Kotka z wyciekiem ropnym, Gracja gasnie POMOCY DT,DS na CITO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 06, 2014 1:02 Kotka z wyciekiem ropnym, Gracja gasnie POMOCY DT,DS na CITO

Dziś późnym wieczorem po wyżycie u weta , spacerze z psami i pobyciu na kwarantannie u Antonia i Freda podjechałyśmy z miko_bs pod garaż na rower, i tam trochę przemeblowanie i jakie było moje zdziwienie jak do garażu wchodzi kot 8O, domowy miziak , od razu dałam jeść tackę z mokrym jedzeniem i kot jadł i jadł i jadł i końca nie było widać, w tym czasie sie zastanawiałam co robić i zadzwoniłam do osoby która tam mieszka i sie okazało że go nie zna , ale ze okolica nie jest az tak zła to postanowiłam że tam zostanie , ale nie dawało mi spokoju i zajrzałam pod ogon i niestety zauważyłam wyciek ropny z dróg rodnych i nie miałam wyjścia i trafiła do mnie na kwarantanne, źle zareagowała na kociaki w sąsiedniej klatce ale po zakryciu jej widoku uspokoiła sie .
I mam wielki problem , bo jesli to jest ropomacicze to trzeba ja sterylizował na cito , a nie ma na to środków , a z U.M. to i tak nie mam szans :(:(:(
Poza tym w miejscach gdzie karmie koty sie mnożą na potęgę , cześć z nich nie przezywa bo je zabija choroba , auta , psy ale tez niektóre tak jak ostanio Antonio i Fredi trafiły do mnie bo były chore , ale tez niektóre z nich dożywają okresu rozrodczego i sie rozmnażają na potęgę , a ja nie mam możliwości ich sterylizować, bo ani środków , ani czasu na ich łapanie ponieważ mam w domu wiele zwierząt kalekich i dlatego błaga o pomoc w sterylkach , w łapankach , jest xle a bedzie jeszcze gorzej , błagam o pomoc :( :( :(

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon maja 26, 2014 23:11 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto maja 06, 2014 11:00 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Poproszono mnie na pw o pomoc dla Ciebie. Niestety dopiero czekam na wpis do KRS i trudno przewidzieć ile jeszcze potrwa zanim nasza Powszechna Sterylizacja ruszy, choć mamy nadzieję, że już niedługo... Wątpię, żeby Twój wet, który mnie nie zna, zgodził się czekać z wystawieniem faktury aż zakończymy formalności, ale to jedyne co mogę dziś zaproponować. :( Bardzo chciałabym pomóc, biedna kicia...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto maja 06, 2014 11:21 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Podnoszę kici wątek. Za kicię :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto maja 06, 2014 11:21 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

:ok: :ok: za bidulkę :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 06, 2014 12:20 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Justynka, a masz weta, który zoperuje na kredyt?
Jeśli tak, to ja mogę dorzucic 30zł.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Śro maja 07, 2014 11:53 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

margoth82 pisze:Justynka, a masz weta, który zoperuje na kredyt?
Jeśli tak, to ja mogę dorzucic 30zł.

Tak ( nie raz dług był kilkutysięczny a i tak mogłam liczyć na ich pomoc ) , już jest u weta na operacji i juz mamy uzbierane na operacje , ale będe chciała ja jeszcze zaszczepić i zrobić testy ... no i nazwałam ja Gracja , bo sie porusza jak modelka ;)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro maja 07, 2014 19:34 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

to poproszę nr konta na prv

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Śro maja 07, 2014 20:13 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

A my wczoraj zostaliśmy wpisani do KRS. Także Justa, gdybyś chciała jeszcze kiedyś pomocy w sfinansowaniu sterylizacji, kontaktuj się ze mną śmiało na pw i pogadamy o formalnościach itd. Mam nadzieję, że pod koniec tego miesiąca będziemy już mieć konto i organizować pomoc w zabiegach.

Trzymam za Ciebie kciuki i cieszę się, że kotka otrzymała pomoc. :ok: :ok: :ok: Aż dwie osoby napisały do mnie wczoraj w Twojej sprawie. :kotek:

Chiara

Post » Śro maja 07, 2014 20:19 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Napisz jak się ma kicia - już po? Jak się czuje?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw maja 08, 2014 13:15 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Alienor pisze:Napisz jak się ma kicia - już po? Jak się czuje?

Wszystko ok ? :ok:

Chiara

Post » Czw maja 08, 2014 14:06 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Na wątku Tyskich mruczków J&Z pisała, że już po sterylce, ale nic więcej... :?

Alienor

Post » Czw maja 08, 2014 18:50 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Zaznaczam wątek pięknej Gracji :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw maja 08, 2014 22:03 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Witam kochane kobitki na wątku pięknej Gracji :ok:

Niestety nie mam dobrych wieści o wynikach Gracji :(
Gracja ma podwyższony poziom cukru i FIV , za 10 dni powtórka z badań ...
Poza tym to czuje sie dobrze , ma apetyt , jest taka grzeczna i miziasta, kociaków juz mniej sie boi , oczywiście nie maja ze sobą bezpośredniego kontaktu .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw maja 08, 2014 23:50 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

Zobaczymy co pokażą następne badania, moim zdaniem będą bardziej wiarygodne, ponieważ kicia jest po ropomaciczu, czyli jest jeszcze infekcja w organizmie, wtedy wyniki najczęściej są zafałszowane.
Trzymam wielkie :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt maja 09, 2014 7:23 Re: Kotka z wyciekiem ropnym , brak srodków na sterylki TYCH

:ok: :ok: za piękną Grację :ok: :ok:

Alienor

[następna]