Zapalenie trzustki.Jak leczyć.Jak pomóc kotu.Potrzebna rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 23:26 Zapalenie trzustki.Jak leczyć.Jak pomóc kotu.Potrzebna rady

No to tak jak w tytule :(

Nie dość że w piątek wykryto u jednego z moich kotów niewydolność nerek to teraz to :(

Kitek ur.08.2011
Obrazek
CatAngel pisze:
CatAngel pisze:

Drugi kocurek miał gorączkę, dostał zastrzyki w poniedziałek do domu, jest już bardziej aktywny i je :)

Kitek (kocurek z gorączką)dostaje antybiotyk od poniedziałku, we wtorek było ok i w czwartek znów pogorszenie(nie je tak jak kiedyś, mało pije i więcej spi. W dzien na 100% nie wchodzi do kuwety-jestem cały dzień w domu więc go mogę obserwowac nie wiem jak w nocy).W poniedziałek i wczoraj został obmacany(wczoraj zsikał się w transporterku). Brzuch ok. Dostał wczoraj znów antybiotyk ale poszedł spać :? o 5:00 rano wstał pojadł dwie garstki suchego. Od 8.00 do 13.00 nie spał. W między czasie zjadł gotowanego kurczaka bo kompletnie nie chce nic jeść prócz plasterka szynki i kurczaka. Teraz sobie śpi. Chodzi tak jakby go łapki bolały, albo brzuch
Wetka chce zrobić test na białaczkę. No ale nie wiem :roll: Dzisiaj też będzie badanie krwi.

Dzisiejsza wizyta wykazała zapalenie trzustki :(

Badanie krwi z 19.10.2012

Obrazek Obrazek

Przepisuję z małej karteczki bo jest mało widoczne
GPT 108 U/L
GPT<= 83U/L
CREA 0.656 MG/DL

Amylaza 1000 U/L
liniowość niesprawdzalna
AMYL <= 1445 U/L

Leki na weekend do domu. Potem wizyta u weta. Po powrocie od weta zjadł:suche, gotowanego kurczaka i trochę mokrego.

Jak leczyć żeby było ok. Jak pomóc kotu. Czy ta choroba jest poważna u kotów. Na ile jest niebezpieczna
Ostatnio edytowano Sob paź 20, 2012 9:05 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob paź 20, 2012 0:26 Re: Zapalenie trzustki.Jak leczyć.Jak pomóc kotu.Potrzebna r

NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob paź 20, 2012 6:39 Re: Zapalenie trzustki.Jak leczyć.Jak pomóc kotu.Potrzebna r

Będziemy śledzić i trzymać za kotka.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38