najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 27, 2014 19:45 najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

sprawa wygląda tak, że zgarnęłam z mojej wsi maciupką koteczkę sąsiadów, by ją w ostatniej chwili wysterylizować aborcyjnie. znając mentalność "wieśniaków" zrobiłam to w tajemnicy, by nie było, że "zepsułam" im kocicę... koteczka mieszka u nich pod wiatą, jest córką ich starszej kocicy, która trzyma się z daleka od obcych. kocinka nie dojada(pewnie ma się żywić tym, co upoluje), przychodziła do nas od niedawna, więc ją dokarmiałam i się polubiłyśmy, ale jest strasznie drobniutka. wygląda jak wyrośnięty kociak, nie wiem czy waży 2 kg.
postanowiłam, że ją wysterylizuję i przetrzymam w łazience te 2-3 tygodnie aż się wygoi i troszkę zarośnie jej futerko a potem wypuszczę(mam psy, więc tylko łazienka wchodzi w grę). od wczoraj malutka jest u mnie, już po sterylce aborcyjnej (kocica ma ok 1,5 roku, max.2 lata i chyba byłby to jej pierwszy miot). okazało się, że jest to tak cudowna kocina, tak miła, tak kochana i tak spragniona człowieka, miłości, dotyku, że serce mi pęknie, gdy będę musiała ją wypuścić tak po prostu :(

jestem pewna, że dogadałaby się z innymi, przyjaznymi kotami. tu na wsi miała spory kontakt z kotami. w kontaktach z nimi z tego co zauważyłam jest raczej nieśmiała.
dodam jeszcze, że kicia nie ma problemu z dziećmi. moje uwielbia(2,5 roku i 8 lat)! ona chyba wszystkich uwielbia, kto może ją głaskać. kocina wręcz zaczyna tańczyć, ocierając się, udeptuje, wygina się, kładzie się na plecy, wtula ten swój maleńki pyszczek w dłonie. no takiej kokietki to ja jeszcze nie widziałam! wszystko by głaskać, głaskać, głaskać. nie przestaje przy tym mruczeć. jest cudowna, po jednym dniu jestem w niej totalnie zakochana. wcześniej ją tylko karmiłam, czasem pogłaskałam ale nie chciałam się do niej przywiązywać(ani jej do siebie) więc dość oschle ją traktowałam. teraz widzę, że to chodząca delikatność i niesamowite pokłady uczuć...

nie mam jak jej zdjęć porobić do ogłoszeń, bo musi być w kubraczku a wiadomo, że ogłoszenia bez zdjęć są niemalże niewidzialne. szukam jej zatem DT w którym mogłaby poczekać spokojnie na adopcję. ja mogę ją max. 3 tygodnie mieć u siebie. sądzę, że to dla niej i tak będzie trudne, bo musi siedzieć sama bidulka w łazience. gdy się wygoi, pewnie będzie się buntować przeciwko temu zamknięciu...

mam zdjęcie w kubraczku, więc opiszę jak wygląda:
malutka, chudziutka, czarna. pod szyjką ma kilka białych kłaczków i na jednej przedniej łapce małą białą plamkę na pazurkach. ma maleńką główkę i wielkie, żółte oczy. jest naprawdę śliczna i zajmuje bardzo mało miejsca ;)

POMOCY!

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 13, 2014 19:16 przez agaga21, łącznie edytowano 3 razy

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Czw mar 27, 2014 19:51 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

śliczna bidulka
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Czw mar 27, 2014 19:56 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

podniosę
Robiłabym ogłoszenia na już nawet w kubraczku. Napisz w nich to co tutaj. Może komuś serce drgnie. Potem po zdjęciu kubraczka dasz kolejne. Jak nie zaryzykujesz to stracisz szansę. Dawałam takie ogłoszenia i szczęśliwie się dla kota skończyły.

Szkoda małej jak jest cudna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 27, 2014 20:16 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

jutro zrobię jakieś zdjęcia przy świetle dziennym. problem w tym, że ona chodzi za mną by ją głaskać i ciężko będzie focić.
tymczasem mam filmik. jakość słaba ale widać jaka ona jest malutka i jaka kochana:

https://www.youtube.com/watch?v=5HL6f8Fb1OU

agaga21

Post » Czw mar 27, 2014 20:25 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

agaga21 pisze:jutro zrobię jakieś zdjęcia przy świetle dziennym. problem w tym, że ona chodzi za mną by ją głaskać i ciężko będzie focić.
tymczasem mam filmik. jakość słaba ale widać jaka ona jest malutka i jaka kochana:

https://www.youtube.com/watch?v=5HL6f8Fb1OU

To napisz,że fot są słabe bo kot woli głaskanie niż pozowanie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 27, 2014 20:27 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Aga, dziękuję, że ją wzięłaś do siebie :1luvu:
Bardzo mocne kciuki za domek. Znajdzie się.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw mar 27, 2014 20:36 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

bea3 pisze:Aga, dziękuję, że ją wzięłaś do siebie :1luvu:
Bardzo mocne kciuki za domek. Znajdzie się.

ja nie jestem taką optymistką. to bardzo mało czasu na znalezienie domu. myślę, że jedynie dt byłby rozwiązaniem, by nie szukać domu na szybko, tylko na spokojnie, odpowiedniego.

agaga21

Post » Czw mar 27, 2014 22:59 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Cudna jest...

Może warto napisać, gdzie kicia teraz przebywa?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt mar 28, 2014 1:00 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Podniose :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt mar 28, 2014 6:50 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Agulas74 pisze:Cudna jest...

Może warto napisać, gdzie kicia teraz przebywa?

Jasne. Wielkopolskie, niedaleko Wolsztyna. W razie co, zorganizuje transport lub chociaż jego część. Stanę na rzesach by pomóc, gdyby dt się znalazł.

z dobrych wieści: kicia wie do czego służy kuweta. Uffff!

agaga21

Post » Pt mar 28, 2014 7:09 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Śliczna kotka. Mogłabym jej zaoferować DT zaraz po świętach (w święta wyjeżdżamy i musiałaby zostać sama 2dni)
Jestem z Wrocławia i mieszkanie mam niewychodzące. Dla kotki nie byłoby problemu gdyby cały czas przebywała w domu bez możliwości wychodzenia?
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Pt mar 28, 2014 7:14 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Koffinka :1luvu:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pt mar 28, 2014 7:18 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

lenka* pisze:Koffinka :1luvu:

:wink:
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.

Koffinka

Post » Pt mar 28, 2014 8:26 Re: najmilsza i najmniejsza kotka na świecie pilnie szuka DT

Koffinka pisze:Śliczna kotka. Mogłabym jej zaoferować DT zaraz po świętach (w święta wyjeżdżamy i musiałaby zostać sama 2dni)
Jestem z Wrocławia i mieszkanie mam niewychodzące. Dla kotki nie byłoby problemu gdyby cały czas przebywała w domu bez możliwości wychodzenia?

koffinko, bardzo ci dziękuję za tą propozycję :1luvu: . jeśli szybciej miejsce dla niej się nie znajdzie, to bardzo chętnie przyjmę twoją propozycję. będę miała jednak pewnie ze 100 pytań, mam nadzieję, że nie będziesz urażona. problem w tym, że ja tu na tym forum nikogo nie znam a w dzisiejszych czasach trzeba być ostrożnym. nie dalej jak wczoraj widziałam np na fejsie ogłoszenie że jakaś firma skupuje koty w celach naukowych :evil:
może mogłabyś napisać co oferujesz i jakie masz warunki, na jakich zasadach miałoby to być, na jak długo. czy sama byś jej wtedy domu szukała i co jeśli dłuższy czas domek się nie znajdzie...czy twoje koty ją zaakceptują?

agaga21

Post » Pt mar 28, 2014 9:11 Re: NAJMILSZA i najmniejsza kotka na świecie PILNIE SZUKA DT

Aktualnie mam jednego kota... 8mc po kastracji, testy na FeLV i FIV ujemne-wczoraj miał badania. Tydzień temu odeszła jego siostra za tęczowy most i nie czuję się na siłach żeby adoptować na stałe kolejnego kota, ale myślałam o tym żeby przez jakiś czas być domem tymczasowym, żeby pomóc komuś i żeby Rambo nie czuł się taki samotny.
Mieszkanie mamy niewychodzące, bez dzieci, balkon oszklony, siatki w oknach, mieszkamy w trójkę (Ja, chłopak i Rambo)
Całkowicie Cię rozumiem, również widziałam to ogłoszenie i czuję się zbulwersowana bez względu na to czy jest to żart czy faktycznie ktoś chce kupić te koty. Kotka mogłaby być tak długo aż znajdzie dom, dodawałabym w międzyczasie ogłoszenia na różnych portalach.
Nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci czy mój kot ją zaakceptuje- mam nadzieje że tak, ale na pewno poczytam o dokacaniu i chętnie się dowiem jak to zrobić aby koty się pokochały i akceptowały. Mój kot od urodzenia był z Kiką [*] poza swoim rodzeństwem i matką nie miał styczności z innymi kotami, wiec trudno mi powiedzieć jak zareaguje. Jedyne o co bym prosiła to przed przywiezieniem jej (jeśli wcześniej nie znajdzie domu) o zrobienie testów na FeLV i FIV

Koffinka

[następna]