WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2012 18:29 WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

BEZDOMNY RUDO-BIAŁY KOCUREK! MIZIASTY, MOZE KTOŚ DA MU DT?

Jeśli ktoś mógłby/chciał wspomóc trochę Hansa finansowo (trzeba będzie go zaszczepić, no i kupić mu karmę, bo ja juz nie daję rady), to proszę o wpłaty na subkonto Wrocławskich Kotów, które zgodziły się zbierać pieniążki na Hansa:

Fundacja EBRA
73 1560 0013 2386 1997 7656 0002
z dopiskiem " na rudego Hansa"

Dziewczyny! może ktoś by się zlitował nad kocurkiem biało-rudym (a właściwie to prawie czarnobrudno - rudym)?
Szłam na pocztę po list i oczywiście poszłam boczną uliczką, a tam na masce samochodu zaspana zwinięta kulka brudu...
okazało się to być pięknym biało-rudym kocurkiem, mega-miziakiem z elementem zaczepnym, tzn jak go przestałam głaskać to zaczepiał mnie zębami i się ocierał żeby kontynuować głaski... łapeczkami chciał się ze mną bawić ale bez pazurków, nie wiem czy to kastrat czy nie, bo nie macałam zbyt intensywnie, a w świetle lamp ulicznych ledwo kolory kota widziałam, ale torebeczka jest...
kocurek wygląda na w miarę zdrowego, ma poszarpane (ale raczej zagojone) prawe ucho, jest na 99,9% bezdomny, bo zastanawiałam się czy ktoś "inteligentny inaczej" go nie wypuszcza, ale przechodzące dzieci powiedziały ze od jakiegoś czasu kocurek koczuje na ulicy. Nie wiem w jakim może być wieku, ale na pewno ponad 1 rok , bo jest całkiem masywny, ale nie jest to staruszek.

Może ktoś chciałby go trochę "odświeżyć" bo myślę ze ze względu na umaszczenie będzie szybko adoptowany. Co do charakteru na razie mogę jedynie powiedzieć ze uwielbia mizianie, strasznie się do tego wykłada (2x zjechał z maski auta i go łapałam).

szkoda kociska bo jest miziasty...a wiadomo jak jest na ulicy :(

To było wczoraj wieczorem, dzisiaj specjalnie wcześniej udałam się w miejsce bytowania kota - spał dokładnie w tym samym miejscu, tyle że na masce innego auta, zrobiłam kociakowi trochę zdjęć, niestety komórką, więc nie są najlepsze...
Kocurek jest bardzo biedny, bo w miejscu, gdzie przebywa ma taki układ budynków, że jest sam beton, tzn nie ma żadnego przejścia bramą na podwórka, więc on albo na autach, albo pod autami siedzi, a żeby dojść na jakieś podwórko to musi przejść przez dosyć ruchliwą ulicę. Wczoraj widziałam, że ktoś postawił mu miseczkę z mlekiem na okienku piwnicznym i myślałam, że może wchodzić do piwnicy, jednak dzisiaj po bliższych oględzinach stwierdzam, że to okienko jest zamknięte, podobnie jak wszystkie pozostałe na tej ulicy :(

Bardzo proszę o DT/DS dla kocurka, jakąś pomoc, cokolwiek...

to wielki miziak, ocierał mi się dzisiaj o nogi, bałam się ze będzie za mną szedł, a ja mam 4 koty i 2 tymczasy, którym też muszę coś znaleźć, bo przeprowadzam się do innego miasta...

Kocurek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to zdjęcia robione później, jak zaniosłam mu jedzonko:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 28, 2013 14:42 przez sroka7, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lis 09, 2012 19:40 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

biedactwo :-( na ulicy nie ma szans, długo nie pożyje :-( kto może dać DT?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lis 09, 2012 20:43 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

:( naprawdę biedniutki ....
a zima dopiero przed nami :( skoro zamknięte okienka piwniczne, to gdzie ten bidulek się schroni.... echhh

czy on ma tak prawe uszko wywinietę, czy tylko mi się tak wydaje?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt lis 09, 2012 21:00 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Biedak straszny, pewnie go ktoś wyrzucił i on czeka, bo nie jest dziki i się łasi, miejsce też niebezpieczne.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt lis 09, 2012 21:10 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Ale cudny! Wyobraźcie sobie jaki zrobi się piękny jeśli ktokolwiek zechce go przygarnąć.
Szkoda, że już nie mieszkam we Wrocławiu bo nawet na chwilę można go wziąć - na czas szukania tymczasu. Żeby tylko zabrać z ulicy :(
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lis 09, 2012 21:39 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

On ma dużą szansę na domek, ale nie z ulicy :cry: Tak mi przypomina mojego Dakara.Nie czekał długo na domek.Jakiś DT, błagam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 09, 2012 21:56 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Bardzo proszę o dom dla niego!
To słodki miziak, ja wiem, żę teraz jest brudny i nieatrakcyjny, ale to kochany kot! łasił się jak wróciłam z jedzonkiem, i chodziło mu o pieszczoty :cry: , bo na jedzenie nie spojrzał, dopóki nie odeszliśmy z TZtem, dopiero jak byliśmy daleko to zajrzał do miseczki
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 09, 2012 21:57 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Magdalena424 pisze::( naprawdę biedniutki ....
a zima dopiero przed nami :( skoro zamknięte okienka piwniczne, to gdzie ten bidulek się schroni.... echhh

czy on ma tak prawe uszko wywinietę, czy tylko mi się tak wydaje?

Tak, uszko ma takie wywinięte i jakby rozcięte przy czubeczku, ale to jest zagojone, jedynie ma świeże zadrapania na nosku, ale też nie lało się z nich...
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 09, 2012 22:11 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Koteczku :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt lis 09, 2012 22:20 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Zamówiłam bannerek dla chłopaczka słodziaczka.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob lis 10, 2012 6:55 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Nikt nie ma kawałka podłogi dla tego cuda? On jest w chodliwych kolorach, w dodatku taki miziak.Nie siedziałby długo w DT.Moje biało-rude tymczasy poszły szybciutko, chociaż mieszkam na końcu świata :wink: i adoptuję "zaocznie".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 10, 2012 8:25 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Cudny jest, ale ja niestety nie mogę :( Nie dam rady ani czasowo ani finansowo - muszę teraz się odkuć po poprzednich tymczasach, dom doprowadzić do ładu po Małgośce :(

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Sob lis 10, 2012 8:39 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

:( ciężko o dom tymczasowy, ja też szukam dla małego czarnego kitka :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lis 10, 2012 8:56 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Wydarzenie by mu się przydało.
Na pewno czystszy też by miał większe branie, ale umyć go można jak się ktoś chętny znajdzie. u mnie za ciasno i jeszcze jednej kotki nie wydałam.
podsyłam linka gdzie się da.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob lis 10, 2012 9:15 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Bardzo go szkoda, a w jakim mieście się znajduje?

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

[następna]