Chlamydia wyżarła mu oczy:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 04, 2013 14:09 Chlamydia wyżarła mu oczy:(

Post z 8 sierpnia z pierwszej strony wątku viewtopic.php?f=1&t=155563
Anna61 pisze:Tam są kotki z takim oczami, chlamydią
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Widziałam dzisiaj tego kotka, tylko, że już jego oczu nie mogłam dostrzec tylko ropny? wypływ z nich. :(
Jak nie znajdzie jakiegoś kąta to marny jego los. :(
Ostatnio edytowano Pon sty 06, 2014 21:01 przez Anna61, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro wrz 04, 2013 14:16 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Aniu, przeslij tego kotka zdjęcia i opis -stan oczu, cokolwiek na pacze.sercem@gmail.com, Ewelinka wstawi go na fb ślepaczków, może szybciej uda sie znaleźć dt- my -klub-mozemy wesprzeć finansowo dt na leczenie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro wrz 04, 2013 14:18 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Oczy jeszcze są do uratowania. Tylko DT i wet potrzebny!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 04, 2013 14:30 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Aniu, proszę napisz tam maila może znajdą pomoc.

A może podać antybiotyk w jedzeniu, żeby chociaż coś widział?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro wrz 04, 2013 14:44 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

alessandra pisze:Aniu, przeslij tego kotka zdjęcia i opis -stan oczu, cokolwiek na pacze.sercem@gmail.com, Ewelinka wstawi go na fb ślepaczków, może szybciej uda sie znaleźć dt- my -klub-mozemy wesprzeć finansowo dt na leczenie

Napisałam Olu.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 14:57 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

pytam na naszym watku czy tobradex sie stosuje przy chlamydii , bo nie wiem. Mój Amberek miał już oczka w marę, jak go adoptowałam, potem podawałam mu flizynę , wiem,że miał podczas pobytu na dt podany 3 krotnie zylexis, ale o oczkach czy coś mu podawano nie wiem :(

alessandra

Post » Śro wrz 04, 2013 14:59 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

alessandra pisze:pytam na naszym watku czy tobradex sie stosuje przy chlamydii , bo nie wiem. Mój Amberek miał już oczka w marę, jak go adoptowałam, potem podawałam mu flizynę , wiem,że miał podczas pobytu na dt podany 3 krotnie zylexis, ale o oczkach czy coś mu podawano nie wiem :(

Tobradex jest ze sterydem, nie wolno podawać, jeśli rogówka jest uszkodzona. Przy chlamydii chyba najlepszy jest Floxal (w imporcie równoległym wychodzi cenowo przyzwoicie)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro wrz 04, 2013 15:01 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

znam floxal, dziękuję serdecznie
Nie wiemy nic o rogówce zatem floxal będzie bezpieczniejszy :ok:

alessandra

Post » Śro wrz 04, 2013 15:04 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Ja mam w tej chwili kotkę prawdopodobnie z chlamydią (nie robiłam jeszcze wymazu) - ani tobrosopt, ani tobradex nie działają (tobradex trochę na "optycznie" poprawia wygląd spojowek), floxal w maści działa pięknie.

OKI

Post » Śro wrz 04, 2013 15:10 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Tutaj jest gorsza sytuacja, bo kotek nie daje się dotknąć i zakraplanie oczek na wolności nie wchodzi w rachubę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 15:14 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

No to tylko antybiotyk w żarciu.
Inna sprawa, że na zdjęciach oczy wyglądają na mocno podrażnione, ale nie zaropiałe. Wydzielina jest brązowa, bo jest jej dużo.
To kot z białą oprawą oczu, wszystkie koty z taką oprawą (z którymi miałam do czynienia) mają skłonności do takich podrażnień.
Generalnie zawsze wyglądały na stan gorszy niż w rzeczywistości.

OKI

Post » Śro wrz 04, 2013 15:17 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

OKI pisze:No to tylko antybiotyk w żarciu.
Inna sprawa, że na zdjęciach oczy wyglądają na mocno podrażnione, ale nie zaropiałe. Wydzielina jest brązowa, bo jest jej dużo.
To kot z białą oprawą oczu, wszystkie koty z taką oprawą (z którymi miałam do czynienia) mają skłonności do takich podrażnień.
Generalnie zawsze wyglądały na stan gorszy niż w rzeczywistości.

Facetka miała dawać unidox ale nie wiem na ile ten kot go zjadał w karmie, bo te oczy wyglądają dzisiaj bardzo źle, a te zdjęcia które są na początku to są z 9 sierpnia gdy jeszcze coś tam było widać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 15:20 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Zdrowe to te oczy nie są na pewno :(

OKI

Post » Śro wrz 04, 2013 15:23 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

OKI pisze:Zdrowe to te oczy nie są na pewno :(

Dlatego proszę o pomoc dla niego.

Proszę się częstować banerkiem jaki zrobiła Maupa :1luvu:
Maupa pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=156336][img]http://tinyurl.com/qzvh32n[/img][/url]
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 18:03 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Biedak :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[następna]