Prośba o pomoc dla opiekunki. Klementynka odeszła ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 13:22 Prośba o pomoc dla opiekunki. Klementynka odeszła ['] :(

Mam ogromną prośbę potrzebuję transporter, dokładnie dla opiekunki 6 kotów, która cyklicznie z którymś do weterynarza chodzi, nosząc je na rękach wzdłuż ruchliwej ulicy, cudem jest że do tej pory żaden jej nie uciekł spłoszony...

to osoba/rodzina, której w ubiegłych latach organizowałam pomoc świąteczną (starsza kobieta i jej niepełnosprawna córka)
mimo swoich problemów, dbają o koty niesamowicie, właśnie dzisiaj z nią rozmawiałam i prosiła mnie o taką klatkę, oraz o pomoc w odrobaczeniu kotów
środki mam, ale transportera niestety nie mogę jej podarować

jak najbardziej transporter może być używany, byle był sprawny (zaczepy, drzwiczki..)
Wystarczający jest na kota do 5kg, ale może być i większy.

ogromnie proszę o pomoc

patrzyłam na portalach ogłoszeniowych ale nie ma dobrych okazji

to biedna osoba, nie będę jej obciążała, a samej przy tylu kotach pod opieką nie stać mnie na taki zakup dla niej :(

z góry dziękuję za pomoc

ps
jeśli przy okazji można jej podarować choc trochę karmy to byłoby super... ale nie chcę prosić o zbyt wiele

otrzymana pomoc

50zl od MIR-BEST :piwa:
100zl wpłata prywatna :piwa:
30zl Maupa :piwa:

zakupy od jednego sprzedawcy w ciut obniżonej cenie - wysyłka w cenie
transporter ferplast atlas 10
20kg karmy arion

czekamy na dostawę :D

w skarbonce pozostaje 30zl na kolejne zakupy :D
Ostatnio edytowano Sob lut 09, 2013 11:13 przez natur11, łącznie edytowano 7 razy
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Sob lut 02, 2013 19:18 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

podrzucim..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Sob lut 02, 2013 19:52 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

wkleiłam na fb

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob lut 02, 2013 19:57 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

Obrazek

MIR-BEST

Od: Wto sty 29, 2013 16:23

Post » Sob lut 02, 2013 21:58 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

Fajne te transporterki z allegro :)

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Sob lut 02, 2013 22:42 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

dziękuję wam za reakcję :1luvu:
na pw dostałam wiadomość, ze dostanę pieniązki - 100zl - na transporter a to co zostanie mam przeznaczyc na karmę :D

teraz wertuję allegro i inne portale by wyszukać okazje

MIR-BEST ten który wklejałaś widziałam, jest w porządku
własnie takie do 50zl wyszukuję, idealne byłoby jakby karma i transporter szły od jednego sprzedawcy za jedną opłatą transportową
kombinuję więc

jeśli ktoś dodatkowo chce podarowac karmę dla kotów tych kobiet, to na pw podam adres bezpośrednio do nich, można zamówić i im przesłać karmę
ewentulanie za moim pośrednictwem

im więcej karmy tym lepiej, ich koty nie zawsze jedza kocią karmę, najczęsciej jest to resztkowe, domowe jedzenie :(

dziękuję!

natur11

Post » Nie lut 03, 2013 13:18 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

Jola_K pisze:dziękuję wam za reakcję :1luvu:
na pw dostałam wiadomość, ze dostanę pieniązki - 100zl - na transporter a to co zostanie mam przeznaczyc na karmę :D

własnie takie do 50zl wyszukuję, idealne byłoby jakby karma i transporter szły od jednego sprzedawcy za jedną opłatą transportową
kombinuję więc

jeśli ktoś dodatkowo chce podarowac karmę dla kotów tych kobiet, to na pw podam adres bezpośrednio do nich, można zamówić i im przesłać karmę

im więcej karmy tym lepiej, ich koty nie zawsze jedza kocią karmę, najczęsciej jest to resztkowe, domowe jedzenie :(

dziękuję!

jeśli takie jest OK, to podeślij mi na pw swój adres, kupię transporterek i podeślę prosto do Ciebie, przekażesz gdzie trzeba a za otrzymaną kaskę zamów jedzenie :)
Obrazek

MIR-BEST

Od: Wto sty 29, 2013 16:23

Post » Nie lut 03, 2013 18:33 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki

MIR-BEST pisze:
Jola_K pisze:dziękuję wam za reakcję :1luvu:

kombinuję więc

dziękuję!

jeśli takie jest OK, to podeślij mi na pw swój adres, kupię transporterek i podeślę prosto do Ciebie, przekażesz gdzie trzeba a za otrzymaną kaskę zamów jedzenie :)

dziękuję :)
wysyłam pw

ale się cieszę że udało się im pomóc, dzięki wam to wszystko :1luvu:

natur11

Post » Pon lut 04, 2013 11:31 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Dziękuję za pomoc :)

melduję, że pierwsza wpłata już jest na koncie

50zl od MIR-BEST :1luvu:

czekam jeszcze na deklarowaną drugą wpłątę 100zl, po czym zrobię zamówienia na transporterek i karmę dla opiekunki

na bieżąco będę informowała o postępach :)

natur11

Post » Wto lut 05, 2013 11:27 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Dziękuję za pomoc :)

druga wpłata jest już na koncie :D

zamóienie zrobione - od jednego sprzedawcy w ciut obniżonej cenie - wysyłka w cenie
transporter ferplast atlas 10
20kg karmy arion

czekam na dostawę :)

natur11

Post » Pt lut 08, 2013 9:01 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Dziękuję za pomoc :)

wczoraj dotarła paczka z karmą i transporterem

transporter uszkodzony - czego się obawiałam.. ale od razu wczoraj mieli wysłac nowy a ten odebrać
więc czekam

transporter już by się przydał, bo wczoraj też rozmawialam z tą opiekunką, zapłakana bo kot któego teraz leczy odmawia jedzenia i ciągle śpi, więc czeka nas wizyta u weterynarza, pojadę z nimi by znowu nie były potraktowane byle jak (jak to było ostatnio a skasowali je jak za zboże)
czyli polka pod tytułem "wiejscy weterynarze --> ich nietrafione diagnozy --> marne leczenie --> a ceny masakrycznie"

trzymajcie kciuki

natur11

Post » Pt lut 08, 2013 10:34 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Dziękuję za pomoc :)

mamy jeszcze wpłatę :piwa:

30zl od Maupa :1luvu:

dziękujemy!

natur11

Post » Pt lut 08, 2013 17:57 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Stan kotki b.b. ciężki :(

tak na szybko, bo ledwo do domu weszłam, jeszcze się nie pozbieram po diagnozie

kotka tych kobiet, z którą tak do weterynarza biegały jak się okazuje jest b. chora :(
jak ją dzisiaj zobaczyłam to aż mną wstrzęsnęło, kotka ma masakrycznę anemię, tak biąłych śłuzówek nie widziałam dawno
nie je, nie pije, osowiała
starałam się aby nie zauważyły mojej reakcji, chociaż łzy miałam na końcu nosa... kotkę te znam od kocięcia, od pierwszych odrobaczeń, sterylizacje, serwisowałam ją od lat
pod prestekstem dodatkowych badań zabrałam ją i pognałam do lecznicy, do której zwykle jeżdżę

są pierwsze wyniki krwi:
erytrocyty właściwie niemierzalne
leukocyty 52tys
hemoglobina 2,6 g/dl
hematokryt 8,6%
płytki 108
to tak jak na szybko

podejrzenie
bialaczka
fip
lub zatrucie odlekowe

będzie leczona zachowawczo, dają jej max 10% szans na przeżycie :(

z opiekunką już rozmawiałąm, ryczałyśmy obie przez telefon.............

mam jej zdjęcia, wkleję później

natur11

Post » Pt lut 08, 2013 19:38 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Stan kotki b.b. ciężki :(

:cry:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt lut 08, 2013 21:26 Re: Prośba o pomoc dla opiekunki. Stan kotki b.b. ciężki :(

w lecznicy

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

widoczne rany to od drapania, to powód dla którego trafiła tydzień temu po raz pierwszy do weterynarza
dostała jakieś leki (opiekunka twierdzi ze zastrzyk z antybiotyku i jakiś przeciwbólowy, oraz na 6dni synergal w dawce 2x0,5 tabl chyba 30g)
w międzyczasie ją widziałam, nie było nic niepokojącego na pierwszy rzut oka (!) jeszcze wtedy jadła i piła, nie stwierdziłam w uszach żadnych zmian typu świerzbowiec, ciągle się zastanawiałam dlaczego się drapie?
zastosowane leki przez pierwszego weta nie przyniosły poprawy
od wczoraj nie je, dzisiaj pojechałam do nich z innym, znajomym wetem, podał jej enrofloksacyne oraz wit. B12 oba w iniekcji, dexafort oraz probiotyk który zwymiotowała...
ale te śluzówki.... białe jak kreda

spakowałam ją i zawiozłam do lecznicy w której na miejscu można wykonać badania z wynikiem w kilka minut, wyniki wklejałam powyżej

taka jest historia jej leczenia

jutro będę probowała sie skontaktowac z pierwszym wetem by sie dowiedziec jakie leki je podał gdy były u niego tydzień temu

ciągle wierzę że jakoś z tego wyjdzie
ale jest badzo źle :cry:

natur11

[następna]