K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :)))!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 15:59 K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :)))!

W wieszaniu ogłoszeń potrzebujemy pomocy.
Do tej pory bardzo pomogły nam katikot, kasumi, fiszka13, którym bardzo dziękuję i proszę o kontynuację.
Gdyby mogły dołączyć też inne osoby, bardzo prosimy o taką pomoc.

Rozszerzając pole działania trzeba by obwiesić ogłoszeniami:
- na północ od Ronda Kocmysrzowskiego - osiedle Przy Arce, osiedle Kazimierzowskie, okolice Fatimskiej
- na wschód od Ronda Kocmyrzowskiego - osiedle Krakowiaków, osiedle Górali, osiedle Zielone, osiedle Centrum C i Centum D, ewentualnie Szklane Domy, Szkolne i Sportowe
- na zachód od Ronda Kocmyrzowskiego - okolice Tomexu, osiedle Niepodległości, os. II Pułku Lotniczego, os. Kazimierzowskie i Dywizjonu 303
- na południe od Ronda Kocmyrzowskiego - os. Centrum D, ewentualnie Czyżyny. Poza tym są tam już tylko Łąki Nowohuckie.

Gdyby ktoś mógł pomóc proszę o sygnał - prześlę ogłoszenie na mail.
W tym celu proszę o kontakt z mahob.

Proszę o pomoc. Zaginęła kotka Ala (Allegra), 7-letnia szylkretka, którą musiałam oddać do adopcji z powodów losowych.
Jestem zrozpaczona.
Wklejam ogłoszenie, które zrobiła mahob i kilka fot oraz film.
Ala ma charakterystyczne klapnięte prawe uszko i umaszczenie. Jest dorodną szylkretką, ma 7 lat. Zawsze mieszkała w domu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I film: http://www.youtube.com/watch?v=1N2NzVfl ... e=youtu.be

http://alegratka.pl/ogloszenie/zaginela ... 55365.html

Może ktoś mieszka na osiedlu Spółdzielczym lub w okolicy i widział ją?

Początkowo trzymała się bloku, w którym mieszka, była intensywnie łapana przez opiekunkę wszelkimi sposobami, nie udało się, teraz jej tam nie ma :(( Może ją ktoś przygarnął? Widział?

Dodam od razu, że ma ogłoszenia, że powiadomione jest schronisko, lecznice, sklepy...
I że drzwi balkonowe i okna opiekunka ma osiatkowane, taki straszny pech...

Tutaj nieoceniona jest pomoc mahob, jej TŻta i alinki6, ogromnie dziękuję....
Ostatnio edytowano Czw lis 14, 2013 8:55 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 4 razy
Powód: aktualizacja tytułu
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob paź 12, 2013 16:22 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Rozpuściłam wieści
Mam nadzieję, że się znajdzie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob paź 12, 2013 16:37 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob paź 12, 2013 16:57 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Będę się rozglądać.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Sob paź 12, 2013 18:35 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Dziękuję.
Proszę o podrzucanie też, bo prawie nie mam netu.

Tak mi strasznie smutno i przykro...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob paź 12, 2013 19:57 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Mogę tylko podrzucić... :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob paź 12, 2013 20:13 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Anita5, nie masz może ogłoszenia do wydrukowania? Powiesiłabym koło siebie, to na tyle blisko, że mogła gdzieś tu trafić.

katikot

Post » Sob paź 12, 2013 20:36 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Robimy wszystko, co możemy by odnaleźć Alę. Jednak sprawa jest trudna, bo kotka zniknęła. Nie wiemy czy gdzieś gdzieś poszła, czy coś się z nią stało?
Jej nowy dom podejmował próby łapania (również z klatką-łapką), jednak czy to z powodu braku doświadczenia, czy tez po prostu pecha Ali nie udało się złapać ani zwabić z powrotem do domu.

Ala ma około 7 lat i nigdy nie przebywała na wolności - jest kotem domowym. Dlatego trudno jej będzie poradzić sobie na tzw. wolności.

Osobiście łaziłam po osiedlu, dzisiaj chodziła tam też Alinka6 - wypłoszyłyśmy wszystki koty z krzaków i spod samochodów - Ali ani śladu. Wiem, że to nic nie znaczy, bo trudno jest znaleźć kota ale jednak za bardzo jej tam nie ma, jeśli wiecie co mam na myśli.

Mamy rozwieszone ogloszenia na osiedlu Spółdzielczym. Na samym osiedlu, w sklepach w pobliżu osiedla, w lecznicach wet na terenie Huty.
W przyszłym tygodniu postaram się jeszczcze rozwiesić ogłoszenia na sąsiednim osiedlu Kolorowym.
Jak już napisała Anita - powiadomione są fundacje krakowskie i schronisko.
Ogłoszenia w sieci wiszą.

Teraz potrzebowalibyśmy pomocy - ze strony osób, które mieszkają w tamtych okolicach.
Kogoś z osiedla Spłódzielczego i/ lub sąsiadujących z nim osiedli Kolorowego, Handlowego, Teatralnego, ewentualnie Zgody, choć to już ciut dalej.
- pomoc mogłaby polegać na: zaglądaniu na osiedle, przejściu, rozglądnięciu się się za kotką, sprawdzieniu czy wiszą ogłoszenia, odnalezieniu i porozmawianiu z karmicielką lub zdobyciu na nią namiarów. W razie gdyby ogłoszenia zostały zerwane, mogłabym podesłać na maila nowe z prośbą o ponowne rozwieszenie. Gdyby to było zbyt dużo, mogę sama wydrukować ogłoszenia i podrzucić lub rozwiesić, jeśli dostanę sygnał, że ogłoszeń już nie ma.
- jeśli ktoś ma w pobliżu weta, mógłby zaglądnąć i sprawdzić czy wisi tam nasze ogłoszenie Ali; jeśli nie to czy mógłby je wywiesić - wyślę na maila.
- ogłosznia powinny wisieć w pobliżu Tesco na Teatralnym i Biedronki na Kolorowym - gdyby zniknęły, chcielibyśmy wiedzieć, żeby powiesić nowe lub mogę wysłać na maila i prosić o wywieszenie osobę, która nam może w tym pomóc.

Oczywiście nie trzeba robić tych wszystkich rzeczy - nie wymagam tego. Ale gdyby ktoś tam mieszkający pomógł choć w jednej z tych spraw - byłoby świetnie :)

Ja mieszkam w Bronowicach, pracuję i mam cholernie mało czasu - choć oczywiście poświęcę go ile będzie trzeba, by odnaleźć Alę. Jednak wszelka pomoc ze strony osób mieszkających na miejscu, chodzących do tych sklepów, wet-lecznic byłaby nieoceniona.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob paź 12, 2013 20:37 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

katikot pisze:Anita5, nie masz może ogłoszenia do wydrukowania? Powiesiłabym koło siebie, to na tyle blisko, że mogła gdzieś tu trafić.

Katikot, jeśli mozęsz byłoby świetnie, dzięki wielkie :)
Wyślę na maila - proszę o mail na pw.

mahob

Post » Sob paź 12, 2013 20:47 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Kilka zdjęć Ali:

Obrazek

Obrazek

mahob

Post » Sob paź 12, 2013 20:50 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

I jeszcze kilka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mahob

Post » Sob paź 12, 2013 20:51 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Alę najłatwiej po tym uchu poznać...
Powrzucałam w parę miejsc na fb, może nie wywalą...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob paź 12, 2013 20:55 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Ja jeszcze wyeksponuję ten fil z Alą - na nim najlepiej widać jak dużo ma na sobie rudego, na głowie i pod brodą - na zdjęciach nie jest to tak widoczne. I to charakterystyczne klapnięte uszko. Rozglądajcie się proszę za Alą!

mahob

Post » Nie paź 13, 2013 12:13 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Powiesiłam parę ogłoszeń, jutro powieszę więcej. Nie wiem, jak długo powiszą, bo jak w zeszłym roku znalazłam kota i szukałam właściciela, to co chwila ktoś mi zrywał :evil:

katikot

Post » Nie paź 13, 2013 12:32 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Dziękuję. Byle były na razie. Zrywają je ludzie, niestety. Ale chociaż spróbować trzeba.

mahob

[następna]