Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 20:09 Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Aktualne:
Niewidoma koteczka jest już bezpieczna w fundacji we Wrocławiu :)
Ma tam dobrą opiekę serdecznych i kochających ludzi.
http://www.kocizakatek.pl

Na facebooku jest utworzone zdarzenie dotyczące niewidomej koteczki Grey - bo takie piękne imię dostała.
https://www.facebook.com/events/456580427756971/

Trikolorka - szukamy kochanego domu

Trzykolorowa kotka jest właśnie leczona antybiotykiem na koci katar.
http://tablica.pl/oferta/trzykolorowa-k ... ;r:9;s:317

Potem tygodniowa przerwa, żeby organizm odbudował florę bakteryjną.
A potem sterylizacja. Mam już bon ze schroniska.

Umówiłyśmy się z jedną z pań, która dokarmia kotki, że przetrzyma koteczkę przed i po sterylizacji.

---------------------------

Już nieaktualne:

Pilnie poszukuję transportu dla niewidomej, chorej czarnej kotki i do tego ciężarnej.
Kotka jest w Zielonej Górze.

Oto link do ogłoszenia, które zamieściłam na tablica.pl:
http://tablica.pl/oferta/niewidoma-czar ... ;r:9;s:317

Pani z fundacji w Bochni dziś dzwoniła i zaoferowała jej pomoc i leczenie.
Tylko jest problem z transportem.
Poszukuję osoby która jechałaby do Krakowa czy Bochni i zabrała kotkę ze sobą.
Sprawa jest bardzo pilna, bo kotka w obecnym stanie prawdopodobnie nie przeżyje porodu.

Mój telefon: 502 224 192 (Kasia)
Ostatnio edytowano Czw maja 09, 2013 7:24 przez gajdakasia, łącznie edytowano 4 razy

gajdakasia

Od: Nie kwi 28, 2013 19:51

Post » Pon kwi 29, 2013 11:01 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Gosiu, zobacz oferty na blablacar: do Krakowa i do Bochni.
Kilka osób nie ma nic przeciwko zwierzętom w samochodzie, podzwoń, popytaj. Trzymam kciuki.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon kwi 29, 2013 19:08 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Dziękuję za odpowiedź :) Dziś rano zadzwonił pan z fundacji z Warszawy, który zaoferował transport.
Tylko ze względu na koszty, chciałby zabrać jeszcze inne zwierzęta na Białobrzegi-Wrocław-Zielona Góra-Kraków-Białobrzegi/Warszawa.

Zamieścił posta na Dogomania.pl:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... 88b4813177

Czekam dziś wieczorem na telefon, czy są inne zwierzęta do wspólnej podróży.

Pozdrawiam
Kasia Gajda

gajdakasia

Post » Pon kwi 29, 2013 19:39 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Nie wiem, czemu napisałam do Ciebie per "Gosia" :roll: :wink:
Cieszę się, że jest szansa dla kotki, bo te jej oczy wygladają źle, a teraz jeszcze ciąża.
Napisz, jak zakończy się cała sprawa.
Pozdrowienia Kasiu :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw maja 02, 2013 5:32 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 02, 2013 8:55 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

W ciągu najbliższych dni mamy dla niewidomej kotki transport (piątek sobota niedziela).

Fundacja z Wrocławia też zgłosiła chęć pomocy kotce. Więc podróż byłaby krótsza - do Wrocławia.

Jednak kotka od 3 dni nie pojawiła się w miejscu karmienia. Pani która codziennie dokarmia kotki, mówiła że przychodziła zawsze tak co drugi dzień. Zobaczymy w najbliższych dniach.

Pozdrawiam
Kasia Gajda
tel. 502 224 192

gajdakasia

Post » Czw maja 02, 2013 9:37 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Niewidoma, chora i w ciazy :strach: - trzeba Jej szukac :!: :!: :!:
Za znalezienie koteczki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw maja 02, 2013 11:13 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Dzwoniła do mnie dziś pani, która dokarmia kotki. Mówiła że o 10:30 koteczka przyszła na karmienie.
Jest w ciąży. Dała się pogłaskać.
Jak poszłam jakiś czas później, już jej nie było. Pójdę jeszcze o godz. 18 na drugie karmienie i jutro od rana będę chodziła żeby ją spotkać.

Pozdrawiam
Kasia Gajda

gajdakasia

Post » Czw maja 02, 2013 11:16 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

A już dzis nie możesz jej capnąc jak przjdzie? Gdzieś prztrzymac w łazience, klatce...Pani nie może? Możesz nie mieć co łapać bo nie zjawi się. Niestety czasem tak bywa. Wiem po sobie.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 02, 2013 12:39 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

gajdakasia pisze:Dzwoniła do mnie dziś pani, która dokarmia kotki. Mówiła że o 10:30 koteczka przyszła na karmienie.
Jest w ciąży. Dała się pogłaskać.
Jak poszłam jakiś czas później, już jej nie było. Pójdę jeszcze o godz. 18 na drugie karmienie i jutro od rana będę chodziła żeby ją spotkać.

Pozdrawiam
Kasia Gajda

Zabierz kotkę już dzisiaj wieczorem do siebie.
Jeśli masz koty w domu, to po prostu odizoluj ją. W łazience, piwnicy, jakiejś szopce. Przetrzyma ten jeden dzień. No bo jutro nie wiadomo, czy rano przyjdzie :( Jak znowu jej nie będzie ze 2-3 dni ?
Właśnie, a karmicielka ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 02, 2013 15:45 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Jak dziś będzie to ją zabieram do transporterka i do naszej piwnicy, w której jest ciepło i mamy już wypożyczoną klatkę ze schroniska.
Wyłożyłam ją kocem, dam kuwetę ze żwirkiem, wodę i jakieś jedzonko.
Jutro pojechałaby z panią Jolą (która organizuje dla niej transport) do fundacji do Wrocławia.

Pozdrawiam
Kasia

gajdakasia

Post » Czw maja 02, 2013 17:50 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Koteczka jest już u mnie w ciepłej piwnicy. W dużym transporterze-klatce wypożyczonym ze schroniska.
Ma tam koc, kuwetę ze żwirkiem, jedzonko i wodę.
Jest nad wyraz spokojna i ufna. Jak domowy kot. Nastawia główkę do głaskania.
Jest bardzo kochana, ma cudowny charakter.

Dziś będę rozmawiała w sprawie transportu, jest kilka opcji.

Pozdrawiam
Kasia Gajda

gajdakasia

Post » Czw maja 02, 2013 18:03 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Cieszę się. Uważam,że to domowy kot. Do ludzi nawykły. Powinna iść do adopcji już po obrobieniu.
Już jest bezpieczna a to ważne.
Ostatecznie gdzie trafi? Planują sterylkę aborcyją a potem badania jakieś,leczenie?
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 02, 2013 19:24 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

gajdakasia pisze:Koteczka jest już u mnie w ciepłej piwnicy. W dużym transporterze-klatce wypożyczonym ze schroniska.
Ma tam koc, kuwetę ze żwirkiem, jedzonko i wodę.
Jest nad wyraz spokojna i ufna. Jak domowy kot. Nastawia główkę do głaskania.
Jest bardzo kochana, ma cudowny charakter.

Dziś będę rozmawiała w sprawie transportu, jest kilka opcji.

Pozdrawiam
Kasia Gajda

Bardzo sie ciesze, ze Koteczka juz zaopiekowana u Ciebie :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw maja 02, 2013 20:41 Re: PILNE!!!! CITO!!! Transport kotki - Zielona Góra-Kraków

Pani Jola z Drzonowa (k. Zielonej Góry), osoba o wielkim sercu i oddaniu,
zorganizowała transport i skontaktowała się z fundacjami z Wrocławia i Krakowa/Bochni,
które zaoferowały pomoc koteczce. Serdecznie dziękuję Pani Iwonie z Wrocławia i Pani Klaudii z Bochni,
za tak ogromną serdeczną pomoc.

Pani Jola napisała na facebooku:
" Zgłosiła sie fundacja z Wrocławia która chce przyjąć koreczke pod opieke do 9 maja kiedy to będziemy miec transport do Krakowa z innej fundacji..i tak trafi do kolejnej.... to wspaniałe że tyle osób nie pozostało obojętnych. Koteczka jest mega miziasta i kochana. Jutro poświecamy z mężem kolejny nasz wolny dzień i wieziemy kotke do Wrocławia. Tu jutro jedzie koteczka
https://www.facebook.com/pages/Fundacja-EBRA-Koci-Zakątek/284051141638009"

Pozdrawiam
Kasia Gajda

gajdakasia

[następna]