PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/okolice

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 7:28 PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/okolice

Mam na balkonie dzikuskę (choć nieco oswojoną) z przepukliną
chcę ją zanieść na operację, zaczyna to brzydko wyglądać, ale NIE MAM GDZIE ani JAK jej przechowac po operacji
nie mam ani klatki bytowej, ani wolnej łazienki (w domu dym bo dwa koty izolowane całodobowo, i tak hopla można dostać), ani piwnicy ani garażu.

Koszty operacji i transport koty załatwię we własnym zakresie. Domu jej nie ma co szukać bo niedotykalska i histeryczka, klasyczny wolnożyjący; bytuje u mnie na balkonie już 2gi rok i ma się tam dobrze.

Na balkonie klatki nie postawię bo to parter na poziomie ulicy, ktoś zawinie klatkę albo uszkodzi uwięzionego kota "dla zabawy". Pomijając że już widzę jazdę z policją o kotę drącą ryja pod oknami mieszkań przez dwie doby :/

Wypuścić od razu nie ma opcji, przepuklina spora, Burasia mi zejdzie na tym balkonie jak tylko spróbuje zeskoczyć z murku to porozrywa sobie cały brzuch.

Potrzebne tylko przechowanie futra na po operacji.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro cze 27, 2012 10:32 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

podniose wątek bo ważne.
Wystarczy altanka,piwnica, garaż...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 27, 2012 11:05 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

Może zrób zabieg u wet. Kasprzyka, na pewno nie zedrze za zabieg + przechowanie w boksie w lecznicy z tydzień.
Zadzwoń i zapytaj ile by policzył za zabieg usunięcia przepukliny + przetrzymanie z 6-7 dni.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 27, 2012 11:51 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

wolałabym operację w mojej lecznicy, teraz przenieśli mi się dosłownie cztery metry od bloku. mniej mnie wtedy wiąże kwestia wożenia wku..rzonego kota przez kilkanaście kilometrów korków i zastanawianie się czy po takiej akcji w ogóle da sobie wbić narkozę.

jak będzie wkurzona po kilkudniowym pobycie to już luz, bo ja tylko wypuszczam i nie trzeba jej opanowywać. jak dla mnie to różnica...

Monika, chyba że mogłabyś załatwić z kasprzykiem że ja mu tylko futro wrzucę już po operacji?
jak zawsze karmę i żwirek płacę (dam rade choćby w ratach za operację popłacę)

Poker71

Post » Śro cze 27, 2012 13:38 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

Mam klatke, ale nie mam kawałka podłogi. Z doświadczenia wiem,że dzikie koty przewożone w transporterze siedzą spokojnie, zwłaszcza jak zasłoni się jakąś płachtą ten transporter. Zadzwon do kasprzyka i zapytaj się o to czy Ci przechowa kotke, bierze 10 zł za dobe hotelowania + żwir i karma.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro cze 27, 2012 13:53 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

Krysia, z Redy do Kasprzyka to jest blisko przecież - ok. 10km.
Ja cały czas, prawie codziennie wożę dzikie koty na sterylki na o wiele większe odległości i nic im z tego powodu nie jest.
Tak jak Marlena pisze zakryjesz transporter ręcznikiem czy czymś i nic kotce nie będzie. Z podaniem narkozy Kasprzykowie poradzą sobie na pewno, nie takie dzikusy obsługują, zostawiasz kotkę do zabiegu, nie musisz uczestniczyc w podawaniu narkozy ani trzymać kota.
Myślę, że to będzie najwygodniejsza mimo wszystko opcja dla Ciebie i dla kotki i sądzę, że również najtańsza.

Kotka przeżyje tylko dwie podróż do i za kilka dni z lecznicy i będzie po wszystkim.

No ewentualnie możesz zabieg zrobić w swojej lecznicy a potem przewieźć kotkę do Kasprzyka na rekonwalescencję - ale sądzę że to wyjdzie Cię drożej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 27, 2012 15:20 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

ja wiem że blisko ale jest ale (oczywiście musi być)

ta kota to wariatka
niby takie nic a potrafi niestety :/
na sterylkę łapana była 3 razy, bo raz nawiała przy przekładaniu a raz rozpirzyła transporter (mimo zakrycia)- i to w drobny mak 8O
nie bardzo mam ochotę testować co będzie jak mi w czasie jazdy rozwali transporter 8O a że będzie wkurzona na maksa albo dwa maksy to na bank...

niby to tylko jeden przewóz samochodem (mam na myśli przytomnego kota) mniej, ale zawsze mniej o dwie sytuacje możliwości nawiania zołzy choćby przy pakowaniu i rozpakowywaniu z auta.

dziś skoczę do lecznicy czy jak dam kotę z klatką (Marlon w razie w pożyczysz? za wekslem chociaż) to gdzieś ją w którymś kącie upchną na dni kilka (i na ile).

Poker71

Post » Śro cze 27, 2012 19:22 Re: PILNIE przetrzymanie koty po oper.: 2 dni Trójmiasto/oko

Poker71 pisze:Mam na balkonie dzikuskę (choć nieco oswojoną) z przepukliną
chcę ją zanieść na operację, zaczyna to brzydko wyglądać, ale NIE MAM GDZIE ani JAK jej przechowac po operacji
nie mam ani klatki bytowej, ani wolnej łazienki (w domu dym bo dwa koty izolowane całodobowo, i tak hopla można dostać), ani piwnicy ani garażu.

Koszty operacji i transport koty załatwię we własnym zakresie. Domu jej nie ma co szukać bo niedotykalska i histeryczka, klasyczny wolnożyjący; bytuje u mnie na balkonie już 2gi rok i ma się tam dobrze.

Na balkonie klatki nie postawię bo to parter na poziomie ulicy, ktoś zawinie klatkę albo uszkodzi uwięzionego kota "dla zabawy". Pomijając że już widzę jazdę z policją o kotę drącą ryja pod oknami mieszkań przez dwie doby :/

Wypuścić od razu nie ma opcji, przepuklina spora, Burasia mi zejdzie na tym balkonie jak tylko spróbuje zeskoczyć z murku to porozrywa sobie cały brzuch.

Potrzebne tylko przechowanie futra na po operacji.

zapraszam do mnie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28