzuce
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 13, 2014 11:59 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Każdy wyrzucony zwierzak boli, ale zwierzak wystawiony w całkiem przyzwoitym wiklinowym transporterku, z poduszką...

Nie wiem jak tak można...
Obrazek

jopop

Post » Wto maja 13, 2014 12:03 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Z jednej strony cieszyłem się, że kot jest już bezpieczny u nas ale z drugiej strony było mi bardzo przykro robiąc mu zdjęcia.
Ukłony
Sqpien
SP5VJS
SP-0330-Wa

sqpien

Od: Sob paź 16, 2010 17:31

Post » Wto maja 13, 2014 13:17 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto maja 13, 2014 14:48 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

a w mojej FIViarni przegęszczenie :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 13, 2014 15:07 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Hop i kor do góry. Za jego domek :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto maja 13, 2014 17:55 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto maja 13, 2014 21:00 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Temu, kto to zrobił, to ja bym chętnie zrobiła kolejne przemeblowanie! :evil:

Biedactwo! :(

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Wto maja 13, 2014 21:36 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Za kotka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro maja 14, 2014 11:24 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

jopop pisze:Niestety kocurek ma pozytywny test FIV - oznacza to, że jest nosicielem wirusa groźnego dla innych kotów (za to zupełnie niegroźnego dla ludzi, psów i innych zwierząt). Dlatego nie może dołączyć do żadnej grupy kotów tymczasowych pod nasza opieką, musi być jedynakiem lub zamieszkać z innym FIV-kiem. Do tego czasu będzie przebywać w klatce, dlatego bardzo proszę o intensywne poszukiwanie dla niego domu tymczasowego lub stałego.

Wytłuściłam to o co mi głównie chodziło - być może w swoich DT nie macie zgodnego stada, może macie jakieś poważne problemy z kocim behawiorem w tych DT itp., nie wiem, nie znam waszych DT, ale ogólnie nie jest prawdą, że FIVek MUSI być jedynakiem lub mieszkać z innym FIVkiem i innej opcji nie ma (vide moje własne koty, koty w Hospicjum [ok 30-40 kotów w tym kilka FIVków na taką grupę, żadnych zakażeń na przestrzeni lat], czy do niedawna FIVek zabrany z naszego schronu jako towarzysz zdrowej kotki - niestety FIVek już za TM). Domu stałego można szukać także ze zdrowym kotem. Tak samo jak DS ze zdrowymi kotami - nawet na miau jest kilka DT i DS, w których są FIVki ze zdrowymi (można poszukać i zapuścić tam linka do tego wątku).

A klatki dłużej niż miesiąc nie polecam, po takim długim czasie większość kotów dostaje ostro do łba, a u FIVka to bardzo destrukcyjnie na zdrowie fizyczne wpływa :(

Alix - linków teraz nie mam pod ręką ale poszukaj opracowań dra Frymusa, jak dobrze kojarzę on o tym pisał dość obszernie.

PS. Ja u siebie też nie mam samych łagodnych baranków ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 14, 2014 17:00 Re: NIEPOTRZEBNY JUŻ MEBEL z FIV pilnie szuka DT/DS!

Gibutkowa - wybacz, ale NIE NARAŻĘ żadnego zdrowego kota mając świadomość że Mebel ma FIV. I nie, nie zgodzę się na adopcję do domu ze zdrowymi kotami. I będę każdego chętnego uprzedzała, że możliwość zarażenia istnieje.

Owszem, jeśli stado jest zgodne - to ryzyko nie jest bardzo duże. Ale JEST. I to na pewno większe niż szansa nawet na jedną 6-tkę w totolotku, trzymając się Twojego porównania.

Dlatego szukamy dla Mebla domu pojedynczego lub z możliwością izolacji w oddzielnym pokoju.

I jeśli chcesz mu pomóc - pomóż w tych poszukiwaniach. Np. udostępniając go na FB: https://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ... =1&theater (mam nadzieję że podałam poprawny link, jeśli nie - proszę kogoś bardziej kumatego o podanie dobrego!!!)
Obrazek

jopop

[następna]