Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków już bezpieczna

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 01, 2013 15:25 Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków już bezpieczna

Wczoraj na posesję gdzie mieszkam podrzucono kotkę i jej 5 około 6-cio tygodniowych kociaków.
Kotka wygląda na bardzo młodą są to pewnie jej pierwsze kociaki.
Nie będę pisać co myślę o tym człowieku, który to zrobił....ale potrzebujemy pomocy...kociaki mają koci katar!!!!! jedne mniej a inne bardziej są zaropiałe....nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc...w mojej wspaniałej dzielnicy nic mi nie pomogli i odesłali do Koterii, która zajmuje sie tylko pomocą przy sterylce.
Sama nie mam takich finansów żeby je ogarnąć. W domu pies, kot i dziecko a ja sama.
Na sąsiadów też nie mam co liczyć najchętniej też by się pozbyli problemu - mieszkam w budynku wielorodzinnym, który ma ogrodzoną posesję...dodam, że jest to budynek państwowy.
Proszę o pomoc...piszę gdzie się da ale wszyscy mnie zbywają albo odsyłają dalej.
Najgorsze jest to że w sobotę wyjeżdżam na kilka dni i kociaki zostaną bez jedzenia jeśli się sąsiadka nie zgodzi ich nakarmić

Czekam na jakies propozycje pomocy bo moja wena się chyba powoli kończy...a napewno nie zadzwonię do SM bo nie chce żeby trafiły maluchy do schronu
Ostatnio edytowano Pt sie 02, 2013 18:48 przez mieszka78, łącznie edytowano 1 raz

mieszka78

Od: Czw mar 24, 2011 13:44

Post » Czw sie 01, 2013 17:44 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

Przeniosę czasowo na KOTY.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt sie 02, 2013 11:40 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

widzę że żadnej pomocy tu nie uzyskam....nawet słownego wsparcia...zero odzewu...trudno już się przyzwyczaiłam do radzenia sobie samej....tylko szkoda mi kociaków i ich mamy....mój pies ich nie akceptuje i gania po podwórku....

mieszka78

Post » Pt sie 02, 2013 12:13 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

Fundacja Jokot może pomóc w sterylizacji kociej mamy oraz leczeniu kotki i dzieci. Na forum jeszcze nie masz uprawnień do pisania prywatnych wiadomości, więc proszę napisz maila na adres jokot@jokot.pl i podaj swój numer telefonu - podpowiemy gdzie można się udać do weterynarza.

Jesli chodzi o zapewnienie domu tymczasowego, to niestety nie mamy już możliwości pomocy - nasze domy tymczasowe są po prostu przepełnione. Spróbuj zabrać kotkę z maluchami do domu, na początek wystarczy maluteńka łazienka czy inne pomieszczenie, gdzie będziesz mogła odseparować kocią rodzinkę od swojego kota i psa.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 02, 2013 12:46 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

hej
mieszka78 czy już coś wiadomo ?, kontaktowałaś się z fundacją jokot? co z maluszkami?.
Może tak jak podpowiada Agneska zabrać maluchy do domu.
:?:
Maluchy nie mogą trafić do schronu :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt sie 02, 2013 12:52 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

kasia1568 pisze:hej
mieszka78 czy już coś wiadomo ?, kontaktowałaś się z fundacją jokot? co z maluszkami?.

Ja tez nie bardzo wiem co zrobić ale wiem również,że fundacja pomaga nawet wtedy gdy nie mają miejsc u siebie. Proszę odezwij się do nich bo napewno nie można tych kociaków i mamy pozostawić bez pomocy :D. Jeśli będę mogła pomóc oczywiście pomogę.

kasia1568

Post » Pt sie 02, 2013 13:03 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

Mieszka78,
pomożemy Ci – forum działa, chociaż czasem może nie od razu :)
Jokot pomoże w leczeniu i sterylce, my w finansach, może ktoś przetrzyma kocią rodzinkę przez te kilka dni...
Dzięki, że nie przeszłaś obojętnie.
Trzymam kciuki, aby wszystko udało się ogarnąć :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt sie 02, 2013 13:07 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

kasia1568 pisze:hej

Zabrać ich do domu nie mogę w domu pies i roczna kotka i tylko 1 łazienka - moje całe mieszkanie ma trzydzieści pare metrów kwadratowych i taka liczba zwierzat to będzie masakra... a problem jest większy bo jutro rano wyjeżdżam na 4 dni i nie wiem czy "wspaniali" sąsiedzi nie będą chcieli się pozbyć maluchów pod moją nieobecność

mieszka78

Post » Pt sie 02, 2013 13:26 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

A jakiś garaż, składzik, piwnica (chociaż dla chorych kociąt to ostatnie nie najlepsze...),
łazienka może też wystarczy na chwilę?
Można wstawić dla rodzinki jakąś budkę z kartonu...

Z tym wyjazdem to rzeczywiście problem...
Można spróbować na wątku "Potrzebny dom tymczasowy", tutaj:
viewtopic.php?f=13&t=57504&start=990

Nie wiem, może jakaś lecznica by przetrzymała chore kociaki przez kilka dni,
a w międzyczasie szukałoby się DT?
Obrazek

violet

Post » Pt sie 02, 2013 13:33 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

Mieszka78, domy tymczasowe to "normalne" domy osób pomagających zwierzętom. Wielu wolontariuszy ma wcale nie większe mieszkania od Twojego. I na ogół, w wiekszości z nich jest tylko jedna łazienka. 8)

Znalezienie domu tymczasowego w tej chwili graniczy z cudem. Raczej nie nastawiaj się zbyt optymistycznie na to, że ktoś zaoferuje DT, pomyśl jak możesz zorganizować własny dom, aby pomóc znalezionym zwierzakom. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 02, 2013 13:45 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

za chwilę będę dzwonić do Fundacji św. Franciszka, moja siostra się z nimi kontaktowała i zobaczymy co z tego wyjdzie... trzymajcie kciuki

mieszka78

Post » Pt sie 02, 2013 13:48 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki :ok: :ok: ,zeby się udało :1luvu: .
Wiem jedno- postąpiłaś super dając im pomoc. Zrobiłabym tak samo bez chwili zastanowienia z każdej sytuacji jest wyjście trzeba tylko je znależć :ok: :ok: :1luvu:

kasia1568

Post » Pt sie 02, 2013 13:49 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

violet

Post » Pt sie 02, 2013 13:58 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

za 2 godziny przyjedzie wolontariusz po rodzinkę :D :D :D
maluchy zostaną wyleczone i zostaną w fundacji do czasu znalezienia domu
Kotka zostanie wysterylizowana

kamień z serca... szczególnie że u jednego z kocurków katar coraz większy i oczka już w kiepskim stanie....

mieszka78

Post » Pt sie 02, 2013 14:01 Re: Pomocy!!!!Podrzucona kotka i 5 kociaków Warszawa-Rembert

BRAWO!
:dance: :dance2:
Obrazek

violet

[następna]