Jest dt dla młodej kotki. Jest ds! Cuda się zdarzają! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2013 14:22 Jest dt dla młodej kotki. Jest ds! Cuda się zdarzają! :)

Jest pierwszy sponsor!
Agneska - 30zł :1luvu:

hanelka pisze:Prawie nic nie piszę... W zasadzie nic nie piszę o dzikach, które ogarniam w tak zwanych okolicach.
Zaczajam się ostatnio na młodą kocią mamę z maluchem, ale cwani są...
Złapał się duży bury kocur... i takie tam. Zwykła codzienność.
Trzy dni temu dostałam cynk, że na parkingu za sklepem koczuje jakiś kotek i że podchodzi do ludzi. Poszłam. Dwie artystystki stały nad nim na przyparkingowym trawniku. Obok stał transporter. Artystki miały w łapach papierosy. Jedna z nich pochyliła się nad kotkiem, złapała za kark i... kotek podniesiony za kark wyszarpał się i zwiał. Drugiej rączki do podtrzymania zabrakło. Była zajęta papierosikiem... :evil:
Nastawiłam łapkę. Wszedł bez walki. Dał się zanieść do lecznicy bez protestów. Wyciągał łapki i bawił się moimi rękami. Okazało się, że to koteczka. Słodka, miziasta, przytulasta. Podobna do Piotrusia. Jest już wysterylizowana. W lecznicy zgodzili się potrzymać ją trochę. Panie, które się zastanawiały nad przygarnięciem jej, rozmyśliły się. Oczywiście.
Błagam o dt/ds dla niej!!!!
Nie mogę jej zabrać do siebie. I nie chodzi już o zbliżający się wyjazd. Po prostu JUŻ NIC WIĘCEJ NIE MOGĘ :crying: :crying: :crying:
Zupełnie sama, bez pracy, z czterocyfrowym długiem w lecznicy, piętnastoma kotami i psem. Nie dam już rady. Ogarnia mnie rozpacz...
Bardzo rzadko o coś proszę, bo nie mam prawa nikogo ubierać w moje problemy, których jestem autorką.
Teraz błagam... Niech ktoś da szansę tej kici... Jest młoda, ma około roku

Bagienka pisze:Wiem, że to co zaproponuję nie uratuje sytuacji, ale...

Za zgodą domowników możemy dać kici tymczas z tym, że:
- dotychczas był u nas tylko Moherek na tymczasie - wyrósł z dzikuna na super fajną kicię :wink:
- dom jest wychodzący niestety,
- towarzystwo jest psio - kocie,

na koniec zostawiłam najważniejsze - kicia musiałaby mieć sponsora niestety :oops:

Nie będę wchodziła w szczegóły, ale różnie w życiu się układa i tak wyszło, że nie możemy pozwolić sobie na utrzymanie jeszcze jednego zwierzaczka... Karma, żwirek i ewentualne leczenie wymagałoby sponsoringu :oops:
My ze swojej strony możemy dać kici dom, opiekę, tymczasową rodzinkę i pomoc w znalezieniu swojego miejsca...

Na takiej zasadzie mieszka u nas Misia, która jest cukrzykiem i ma sponsorowaną dożywotnio insulinę przez Alinkę z dogomanii, która ją uratowała :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lip 24, 2013 9:57 przez hanelka, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lip 19, 2013 15:36 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
prosimy o pomoc dla koteczki!!
podnoście wątek, zaglądajcie, kazda pomoc się przyda :!: :!:
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt lip 19, 2013 15:50 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

:kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lip 19, 2013 16:13 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Koteczka jest typowo domowa. Tuli się do rąk, daje się głaskać, brać na ręce. Jest drobna i jest w niej coś rozczulającego. Już jakiś czas musiała się szwendać na „wolności” - futerko zmechlane i brudne. Nieprzyjemne w dotyku. Prosiłam o zrobienie testów. Ale chyba dopiero w niedzielę uda mi się to wyegzekwować. Dziś rozmawiałam z szefami lecznicy. Dali jej jeszcze 4-5 dni czasu, ale myślę, że to będzie można negocjować, jeśli będzie już wiadomo co i jak.

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 16:17 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Hanelko, a może zrobić jej teraz ogłoszenia z kontaktem do Ciebie lub lecznicy?
Mogę to zrobić w tej chwili.
Potrzebowałabym tylko dane kontaktowe.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lip 19, 2013 18:26 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

mimbla64 pisze:Hanelko, a może zrobić jej teraz ogłoszenia z kontaktem do Ciebie lub lecznicy?
Mogę to zrobić w tej chwili.
Potrzebowałabym tylko dane kontaktowe.
Masz pw
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 20:09 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Hanelko, koniecznie daj wlasne imie "Piotrusiowej". :)
Ja pozwole sobie rozpoczac liste "sponsorow", zobowiazuje sie do 30 zl miesiecznie. Kto zechce do mnie dolaczyc? :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 19, 2013 20:56 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Brak mi pomysłów na imię, na razie...
Agnesko :1luvu:

I jeszcze temat organizacyjny transportu, jeśli wszystko się uda i mała pojedzie do Bagienki (czego bardzo bym chciała, bo będzie tam miała raj)
I kto ją odbierze z lecznicy, jeśli już wyjadę?
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 21:05 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Ja moge odebrac z lecznicy. A jest jakis pomysl na transport?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 19, 2013 21:10 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Może Korciaczki, które będą walczyć ze stadem pod moją nieobecność, będą mogły trochę pomóc w przekazaniu małej i kontakcie z lecznicą, ale jeszcze ich nie ma, więc trudno mi coś powiedzieć, a zwłaszcza decydować za nie. Przyjeżdżają w niedzielę, nie wiadomo jeszcze o której.
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 23:20 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Tutaj jest wątek Pana Kuleczki z Biłgoraja: viewtopic.php?f=13&t=152636, po którego w przyszłym tygodniu przyjeżdża Felis domesticus :1luvu: - DS :D
Jedzie z Torunia, przez Warszawę. Być może kicia by się z Nią zabrała z Warszawy do Biłgoraja, czyli do mnie?

Agneska pisze:Ja pozwole sobie rozpoczac liste "sponsorow", zobowiazuje sie do 30 zl miesiecznie. Kto zechce do mnie dolaczyc? :)
Agnesko :oops: dziękuję :1luvu: Ja myślę, że to wystarczy na żarełko dla kici na 1 miesiąc, nie liczyłam nigdy ile wychodzi utrzymanie koteczka :? U nas teraz żwirku idzie jak na lekarstwo - wszystkie trzy chodzą na dworek za potrzebą, stoi jedna kuweta, do której Rysia czasami coś tam siknie...
Jedzą RC Digestive Comfort ze względu na Figę i jej problemy, od czasu do czasu saszetki Sheba, kuraka.

Pani wet. nie bierze od nas pieniędzy za wizytę, płacimy za ewentualne badania i leki.

...

Edytuję jeszcze, chociaż już 1.26 :lol:

Słuchajcie Dziewczyny :kotek:

Napisała do mnie Arcana :1luvu: , która zaoferowała swoją pomoc w przewiezieniu kici do Lublina (w Lublinie bym ją odebrała - jako domniemany DT :wink: ).
Tylko że od nas do Torunia ma jechać Pan Kuleczka.
Jakby to jakoś zgrać w czasie i w ogóle...

Kiedy najwcześniej kicia może jechać? Po testach rozumiem, a one dopiero po niedzieli wyjdą?
Najlepszy czas na ten transport to weekend.
Czy ewentualnie do przyszłego weekendu, tj. 27-28 lipca kicia miałaby gdzie przetrwać w Warszawie?
Może udałoby się zgrać z Panem Kuleczką i też by pojechał w przyszły weekend...
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Sob lip 20, 2013 0:40 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Na trasie Wawa-Lublin-Wawa moge sie przejechac.
Ta niedziela to za wczesnie?

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob lip 20, 2013 5:18 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob lip 20, 2013 5:32 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

Testy robi się od ręki, tylko na moje prośby odpowiadają: tak, tak, „zrobimy”. Muszę wymusić. Ale zawsze właśnie „akurat w tej chwili” nie mogą. Szef będzie dopiero w niedzielę. Ale w niedzielę ja będę miała sajgon. Odbieram dziewczyny - jeszcze nie wiem o której i parę spraw w ostatniej chwili. Nie wiem czy dam radę kicię dostarczyć. Jak się dogadamy, to przez kilka dni może być u mnie w klatce, żeby rewolucji już w stadzie nie robić większej niż i tak będzie.

Arcana, dzięki! :1luvu: To już nie pierwszy raz. Pamiętasz Świnoujście? :)
Obrazek

hanelka

Post » Sob lip 20, 2013 8:26 Re: Jest dt dla młodej kotki. Szukamy sponsora(ów)! PILNE!!!

No jak nie pamietać :D W obie strony dosc nietypowa podroz. Z kicia w kuszetce. Szkoda, ze nie porwalam wtedy niebieskiej. Jednak szukala pozniej DS? Cudowna kotka.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

[następna]