Piękny i zdrowy Bursztyn już w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 10:23 Piękny i zdrowy Bursztyn już w swoim domu :)

Bursztynek... śliczny i domowy 8 letni rudy kocurek jeszcze 2 tygodnie temu był okazem zdrowia i mieszkał w kochającym domu. Niestety opiekun zmarł, a ten wspaniały kot trafił do schroniska we Wrocławiu.

Obrazek

Przez pierwsze dni radził sobie bardzo dzielnie, ale jak się okazało kosztowało w głębi przeżył zwyczajny szok i potężny stres. Po tygodniu dostał nagle temperatury i trafił od razu do izolatki. Mimo leczenia wygląda kiepsko, niby to tylko katar i wyniki krwi są dobre (JESZCZE dobre!), ale katar jest potężny, kot prawie nie może oddychać i strasznie się męczy. Mimo to jest kochany, cudownie usposobiony, przemiły - garnie się do człowieka i jest spragniony kontaktu.

Dziś jego zdrowie i dalsze szczęście zależy od tego, czy znajdzie się ktoś, kto zechce zaopiekować się nim w warunkach domowych. Bo tego na pewno potzebuje, żeby wyzdrowieć, w schronisku może nie dać rady...

Dalszy jego pobyt tam i stres z tym związany może jego stan jeszcze bardziej pogorszyć.

Dlatego bardzo bardzo prosimy o DOM - najlepiej stały lub chociaż tymczasowy.

UWAGA - w domu tymczasowym pokrywam koszty leczenia i utrzymania Bursztynka - szczegóły na PW

Proszę... nie pozwólmy, żeby ten piekny domowy kot zmarniał w schronisku... :(

Update:
- kotek jest wykastrowany
- oczywiście kuwetkowy itp, bo prosto z domu trafił do schroniska
- jeśli znajdziemy DOM (tymczasowy bądź stały) zrobimy mu w schronisku i badania krwi i potrzebne testy

Ale to nie jest kot po przejściach, jest zadbany i myślę, że ogólnie naprawdę w dobrej formie

Update:

Kotek jest w DT u kasiufo i dochodzi do zdrowia, za 3 tyg powtorzymy badania krwi i jeśli wszystko będzie ok, szukamy DS dla tego pięknego kocurka
Ostatnio edytowano Pon wrz 10, 2012 12:55 przez sunicram, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro lip 11, 2012 11:06 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

:(

ja w kwestii technicznej - fotki nie widać....
w jakim jest wieku?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 11, 2012 12:01 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

U mnie zdjęcie się wyswietla

strelicja

Od: Sob sty 30, 2010 21:27

Post » Śro lip 11, 2012 12:15 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

dagmara-olga pisze::(

ja w kwestii technicznej - fotki nie widać....
w jakim jest wieku?

Hej Daga,

może odśwież? Własnie na Ciebie tu liczyłem skrycie :))

Kotek ma 8 lat.
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 12:17 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

podrzucę kocurka, bo sprawa pilna :(
u mnie też zdjęcie się nie wyświetla
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro lip 11, 2012 12:26 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

Akurat padł tamten serwer zdjęć, przerzuciłem na inny. Zdjęcie powinno byc już widoczne.

Prosimy o pomoc w znalezieniu DT albo DS.
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 12:36 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

teraz zdjęcie jest widoczne, a kocurek rzeczywiście przepiękny
rozumiem, że teraz jest leczony? coś więcej o nim wiadomo? w jakich warunkach żył, jak podchodzi do innych zwierząt, czy kastrowany?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro lip 11, 2012 12:51 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

no i pytanie o testy, bo to też bardzo ważna sprawa...

a u mnie utknęła tymczaska Agata ... i od 2 miesięcy nie zadzwonił nikt....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 11, 2012 13:16 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 11, 2012 13:20 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

Czekam na telefon od koleżanki ze schroniska na temat jego aktualnego stanu. Zapytam wtedy też o kastrację, testy i szczepienia. Ale testów na pewno nie miał w schronie żadnych robionych, bo nie robi się.

Natomiast jeśli ktoś będzie chciał zrobić jakieś testy przed wzięciem go, to zrobimy sami, jak zwykle w takiej sytuacji.
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 14:11 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

Za domek :ok: szybki domek :ok: i zdrówko :ok:
Kotek przepiękny :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lip 11, 2012 14:23 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

cudny facio :1luvu:
Oby udało mu się :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 11, 2012 14:45 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

http://www.facebook.com/WolontariuszeWr ... 329764590/

EDIT: Na wydarzeniu zgłosiła się ta osoba co go weźmie po wyleczeniu.
EDIT2: I osoba która zastanawia się nad TDT i dopytuje o stan Bursztynka (Marcin masz FB?)
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 15:22 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 11, 2012 15:22 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

Tak, to baaardzo dobry, troskliwy dom :)
Do tej rodzinki wyadoptowałam jednego z kartonowych psiaków, które miałam na przymusowym tymczasie zimą ubiegłego roku.
Mam z nimi stały kontakt i jestem pewna, że lepiej Bursztyn nie może trafić! :)

Jedyną przeszkodą jest to, że w domu są już dwa koty - Brytyjczyki, psiak i Karola która się nimi opiekuje jest aktualnie w ciąży, dlatego warunków do leczenia za bardzo nie ma, ale jeśli ktoś byłby w stanie przebunkrować rudasa na czas, aż trochę dojdzie do siebie to jest spora szansa, że już zostanie w tym domku na stałe :)

Dlatego raz jeszcze bardzo, bardzo proszę o TDT dla Bursztynka :roll:

EDIT: sama bym go wzięła bez zastanowienia, ale u mnie już nawet nie mam gdzie upchnąć kolejnego kota, nie mówiąc już o tym, że całe dnie przesiaduję w pracy i nie ma opcji żebym mu podawała leki/przemywała pychola i jeździła do weta.

Ładnie, bardzo prosimy o pomoc :cry:
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 15:24 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 1 raz

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lip 11, 2012 15:23 Re: Piękny i kochany Bursztyn - pilny przypadek Schronisko W

Karo wejdź tam bo jedna kobitka się zastanawia nad TDT i dopytuje a ja nie wiem za wiele.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[następna]