Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy ją

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 22, 2012 13:52 Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy ją

Wszyscy ludzie dobrej woli, prosimy o pomoc...

3 letnia przepiękna koteczka Myszka biało-szara, znaleziona. Głaskałem ją z 5 minut bez przerwy, ledwo trafiła do schroniska a już dała się dotknąć, do adopcji bezwzględnie...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jest tydzień w schronisku i to jest teraz najpilniejszy przypadek! Widzicie tą piękną kotkę na zdjęciach? Okazało się, żę ona panicznie reaguje na stres, schronisko, klatkę - dzisiaj właśnie dzisiaj tak szalała przy wymianie gazet, żę wyrwała sobie jeden albo kilka pazurów - cała klatka jest w śladach krwi!!!

Widziałem potem ślady krwi i jak ją to musi boleć - jestem wstrząśnięty, ona się tam wykończy :( :( :(
Na już potrzebny jest tu koniecznie DT

Ktokolwiek mógłby pomóc, prosimy...
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie lip 22, 2012 14:36 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

zaznaczam wątek.
kicia dziś wręcz przykleiła się do gazet. wylizuje krwawiącą łapę, musi ją bardzo boleć :(
Obrazek Obrazek
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie lip 22, 2012 14:48 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Uch ktoś obejrzał tę łapkę? Masakra. Mi się ona najbardziej spodobała w tym wątku zbiorczym ze zdjęciami. :(

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie lip 22, 2012 15:14 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Biedactwo :(
nie wiadomo, czy była domowa?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 22, 2012 15:17 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Nie wiadomo bo została znaleziona. Ale nie jest to na pewno dzika kotka więc można przypuszczać, że kiedyś musiała mieć dom :(
Wrzuciłam ją na naszą wolontariacką stronę z FB i właśnie robię wydarzenie

Edit: Zapraszam na wydarzenie Myszki
http://www.facebook.com/events/51010263 ... ext=create
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lip 22, 2012 16:25 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

A ona pozwoli sobie tę łapę obejrzeć? Wet powinien to koniecznie zobaczyć. Biedna mała :(

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie lip 22, 2012 17:25 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Wet koniecznie. Ona jest taka piękna, że myślałam, że tam nawet tygodnia nie posiedzi. A spojrzenie jak moja Niunia ma, takie wielkie zielone oczyska ehh.

Mogłabym dla niej wydzielić jeszcze jeden pokój, ale może ktoś się skusi jednak? Nie mam samochodu, jedyni weci, do których bym ją mogła zabrać, to ci w najbliższej okolicy Nowego Dworu. :(

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie lip 22, 2012 20:33 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Podrzucam:(
adeeniet

Post » Nie lip 22, 2012 21:24 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Uwaga - na FB jest wpis od Dominika Wandrychowska, że pisała już w sprawie adopcji kotki. Do kogo z Was, kto to dostał? Proszę, skontaktujcie się z tą osobą i zróbcie wszystko, żeby udało ją się wyciągnąć.

Ja jutro wyjeżdżam i będę w piątek, więc w Was nadzieja... Jeśli nie ta koleżanka, to może ktoś inny kto by mógł. Ja na pewno w piątek mógłbym pomóc w logistyce jakby była potrzeba.

Uratujmy tę kotkę
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie lip 22, 2012 21:44 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Marcin chyba do Karo pisała z tego co zrozumiałam z jej wpisu na ogólnym schroniskowym.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 23, 2012 11:41 Re: Kotka przerażona na śmierć - samo okaleczenia - ratujmy

Myszka już w domku :dance2: :dance: Jak Pani pozwoli to przekopiuje jej wiadomość z FB :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37