kolorowa Ryfka TRI została Szwajcarką

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 7:58 kolorowa Ryfka TRI została Szwajcarką

update 03-06 Ryfka w trasie, "śpiewająco" - dosłownie. Współczuję Discordii i jej TŻ, mi śpiewała tylko 4h i już odchodziłam od zmysłów... Nie, w ogóle się nie denerwuję, skądże...

update 01-06-2013
Ryfka jedzie na salony do Szwajcarii do Discordii i jej TŻ :1luvu:
obecnie w szczecinie, jutro będzie przekraczać dwie granice :)
viewtopic.php?f=13&t=152027

==============================
Oważ Ryfka (te rude kawałki ma NAPRAWDĘ rude, plus maźnięty rudo koniuszek ogonka)
FILMIK http://w925.wrzuta.pl/film/aY3Ea8jLU7Z/ryfka_the_cat

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Półtoraroczna (około) kota, przymilasta, zabawowa, nieniszcząca, grzecznie korzysta z kuwety i drapaka
Ma dwa minusy:
- przy głaskaniu często zdarza się że chce się bawić i wtedy chwyta ząbkami i pazurkami: ale z wyczuciem, blizn nie mam
- straszliwie boi się mojej Gryzeldy (być może wszystkich kotów z przewagą białego)

Nie, nie musi być jedynaczką, to NIE dotyczy wszystkich kotów.
Z balkonową Burasią gruchają, ocierają się przez siatkę, cud miód malina. U jarkam jak zobaczyła 5 wypaśnych klotów to dystans, ale bez paniki, nawet próbowała nieco ustawić towarzystwo.
Zatem koci towarzysz Ryfki po prostu nie może "na wejście" startować do niej z ryjem piąchami i zębami, jak to moja wariatka biała ma w zwyczaju. Ze spokojnym kotem to będzie spać jeść myć się i w ogóle.

Niestety od pół roku mam pat: Gryzelda na widok Ryfki dostaje przyspieszenia w kierunku Ryfki, Ryfka dostaje przyspieszenia w stronę odwrotną, więc Gryzelda jeszcze przyspiesza, więc Ryfka... i w kole Macieju.
Izolacja bez efektów, obróżka uspokajająca bez efektów, tabletki przeciwlękowe bez efektów, feliway bez efektów. Na 30m2 izolacja kotów nie jest ani fajna ani przyjemna. Zwłaszcza jak się śpi z kocią kuwetą 2 metry od głowy :(
Przyjemna nie jest też dla Ryfki- większość czasu spędza sama. Ani dla Gryzeldy- całe noce nie może się przytulić.

Ogólny pat.

Dom tylko forumowy albo okołoforumowy, żeby nie było jaj typu zwrotki z byle powodu. Z dowozem, wyposażeniem, co sobie tylko DS chciał będzie. Jak se dom zażyczy to nawet drapak w gratisie zanabędę.
Ja mieszkam w okolicach Trójmiasta, ale ŻADEN dowóz nie jest problemem. Po prostu szkoda mi koty, szkoda mi też że nie mogę nic nawet awaryjnie potymczasować w tej sytuacji :(

Kota wysterylizowana, testy FIV/FELV ujemne, szczepiona czwórką, żadnych kłopotów zdrowotnych, apetyt dopisuje, humor takoż.

Na pewno pierwszy tydzień będzie histeryzować, ona w ogóle do zmian podchodzi sceptycznie można powiedzieć. Ale szybciutko się adaptuje. Ładnie pozwala się brać na ręce, nie przepada za głaskaniem brzusia, ale głowę to by najchętniej przyszyła do ludzkiej ręki.
W nocy nie rozrabia, kocha siedzieć w otwartym oknie, nie miauczy, nie żebrze, nic nie tłucze ani nie niszczy (jedna wpadka z klawiaturą była), pięknie się bawi absolutnie każdą zabawką.
Mały metraż jej totalnie nie robi. Kot po przyzwyczajeniu całkowicie kompletnie wyluzowany.
Ostatnio edytowano Pon cze 03, 2013 18:18 przez Poker71, łącznie edytowano 10 razy

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt wrz 07, 2012 8:29 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Śliczna dziewunia.
kciuki za domek trzymam :ok:

Poker a ty myślisz,że forumowe to nie zwracają kotów z bele powodu? są i tacy.niestety.od ludzi zależy a nie od nicku.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 07, 2012 8:31 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

ASK@ pisze:Poker a ty myślisz,że forumowe to nie zwracają kotów z bele powodu? są i tacy.niestety.od ludzi zależy a nie od nicku.

cicho nie siej mnie tu defetyzmu. pewnie że full story nicka przejrzę 8)

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 8:35 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Poker71 pisze:
ASK@ pisze:Poker a ty myślisz,że forumowe to nie zwracają kotów z bele powodu? są i tacy.niestety.od ludzi zależy a nie od nicku.

cicho nie siej mnie tu defetyzmu. pewnie że full story nicka przejrzę 8)

Ja wiem,że przejrzysz, przepytasz i oddasz z żalem ale w słusznym celu.Kot ma być szczęśliwy :kotek:
Jak miałam np rudego-puchatego Ediego to full forumowych domków chciało kota i było mega oburzone moimi pytaniami i wymaganiami.
Przesiać trzeba. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 07, 2012 8:38 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

ASK@ pisze:Ja wiem,że przejrzysz, przepytasz

nie, zostawię pod drzwiami w kartonie ucieknę zmienię nazwisko i telefon :ryk:

ASK@ pisze:i oddasz z żalem ale w słusznym celu.

oj, i z kawałkiem serca. A właściwie dwóch a nawet trzech a pewnie i czterech.... TŻ i jarekm z małżonką będą mnie wyzywać i błotem obrzucać jak ją będę pakować...

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 8:40 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Aaaa, w całkowitym i totalnym zasięgu mam Od Słupska przez Elbląg do Malborka z jednej strony, a Bydgoszczy i Torunia z drugiej. Ten obszar bez żadnego problemu osobiście transportuję niemal w każdym terminie. Pozostały teren najjaśniejszej też da radę tylko wtedy chwilkę na dogranie czasoprzestrzeni będę potrzebować.

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 9:30 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 9:50 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Śliczna :1luvu: Przypomina mi moją Oretke - też taka pomazana rudością i białością :) Ale jest dobrze odkarmiona i potężniejsza z niej dama :D :lol:
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt wrz 07, 2012 9:56 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Pleiades pisze:Śliczna :1luvu: Przypomina mi moją Oretke - też taka pomazana rudością i białością :) Ale jest dobrze odkarmiona i potężniejsza z niej dama :D :lol:

yyy... pakować? :mrgreen: to ją se odkarmisz :ryk:

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 14:56 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Pakować? Nie dam rady, TŻ by mnie zabił, nie mam warunków na tyle kotów. Ale ładna to ona jest i pewnie szybko znajdzie domek. Kciuki trzymam!
A tak z ciekawości, czemu akurat forumowy musi być? Miałam 6 kociąt do wydania i domki znalazły się zupełnie nieforumowe, w większości super fajne!
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt wrz 07, 2012 15:31 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Pleiades pisze:Pakować? Nie dam rady, TŻ by mnie zabił, nie mam warunków na tyle kotów. Ale ładna to ona jest i pewnie szybko znajdzie domek. Kciuki trzymam!
A tak z ciekawości, czemu akurat forumowy musi być? Miałam 6 kociąt do wydania i domki znalazły się zupełnie nieforumowe, w większości super fajne!

Dlatego że forumowy ma jakąś jednak historię, ma doświadczenie i zwykle podejście. Mniej stresu dla mnie, większe szanse dla Ryfki że się nie znudzi albo nie wyląduje na uchylnym oknie itd.
Wiem- gwarancji nie ma, ale szanse większe.

Po kociakach burasinych mam serdecznie dość rozmów z ludźmi, strasznie mnie to emocjonalnie obciążało.

Tak jak napisałam- forumowy albo "okołoforumowy", czyli pod, powiedzmy, stałym nadzorem :)

Forumowe adopcje się w końcu zdarzają. A że jak raz Ryfce ani szopa ani garaż ani wycieraczka nie grozi... więc poczekać możemy.

I pewnie poczekamy.

Poker71

Post » Pt wrz 07, 2012 21:29 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Poker71 pisze:
Z balkonową Burasią gruchają, ocierają się przez siatkę, cud miód malina. U jarkam jak zobaczyła 5 wypaśnych klotów to dystans, ale bez paniki, nawet próbowała nieco ustawić towarzystwo.

8O 8O 8O 8O 8O

Poker
masz przechlapane
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip i Filemon
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt wrz 07, 2012 21:37 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

Poker71 pisze:
ASK@ pisze:Ja wiem,że przejrzysz, przepytasz

nie, zostawię pod drzwiami w kartonie ucieknę zmienię nazwisko i telefon :ryk:

ASK@ pisze:i oddasz z żalem ale w słusznym celu.

oj, i z kawałkiem serca. A właściwie dwóch a nawet trzech a pewnie i czterech.... TŻ i jarekm z małżonką będą mnie wyzywać i błotem obrzucać jak ją będę pakować...

ojjjjjjjjjjjjj
po tym co Cię może spotkać błoto może być czymś bardzo przyjemnym
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob wrz 08, 2012 5:55 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

jarekm pisze:
Poker71 pisze:

8O 8O 8O 8O 8O

Poker
masz przechlapane
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip i Filemon

ooops

kloty to literówka
a wypaśne to ten... no...

a, już wiem, język młodzieśżowy, w sensie piękne i urodziwe :mrgreen: :piwa:

a nie mówiłam że muszę zmienić nazwisko i telefon? teraz jeszcze nicka i adres :lol:

Poker71

Post » Sob wrz 08, 2012 6:02 Re: Komu Szylkę? Ryfka TRI na wydaniu - dom forumowy lub ok

a właśnie i a propo, dla Ryfki szukamy DS nie DT

teoretycznie możliwa wymiana na kota który wreszcie PRZYŁOŻY Gryzeldzie :twisted:

Poker71

[następna]