Mam pytanie, moja nowo adoptowana kotka miała w piątek usuwane ząbki niektóre, pod narkozą.
Była dzień wcześniej odrobaczona płynem/pastą o ile rozszyfruję weta był to... Vetuath .
W czasie narkozy (byłam przy tym, zwymiotowała tak żywym i bogatym życiem wewnętrznym),że dwa dni po operacji podano jej jeszcze Milbemax (tabletka na odrobaczenie - mówią, że mocna).
Teraz się czyści martwym życiem wewnętrznym, trzeba jej ten Milbemax podać znów ponoć, ale...

Jak szybko?
Miała w piątek narkozę, teraz to odrobaczenie, acha i antybiotyki na katar bierze, czy to dobrze tak wszystko na raz pakować?
Lekarz mówi, żeby przyjść pod koniec tego tygodnia, znajomi mówią zaczekaj i idź po dwóch .
Kotka się źle czuje i kicha , więc antybiotykową kurację będę kontynuować w tym tygodniu, czy to odrobaczenie trzecie (a drugie Milbemaxem nie może zaczekać na przyszły tydzień) ?
Jest ktoś kto doradzi?
Bo mnie się wydaje ,że narkoza, antybiotyki i jeszcze toksyczne środki na robale, trzeba z głową planować, a nie tak wszystko na raz. Na logikę to biorę, bo weterynarzem nie jestem.

Kotka teraz tylko śpi i je, ogólnie wczoraj nie kichała, dziś kicha znów. Antybiotyki będzie musiała jutro dostać znowu. Jak to zrobić z odrobaczaniem ???