Nie dość że w piątek wykryto u jednego z moich kotów niewydolność nerek to teraz to

Kitek ur.08.2011

CatAngel pisze:CatAngel pisze:
Drugi kocurek miał gorączkę, dostał zastrzyki w poniedziałek do domu, jest już bardziej aktywny i je
Kitek (kocurek z gorączką)dostaje antybiotyk od poniedziałku, we wtorek było ok i w czwartek znów pogorszenie(nie je tak jak kiedyś, mało pije i więcej spi. W dzien na 100% nie wchodzi do kuwety-jestem cały dzień w domu więc go mogę obserwowac nie wiem jak w nocy).W poniedziałek i wczoraj został obmacany(wczoraj zsikał się w transporterku). Brzuch ok. Dostał wczoraj znów antybiotyk ale poszedł spaćo 5:00 rano wstał pojadł dwie garstki suchego. Od 8.00 do 13.00 nie spał. W między czasie zjadł gotowanego kurczaka bo kompletnie nie chce nic jeść prócz plasterka szynki i kurczaka. Teraz sobie śpi. Chodzi tak jakby go łapki bolały, albo brzuch
Wetka chce zrobić test na białaczkę. No ale nie wiemDzisiaj też będzie badanie krwi.
Dzisiejsza wizyta wykazała zapalenie trzustki

Badanie krwi z 19.10.2012

Przepisuję z małej karteczki bo jest mało widoczne
GPT 108 U/L
GPT<= 83U/L
CREA 0.656 MG/DL
Amylaza 1000 U/L
liniowość niesprawdzalna
AMYL <= 1445 U/L
Leki na weekend do domu. Potem wizyta u weta. Po powrocie od weta zjadł:suche, gotowanego kurczaka i trochę mokrego.
Jak leczyć żeby było ok. Jak pomóc kotu. Czy ta choroba jest poważna u kotów. Na ile jest niebezpieczna