Wysyp malców, HELP!!!!! Maluchy szukaja DS, Conan [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 0:03 Wysyp malców, HELP!!!!! Maluchy szukaja DS, Conan [']

Od "wszystkowiedzących" dzieciaków z okolicy dowiedziałam się, że "są małe kotki". I że część wygląda nieciekawie... Okolica ulicy Łąkowej, teren oględnie mówiąc trudny; m.in. kawałek dalej mieszka koszmarna karmicielka utrudniająca jakiekolwiek działania, opowiadająca androny ludziom skłonnym do pomocy (np że "ci z fundacji to usypiają kocięta"). Ale oczywiscie losem maluchów się nie przejmuje, "bo selekcja naturalna, takie kocie życie (i śmierć) itd".

Miała być jedna kotka z małymi. Okazało się że kotki są co namnjej trzy 8O Jedna we wnęce przy ulicy, druga licho wie gdzie, a trzecia urodziła kilka dni temu i wyniosła gdzieś małe. Najpierw odkryłam gdzie wyniosła dzieci duża czarna kotka- na daszku (po raz kolejny robiłam za małpiszona skaczącego po kratach i dachach), w szparze między budynkiem, a przybudówką leżały cztery malutkie ciałka :cry:

Czarną Zezulkę (śliczna kicia z mega zezem) namierzyłam- miejsce okropne, bo okienko wychodzi na chodnik i zaraz na ulicę, którą jeździ sporo aut. I nie ma siły, naprawdę można nie zauważyć kociaka wyłażącego znienacka spomiędzy zaparkowanych samochodów... Kociaki trzy, juz podrośnięte. Zgarnęłam. Przy próbie łapania mamy odkryłam że druga- szylkretka ma dzieciaki pod krzakiem po drugiej stronie ulicy....

No i tym sposobem mam pod opieką pięć kociaków, trzy od Zezowatej, dwa od tri (Kolorowa, jak się dowiedziałam to córka Zezowatej).
Małe są ładne, dorodne, drą pysie, jedzą. Zapchlone po uszy. Trzy czarne- dwa chłopaki, jedna babka, jeden rudy chłopak i biało- ruda kicia. Dziś zbadane, odpchlone, poza lekkim brudem w uszach nic im nie dolega.

Wizyta kosztowała 57 zł. No i potrzebne jedzonko w ilościach hurtowych- na razie głównie RC babycat szalki, jutro jadę na zakupy.
Razem z malcami, które juz miałam, mam w tej chwili pod opieką 9 kociąt.... :? nie licząc dorosłych kotów i psów.

Ale prawdziwe schody zaczynają się dalej. Mianowicie w tej chwili priorytetem jest wyłapanie kotek, żeby je ciachnąć.
Klatkę mam. Miejsce do przetrzymania mam. Transport, talony- mam!
A te cholery nie chcą się złapać i już.
Wspólpracuję z Pania, która je dokarmia, klatka stoi w miejscu normalnego karmienia. W środku frykasy. A te nic.
HELP!!!!!! Doświadczeni łapacze potrzebni!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Pon lis 11, 2013 23:01 przez ulvhedinn, łącznie edytowano 1 raz
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 10, 2013 11:02 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

na łapaniu się niestety nie znam więc tylko podniosę.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 10, 2013 18:33 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Podrzucę, pomocy, plissssssss......................... :(

ulvhedinn

Post » Wto wrz 10, 2013 19:13 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Niestety nie wiem jak pomóc... Mogę tylko zajrzeć...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto wrz 10, 2013 20:05 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Maluchy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ulvhedinn

Post » Wto wrz 10, 2013 20:06 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

głodomorek :)

Obrazek

ulvhedinn

Post » Czw wrz 12, 2013 11:02 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

śliczne te maluszki :-) ale one są strasznie malutkie, ile mają? z 3 tygodnie?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw wrz 12, 2013 11:30 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

ale bidne maluszki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw wrz 12, 2013 12:19 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Łapać w podbierak :ok: Tylko zdecydowanie zarzucić siatkę i później mocno chwycić za kark. Trzeba mieć także drugą osobę do pomocy przy odplątywaniu kici z siatki i zamykaniu drzwiczek od transportera, który najlepiej stawiać w pozycji pionowej ;) :ok: Powodzenia !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 12, 2013 21:17 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Żebym jeszcze do nich podeszła na odległość podbieraka.......

Wet ocenił starsze malce na ponad 4 tygodnie, młodsze na ok. 3,5.

ulvhedinn

Post » Pt wrz 13, 2013 13:26 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Jedna z mamuś wieje na mój widok jak zając, druga mniej- spróbuje na niej sztuczki z wabieniem tuńczykiem :twisted: Ogólnie- zobaczymy kto kogo przetrzyma :twisted:

Od karmicielki na doraźnie dostały tabletki w karmie, zeby nie było jesiennej wpadki.

A mi się za to trafiła inna koteczka, wywalona z domu :evil: Właśnie zawiozłam ją na sterylkę, bo mi się niestety wydaje, że jest w ciąży.........

ulvhedinn

Post » Pt wrz 13, 2013 13:37 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

ulvhedinn pisze:Jedna z mamuś wieje na mój widok jak zając, druga mniej- spróbuje na niej sztuczki z wabieniem tuńczykiem :twisted: Ogólnie- zobaczymy kto kogo przetrzyma :twisted:

Nieustające kciuki, abyś to Ty wygrała. :ok: :ok: :ok: Tuńczyk - broń tajna. :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto wrz 17, 2013 12:57 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

szukałam wątku aż znalazłam :)
w polowaniu nie pomogę bo mi to totalnie nie wychodzi. Mogę tylko polecić kociaki, bo są naprawdę genialne z charakteru :)
Obrazek

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Wto wrz 17, 2013 13:35 Re: Wysyp malców, HELP!!!!! Potrzeba $$ i pomocy w ŁAPANIU k

Co za Słodziak i Piesek jak fajnie opatulił ogonem :1luvu:
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

[następna]