Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 16, 2013 14:29 Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Dziś w okolicy mojego domu zobaczyłam kota. Ogromny rudy długowłosy z pyska przypomina MC.Kot jest makabrycznie wychudzony, nie bardzo ma siłę chodzić, ale przed człowiekiem błyskawicznie ucieka :evil: od szyi do ogona ma przeraźliwy kołtun, i przede wszystkim makabrycznie zaropiałe oczy. Proszę czy ktoś może pomóc mi go złapać? Czy ktoś może go tymczasować? On sam nie da rady :( Nie mam pojęcia skąd się tu wziął, moje dzieci widziały go po raz pierwszy ok. dwa tyg. temu, ale szczerze mówiąc zlekceważyłam :oops: bo małe donoszą mi o każdym kocie w okolicy, znają z imienia i nazwiska wszystkie okoliczne czworonogi :? Problem też w tym, że ja prawdopodobnie będę się stąd przenosić i niewiele czasu zostało na złapanie zwierza :cry:
Ostatnio edytowano Wto lip 16, 2013 21:01 przez aania, łącznie edytowano 1 raz

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Wto lip 16, 2013 20:08 Re: Pomocy Bielsko

Napisz w tytule,że sprawa kocia jest na wagę życia i prosisz o pomoc.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 16, 2013 20:19 Re: Pomocy Bielsko

Napisz tez w tytule miasto,bo to tez moze wiele pomoc...:/

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Wto lip 16, 2013 20:25 Re: Pomocy Bielsko

Czarna puma pisze:Napisz tez w tytule miasto,bo to tez moze wiele pomoc...:/

jest Bielsko :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 16, 2013 20:59 Re: Pomocy Bielsko

Dzięki za podpowiedź, on chyba jeszcze do tego wszystkiego ma złamany ogon :cry: albo taki wielki kołtun, ze wygląda jak złamany

aania

Post » Wto lip 16, 2013 21:10 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

aania pisze:Dziś w okolicy mojego domu zobaczyłam kota. Ogromny rudy długowłosy z pyska przypomina MC.Kot jest makabrycznie wychudzony, nie bardzo ma siłę chodzić, ale przed człowiekiem błyskawicznie ucieka :evil: od szyi do ogona ma przeraźliwy kołtun, i przede wszystkim makabrycznie zaropiałe oczy. Proszę czy ktoś może pomóc mi go złapać? Czy ktoś może go tymczasować? On sam nie da rady :( Nie mam pojęcia skąd się tu wziął, moje dzieci widziały go po raz pierwszy ok. dwa tyg. temu, ale szczerze mówiąc zlekceważyłam :oops: bo małe donoszą mi o każdym kocie w okolicy, znają z imienia i nazwiska wszystkie okoliczne czworonogi :? Problem też w tym, że ja prawdopodobnie będę się stąd przenosić i niewiele czasu zostało na złapanie zwierza :cry:

A daje podchodzic do siebie czy ucieka od razu?

Czarna puma

Post » Śro lip 17, 2013 10:37 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Całkiem blisko nie ma mowy, ale nie ucieka w panice, bez klatki łapki się nie obejdzie, czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Bielsku można pożyczyć? Ja nie pamiętam :cry: Może ktoś z Krakowa mógłby przesłać busem?wiem, że teraz sezon łapankowy i trudno, ale kiciuś chyba nie ma aż tyle czasu, żeby móc czekać, aż się przełamie, boję się też, że przestanie się pojawiać, chyba wypuszczę dzieci na "zwiady"może ktoś coś wie. Zastanawiam się też co dalej, bo jeśli nikt go nie weźmie na tymczas, to muszę go gdzieś umieścić, właścicielka posesji na której mieszkam, ma budynek gospodarczy i pewnie zgodzi się, żeby on tam był, ale przy tej opcji potrzebna by była zapewne klatka żeby go nikt nie wypuścił, tu wszystko otwarte na przestrzał, i nie ma jak zabezpieczyć. Chaos mi jakiś myślowy wychodzi. A na dodatek nie zjadł dziś śniadania :cry: i nie wiem, czy zjadł to co mu zostawiłam na noc i już nie był głodny ?

aania

Post » Śro lip 17, 2013 12:38 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

:!:
Kot pilnie pomocy potrzebuje!
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 17, 2013 13:01 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Dasz rade pstryknac mu pare fotek i zamiescic je na forum?

Czarna puma

Post » Śro lip 17, 2013 13:04 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

aania pisze: bez klatki łapki się nie obejdzie, czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Bielsku można pożyczyć? Ja nie pamiętam :cry: Może ktoś z Krakowa mógłby przesłać busem?

A po co z Krakowa? Fundacje z Bielska oraz bielskie schronisko nie mają klatki łapki? Jak się wpisze w google'u słowa fundacja i bielsko, wychodzi mnóstwo namiarów. Nie wiadomo, czy wszystkie aktualne. Ale trzeba podzwonić, popytać.
Jest np. fundacja "Zmieńmy los", "Fundacja Przyjaciół Zwierząt", "Arka" i sporo innych. Niechże ten biedak jak najprędzej da się złapać! Na pewno bardzo cierpi :|

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro lip 17, 2013 13:27 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Nie wiem, czy dam radę dziś był o 6.30 i do tej pory się nie pojawił, jak tylko przyjdzie, to spróbuję,

aania

Post » Śro lip 17, 2013 13:34 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

W tytule poproś o pożyczkę łapki.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 17, 2013 13:43 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Spróbuj może u wetów - w niektórych gabinetach mają i wypożyczają :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 18, 2013 9:12 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

rudy
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

aania

Post » Czw lip 18, 2013 9:15 Re: Pomocy!! BIELSKO kot w bardzo kiepskim stanie

Obrazek

Obrazek