(g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCIA!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 15, 2012 17:00 (g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCIA!:)

Witajcie kochani kociarze!
trochę mnie tu nie było na waszym forum odkąd Nils odszedł za tęczowy most...ale wracam, bo wrócił do mnie znienacka w innym futerku :)
Futerko to ok 10 tygodniowa kotka Lilo, zwana pieszczotliwie Gilo, ze względu na katar z którym się nadal borykamy :( na szczęście coraz mniejszy i mniej dla niej dokuczliwy. Jest już z nami czwarty tydzień :lol:
Lilo dosłownie zgarnęłam z ulicy...zaropiałą, chudą jak patyk kruszynkę, którą wypatrzył mój pies podczas rodzinnego spaceru. Jej oczy były tak zaropiałe ze bałam się że oprócz dziury nic pod tą ropa nie znajdę :( śmierdziała na odległość ale miała wielką wolę walki, gdy tylko przykucnęłam, dosłownie podbiegła do mnie a serce mi się pokroiło na jej widok. Niewiele myśląc szybko zdecydowaliśmy z mężem że jej tak nie zostawimy i koniec. Lucky, nasz psiak, też poparł nasza decyzje i tak już w czwórkę wróciliśmy do domu. Po przemyciu oczu okazało się na szczęście że oczka są, przesłonięte częściowo trzecią powieką. Oprócz tego pchły, wszoły i wewnętrzni pasażerowie na gapę ( już sobie poszli na szczęście :evil: ). Obraz nędzy i rozpaczy mruczał tak głośno że aż bałam się że się rozleci.
Potem była wizyta u weta, paskudne zastrzyki, krople do oczu, uszu, antybiotyki, witaminy, znowu zastrzyki, karmienie strzykawką bo nie miała siły sama jeść; po kilku dniach, gdy się wzmocniła odrobaczanie, robali miała tyle że na cito z nią lecieliśmy do weta bo biedna nie wiedziała co się z nią dzieje, nawet ze strachu udziabała mi męża :twisted: wybaczył na szczęście :wink: krótka rzecz ujmując lekko jej nie było z tym leczeniem. Za to teraz po domu bryka nam czarna torpeda, zabijająca niewidzialnych wrogów i tępiąca wyimaginowane muchy, mordująca skarpety tupiąca jak stado słoni Lilo :) najukochańsza najsłodsza i najpiękniejsza koteczka bo NASZA :) 76 dag kociego szczęścia :) je za trzech, pięknie kuwetkuję i w ogóle jest :1luvu:

Na ten moment próbujemy pozbyć się już kataru do końca, w lecznicy mam swoich fanów wśród personelu 8) ja pilnie dokształcam się w kwestii kk na forum :wink: najgorsze już chyba za nami :)
a za chwilkę jak sobie przypomnę jak to się robiło to wstawię zdjęcia brzdąca :)
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 2012 16:17 przez Celinka, łącznie edytowano 1 raz

Celinka

Od: Czw cze 09, 2005 21:13

Post » Śro sie 15, 2012 17:26 Re: (g)Lilo i celinka - czyli powrót na łono kociarzy :)

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro sie 15, 2012 20:17 Re: (g)Lilo i celinka - czyli powrót na łono kociarzy :)

Za zwycięską walkę z katarem i żeby Lilo przestała być Gilo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt sie 24, 2012 16:02 Re:Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) zdjęcia, zdjęcia!!

Hej hej!
Lilo zdecydowanie przestała być Gilo :) nadal jesteśmy pod kontrolą lekarza, bo KK lubi wracać... :roll: więc postanowiliśmy być przezorni. Lilunia przypomniała mi dlaczego tak bardzo lubię koty :) Szałaputuje okropnie, prędkość światła już dawno przekroczyła poruszając się po mieszkaniu :lol: skacze, pląsa, podgryza, ale nie drapie z czego jesteśmy ogromnie dumni :) bawiąc się prawie wcale nie wysuwa pazurków :1luvu:
Wczoraj w ramach nauki do egzaminu zrobiłam jej drapak :mrgreen: a mąż w ramach relaksu mi go zmontował bo to jednak potrzeba czterech rąk :) Własny projekt obfotografuję i wrzucę fotki bo już wiem jak :mrgreen: ale najpierw zdjęcia mojej czarnej mamby :twisted:
tak wyglądałam... :( już umyta i lekko ogarnięta...
http://photoupload.pl/images/2012/08/24/Wd1BK.jpg
a teraz jestem taka piękna 8)
http://photoupload.pl/images/2012/08/24/Az3BP.jpg
tu pomagam pańci się wziąć do roboty :P
http://photoupload.pl/images/2012/08/24/xlzR0.jpg
a dzisiaj znalazłam sobie taki miejsce "fajoskie"
http://photoupload.pl/images/2012/08/24/BDSbT.jpg
Pozdrawiamy!

Celinka

Post » Pt sie 24, 2012 21:07 Re: (g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCI

:kotek: Witamy :kotek:
Dziękujemy za zaproszenie :)
Ale śliczniasty kicio ah oh!
Pozdrawiamy i obiecujemy zaglądać:)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Sob sie 25, 2012 12:59 Re: (g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCI

Wprosimy się, mrrrrrrrrru

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 27, 2012 10:23 Re: (g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCI

Zapraszamy, zapraszamy :)
Lilo ma :) własnoręcznie wykonany :) można rzec "dizajnerski" :lol: drapak :) najważniejsze że mała z niego korzysta :) co prawda korzysta też z foteli i kanapy, no ale cóż... 8)

od kilku dni zaznajamiamy bliżej Lilo i Lucky'ego 8) kicia najpierw naprychała na psa a potem schowała się po kanapę :P ale z każdym dniem jest coraz lepiej, prychania już nie ma a Lucky akceptuje że małe futro biega po jego mieszkaniu :) wzajemne relacje nadal jednak pełne są rezerwy i lekkiego dystansu z obu stron :) choć wydaje mi się że gdyby tylko zależało to od Lucky'ego to wszystko poszłoby znacznie szybciej bo on bardzo towarzyski jest :twisted: Lilo jak to na panienkę przystało jest powściągliwa, ale jak na kota przystało również ciekawska :) trzymajcie kciuki żeby kot nie zjadł mi psa :twisted:
zdjęcia wieczorkiem bo jak zwykle nie mogę ogarnąć mojego aparatu... :evil:
chwilowo muszę kończyć, bo jedną ręką ciężko się pisze...drugiej dłoni Lilo robi manicure swoim szorstkim ozorkiem :twisted:

Celinka

Post » Pon sie 27, 2012 11:20 Re: (g)Lilo i celinka - Lilo już nie Gilo :) ZDJĘCIA, ZDJĘCI

Cześć , włąsnoręczne są najfajniejsze:)
Nasz wygląda tak : viewtopic.php?f=1&t=145359
Pozdrawiamy Poniedzialkowo

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15