Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 14:50 Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Obrazek

Pusia to ok. roczna kotka, która najprawdopodobniej w wyniku wypadku doznała poważnych obrażeń narządów wewnętrznych ze szczególnie dla niej niebezpieczną przepukliną przeponową. Musi przejść trudną i kosztowną operację, w przeciwnym wypadku nie będzie mogła prawidłowo funkcjonować, co więcej taki stan zagraża jej życiu. Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Kościanie prosi o wsparcie finansowe na leczenie kotki. Wpłatę można dokonać na numer konta: 47 8666 0004 0101 5135 2000 0001 z dopiskiem „dla Pusi”. Bardzo prosimy o Waszą pomoc!

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Zarząd Okręgu w Poznaniu
Oddział w Kościanie
ul. Wały Żegockiego 2
64-000 Kościan

Kontakt telefoniczny pod numerem tel. 691 664 893.
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 12:26 przez Magda D., łącznie edytowano 1 raz

Magda D.

Od: Sob lip 31, 2010 16:46

Post » Śro cze 27, 2012 15:08 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Niestety finansowo nie mam możliwości pomóc.
Podnoszę i proszę te osoby, ktore mogą pomóc.
Miałam kota z przepukliną przeponową, pamieam, że jakieś 8 lat temu to był koszt 500-600 zł.
To niebezpieczny uraz, Kicia nie może długo czekać.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro cze 27, 2012 15:21 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Przepuklina przeponowa, a do tego przemieszczenie narządów wewnętrznych w stronę klatki piersiowej, więc dodatkowy problem... Jej zdjęcie RTG wygląda masakrycznie. Koszt operacji wyceniono na ok. 1000 zł, a my jesteśmy małym oddziałem TOZ, więc taki niespodziewany wydatek zdecydowanie uszczupli nasze, już i tak skromne możliwości finansowe. Będziemy wdzięczni za każdy grosz!!!

Magda D.

Post » Śro cze 27, 2012 21:49 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Pozwolę sobie dołączyć kolejny post, żeby "podnieść" ten wątek do góry i być może zachęcić kogoś do pomocy :) Będę wdzięczna za każdy przejaw zainteresowania.

Magda D.

Post » Czw cze 28, 2012 5:51 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Moja Broszka miała zerwaną przeponę i przemieszczone organy - operacja uratowała jej życie.

Możesz wstawić skan rtg?
Kiedy będzie operowana?

Wpłacam grosik i trzymam kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw cze 28, 2012 7:07 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

W weekend spróbuję "zmontować" bazarek.
Ewentualny dochód podzielę między Pusię oraz Zombi ( z Leszna ).
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 28, 2012 8:13 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Podnoszę i proszę o ratunek dla koteczki.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw cze 28, 2012 8:39 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Witajcie!

Kotka została operowana wczoraj, jak się dowiedziałam, ponieważ nie można już było dłużej czekać, zwłaszcza, że na dodatek istniało podejrzenie ropomacicza, więc tak czy inaczej musiała być cięta. Za kilka dni otrzymamy rachunek za jej operację, którego wysokość została wstępnie oszacowana na 1000 zł (operacja+pobyt+leki+badania). Zdjęcia RGT na razie nie mogę wstawić, ponieważ jest w posiadaniu kliniki, ale jak je odzyskam, umieszczę na wątku.
Dziękuję za zainteresowanie.

Magda

Magda D.

Post » Czw cze 28, 2012 8:41 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Magda D. pisze:Witajcie!

Kotka została operowana wczoraj, jak się dowiedziałam, ponieważ nie można już było dłużej czekać, zwłaszcza, że na dodatek istniało podejrzenie ropomacicza, więc tak czy inaczej musiała być cięta. Za kilka dni otrzymamy rachunek za jej operację, którego wysokość została wstępnie oszacowana na 1000 zł (operacja+pobyt+leki+badania). Zdjęcia RGT na razie nie mogę wstawić, ponieważ jest w posiadaniu kliniki, ale jak je odzyskam, umieszczę na wątku.
Dziękuję za zainteresowanie.

Magda

Daj znać jak się czuje koteńka.
Bazarek, oczywiście wystawię, bo dług trzeba spłacić i każda, nawet najdrobniejsza, kwota się przyda.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 28, 2012 12:21 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

dobrze że już jest po operacji :ok:
jak się czuje?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw cze 28, 2012 12:46 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Musi mieć teraz spokój i dobre odżywianie ale delikatne.
Wierzę, że pod Waszą opieką szybko dojdzie do siebie.

Nie mogę obiecać na 100% ale byc może będę miała od pewnej dobrej duszy jakieś środki odżywczo- witaminowe, to przesłałabym chociaż tyle dla kotki.

Prakseda

Post » Czw cze 28, 2012 14:39 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Serdeczne dzięki za pomoc!!!!
Kicia po operacji ma się całkiem nieźle i szybko dochodzi do siebie, czym zadziwiła nawet personel kliniki :)))
Wszystko zmierza ku dobremu, cieszę się, że została operowana. Przyznam, że bałam się dać ją na tę operację, bo rokowania były raczej niepomyślne, konsultowało ją kilku weterynarzy i jakoś nie mieli ochoty się tego podjąć. Dopiero klinika w Poznaniu postanowiła ją operować. Cieszę się niezmiernie i jeszcze raz dziękuję za wsparcie :)))
Jak kicia dojdzie już trochę do siebie, umieszczę jej zdjęcia na wątku :)

Magda D.

Post » Czw cze 28, 2012 14:47 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Miałam kotkę z przepukliną co prawda pachwinową ale tak wielką,że 3 razy trzeba było ją łatać.Jak tylko się podgajało to coś tam zawsze wyłazić zaczynało.Skończyło sie na wszyciu siatki na stałe.Ma DS.
Wiem ile trudu i nerwów kosztuje "taki" kot. Trzymam kciuki najmocniejsze.
:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 29, 2012 9:23 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

Jak koteczka?
:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob cze 30, 2012 8:53 Re: Potrzebna pomoc dla kotki po wypadku !!!!!

:?:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[następna]