Miecia już w domu stałym - wszystkiego najlepszego!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 17:24 Miecia już w domu stałym - wszystkiego najlepszego!

Miecia - 6 letnia trzykolorowa kotka, trafiła do schroniska 12.07 czyli 3 dni temu. Nie je, nie pije, nie reaguje na nic już 4-ty dzień, nie nawiązuje żadnego kontaktu z otoczeniem. Leży ciągle w jednej pozycji i jest przestraszona, zestresowana na śmierć.

Jeszcze kilka dni temu miała swój dom i kochającą Panią, ale ta musiała przenieść się do domu opieki i kotka nagle została sama. Koleżanki Pani chciały się nią zaopiekować, ale kotka bała się ich, nie przyzwyczajona do innych osób i ostatecznie trafiła do schroniska...

To jest teraz najpilniejszy przypadek w schronisku - jeśli nie znajdziemy jej DT albo chociaż TDT, za kilka dni może być po kocie...
Prosimy pomóżcie, to naprawdę już kwestia życia i śmierci!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 21, 2012 22:15 przez sunicram, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie lip 15, 2012 17:38 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

:cry:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie lip 15, 2012 17:54 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

:!: :!: :!:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Nie lip 15, 2012 18:19 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

Nie mogę się skupić na niczym tylko myślę o tej kici. Wzięłabym ją ale 24-tego lub 25-tego wyjeżdżam minimum na tydzień i wtedy u mnie mieszka Babcia i nie chcę jej stresować czwartym kotem. Zresztą też krucho u mnie z kasą, ale to chyba mniejszy problem bo widziałam na magazynie dużo jedzenia jest na wątku schroniskowym. Nie wiem, nie wiem...
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Post » Nie lip 15, 2012 18:22 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

Niestety ale takie otyłe koty bardzo szybką umierają :cry: niektóre koty umierały zanim zdążyliśmy im znaleźć domy... i bardzo nie chcemy aby historia się powtórzyła :crying: Prosimy jeżeli ktokolwiek może dać jej choćby TDT to podaruje jej życie !

Edit: Wrzuciłam ją na nasze FB oby się ktoś znalazł :cry:
Ostatnio edytowano Nie lip 15, 2012 18:38 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lip 15, 2012 18:36 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

paulinka116 pisze:Nie mogę się skupić na niczym tylko myślę o tej kici. Wzięłabym ją ale 24-tego lub 25-tego wyjeżdżam minimum na tydzień i wtedy u mnie mieszka Babcia i nie chcę jej stresować czwartym kotem. Zresztą też krucho u mnie z kasą, ale to chyba mniejszy problem bo widziałam na magazynie dużo jedzenia jest na wątku schroniskowym. Nie wiem, nie wiem...

Pomysl pomysl... I Jeśli ja wezmiesz NIE MARTW się o kasę pomożemy
Obrazek

sunicram

Post » Nie lip 15, 2012 18:40 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

Dziękuję za założenie wątku, ta kicia jest śliczna i bardzo biedna.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie lip 15, 2012 18:52 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

jeżeli ktoś umie niech jej zrobi wydarzenie bo ja nie wiem jak to się robi :(
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lip 15, 2012 19:16 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

sunicram pisze:
paulinka116 pisze:Nie mogę się skupić na niczym tylko myślę o tej kici. Wzięłabym ją ale 24-tego lub 25-tego wyjeżdżam minimum na tydzień i wtedy u mnie mieszka Babcia i nie chcę jej stresować czwartym kotem. Zresztą też krucho u mnie z kasą, ale to chyba mniejszy problem bo widziałam na magazynie dużo jedzenia jest na wątku schroniskowym. Nie wiem, nie wiem...

A dodam jeszcze, że nawet te 10 dni do 25-tego mogą uratować jej życie... ale to Twoja decyzja, więc mogę tylko trzymać :ok:
Obrazek

sunicram

Post » Nie lip 15, 2012 19:17 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

sunicram pisze:
sunicram pisze:

A dodam jeszcze, że nawet te 10 dni do 25-tego mogą uratować jej życie... ale to Twoja decyzja, więc mogę tylko trzymać :ok:

dokładnie, ja tez trzymam :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lip 15, 2012 19:21 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

:( :( :(
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Nie lip 15, 2012 19:21 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

:( :( :(
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Nie lip 15, 2012 19:34 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

Paula jakaś Gosia z Eko straży oferuje DT dla kici - tylko ona ma już 4 koty i psa. Więc może jakbyś się zdecydowała to udało by się dogadać, aby np. ona ją wzięła na TDT a ty potem na docelowy DT - chyba że Miecia nie będzie się stresować obecnością psa i się dobrze u niej zaaklimatyzuje.

Edit: Wysłałam jej jeszcze kilka pytań na maila dotyczących tymczasowania zobaczymy co napiszę. Niestety raczej nikt z nas jej nie zna więc domek musi być sprawdzony
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lip 15, 2012 19:42 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

JaEwka pisze:Paula jakaś Gosia z Eko straży oferuje DT dla kici - tylko ona ma już 4 koty i psa. Więc może jakbyś się zdecydowała to udało by się dogadać, aby np. ona ją wzięła na TDT a ty potem na docelowy DT - chyba że Miecia nie będzie się stresować obecnością psa i się dobrze u niej zaaklimatyzuje.

Edit: Wysłałam jej jeszcze kilka pytań na maila dotyczących tymczasowania zobaczymy co napiszę. Niestety raczej nikt z nas jej nie zna więc domek musi być sprawdzony

Dobra to napisz do tej Gosi, że jak źle kicia będzie znosić towarzystwo psa (bo przeciez ja koty tez mam :)) to ja ją mogę przejąć na początku sierpnia. Na pewno jej będzie lepiej gdziekolwiek niż w schronie :roll:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Post » Nie lip 15, 2012 19:44 Re: Super pilny przypadek - kilka dni życia - Wrocław

spoko zobaczymy co odpowie na moje pytania bo zrobiłam mini inwigilację :wink:

Edit: Paula i Marcin macie pw :roll:
Obrazek

JaEwka

[następna]