Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2012 16:27 Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

17 września 2012 rozpoczęła się nowa ogólnopolska akcja : "NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ" http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 169&type=1
Katarzyna Pisarska pisze: OGÓLNOPOLSKA AKCJA NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ! Zima to szczególnie trudny czas dla psów. Nie wyrzucaj czegoś, czego nie potrzebujesz. Umów się telefonicznie i zawieź do najbliższego Schroniska/Przytuliska! Nie wiesz gdzie? Napisz, chętnie podpowiem!
Możemy to zdjęcie z informacją od Pani Katarzyny chociaż udostępniać na swojej tablicy i dopisywać komentarze - może dołączą do akcji też Wasi znajomi gdy zauważą ją na swojej stronie głównej.
W swoich komentarzach pod zdjęciem zgłaszajmy co możemy dać dla potrzebujących zwierząt a schroniska swoje potrzeby!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 02, 2012 20:38 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

W tym tygodniu chciałbym zataszczyć do naszego AZYL-u takie dwie duże bele słomy z 1,5 m średnicy(żytnia słoma to super materiał do ocieplenia psich i kocich legowisk, rurka wypełniona powietrzem jest najlepszym izolatorem ciepła). :D
Tylko czy nikt mnie czasami nie wy....rzuci razem z moim prezentem :?:
Załadowany zaprzęg mechaniczny czeka na hasło już od niedzieli.
Pomagam zwierzętom - one same nie są w stanie sobie pomóc.
SONIA - kocica syjamska, znaleziona na ulicy, chora, głodna, wychowana w biurze przy komputerze, już w dobrych rękach
TYGRYS - jej synek, urodzony i wychowany w biurze, w dobrym domku, pod moją opieką

gregorsat

Od: Sob wrz 29, 2012 20:54

Post » Wto paź 02, 2012 21:01 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Dziękuję - przekazałam informację dalej na FB do osoby, która zgłaszała potrzeby Azylu :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 02, 2012 21:14 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

zaznaczę by wątek nie zginął
komp mi siada :(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 02, 2012 22:27 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Zastanawiam się nad podklejeniem wątku, ale obawiam się, że wtedy może stać się elementem krajobrazu i mało kto zajrzy...
zobaczymy, jak często będzie na górze, może zyska popularność :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro paź 03, 2012 9:55 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

kciuki za akcję :ok:
mnie interesuje, czy zwykłe ciepłe ubrania wchodzą w grę. koce i kołdry nie zmienia się w domu tak często jak części garderoby typu swetry, bluzki itp. widzę też, jak dużo ubrań przewraca się po śmietnikach. będę wdzięczna za podjęcie tematu przez wolontariuszy ze schronisk.

edit: przyimek ;)
Ostatnio edytowano Śro paź 03, 2012 10:35 przez turkusowa, łącznie edytowano 1 raz
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro paź 03, 2012 10:30 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Zadałam to pytanie na FB, części posta na temat podjęcia tematu wolontariuszy nie zrozumiałam ale może zrozumie to Pani Katarzyna :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 03, 2012 10:35 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

już poprawiłam :oops:
dziękuję
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro paź 03, 2012 10:42 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

W Zabrzu polarowe bluzy i stare reczniki tez przyjmuja-wszystko to nadaje sie do budek psów.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro paź 03, 2012 11:22 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Dostałam pierwszą część odpowiedzi na zadane pytanie
Katarzyna Pisarska pisze:Moim zdaniem dla większości nie. Ręczniki tak - przydają się np w szpitalikach. Ubrania mogą być z poliestru (nie grzeje). Trudno określić wiskoza tak, angora nie itp itd. Można popytać konkretne miejsca. Ktoś mi pisał, że nawet ubrania przyjmie bo potrzebuje czegokolwiek.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 03, 2012 11:28 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Ja mam w ogrodowej kociej budzie ( ocieplonej podwójnie styropianem, łącznie z podłogą ), duże męskie polary kupione w lumpeksie za 2 zł. Zamki wyprułam.
Te bluzy są lepsze niż koce, bo dużo grubsze.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw paź 04, 2012 10:59 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Akcja adopcyjna psów z puławskiego schroniska odbyła się w niedzielę:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120939994

Puławskie schronisko od dłuższego czasu jest przepełnione. Problemy są przede wszystkim dlatego, że ludzie porzucają w lecie psy .

- Mamy w schronisku ponad 80 psów. Stąd też różne programy, które pomogą nam znaleźć nowych właścicieli. Szukamy przez internet, a także organizując takie akcje jak dziś. Wytypowaliśmy 10 piesków. Są pielęgnowane, a wolontariusze wychodzą z nimi na spacery, po to by były oswojone. Zainteresowanie jest duże - mówił dr Jacek Krasucki, lekarz weterynarii i administrator puławskiego schroniska.

Nie trzeba było czekać długo na efekty tej akcji. - Zdecydowałem się na adopcję małej suczki. Mam ogródek, kota oraz psa. Na pewno nowa suczka będzie zaakceptowana. Moje zwierzęta są traktowane jak członkowie rodziny - cieszyła się Stanisława Danielak.

Jakie trzeba spełnić wymagania, by przygarnąć psa do swojego domu? - Chętny musi być pełnoletni i posiadać przy sobie dowód osobisty - informuje Piotr Stańczak z Dęblińskiej Grupy Fundacji Viva.

Aby pomóc porzuconym zwierzętom wcale nie trzeba ich adoptować. Wystarczy zostać wolontariuszem i pomagać w pracach schroniska w czasie wolnego czasu.

- Moja współpraca ze schroniskiem rozpoczęła się od akcji wolontariatu w szkole. Ale nie ograniczyła się ona tylko do jednorazowej akcji. Pielęgnujemy je i wychodzimy z nimi na spacery - mówiła Kasia Pietras z Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 2 w Puławach.

Organizatorzy proszą również o wszelkiego rodzaju karmy, koce na zimę czy kołdry.

Puławskie schronisko dla zwierząt znajduje się przy ul. Dęblińskiej 2. Otwarte jest od poniedziałku do piątku w godzinach 8 - 16, a w soboty 8.30 -11.30.

I tu jeszcze o schronisku: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pulawy ... 82828.html
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw paź 04, 2012 11:25 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

gregorsat pisze:W tym tygodniu chciałbym zataszczyć do naszego AZYL-u takie dwie duże bele słomy z 1,5 m średnicy(żytnia słoma to super materiał do ocieplenia psich i kocich legowisk, rurka wypełniona powietrzem jest najlepszym izolatorem ciepła). :D
Tylko czy nikt mnie czasami nie wy....rzuci razem z moim prezentem :?:
Załadowany zaprzęg mechaniczny czeka na hasło już od niedzieli.

Dziękuję - prawdopodobnie już dostałeś maila w tej sprawie :ok: :ok:

Dziękuję Katia80 - przekazałam wiadomość Pani Kasi - sprawdzi jak i czy schronisko tam jest zgłoszone :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 04, 2012 14:23 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Zaznaczam wątek
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt paź 05, 2012 9:07 Re: Nowa ogólnopolska akcja NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ

Nie do końca związane z tematem, ale też o schronie, w Lublinie tym razem. A przy okazji podniosę wątek ;)
Wczoraj świętowaliśmy Światowy Dzień Zwierząt:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /121009720
Z okazji Światowego Dnia Zwierząt, skazani z Aresztu Śledczego przez dwa dni pomagali w lubelskim schronisku dla bezdomnych zwierząt.
Naprawiali ogrodzenie wybiegu, sprzątali i pomagali przy boksach dla kotów. Rozładowywali też karmę, dziś akurat przyjechało 1300 kg – mówi Marcin Gileta z lubelskiego schroniska.

Do pracy przyjechało dziewięciu osadzonych. – To pomysł wychowawców z okazji Światowego Dnia Zwierząt – mówi mjr Jan Szymanek, dyrektor Aresztu Śledczego w Lublinie.

Lubelski areszt współpracuje ze schroniskiem od września ubiegłego roku. Osadzeni, którzy regularnie przyjeżdżali tu do pracy, wyszli niedawno na wolność. Na ich miejsce mają pojawić się inni.

– Jeden z osadzonych w piątek wychodzi na wolność. Obiecał, że w sobotę wróci tu po kota – dodaje Gileta.

:)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[następna]